Μουσεία

"Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία;"

έχω δικαίωμα να πω μία ιστορία- εξωφυλλοΤο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης οργανώνει μια σύνθετη δράση με αφορμή το βιβλίο "Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία;" με συζήτηση, θεατρικό δρώμενο και διαδραστικό παιχνίδι.

Περισσότερα...

Μια ημέρα στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης για όλη την οικογένεια!

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα είναι ανοιχτό για όλη την οικογένεια από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ μόνο με 2 €.

Περισσότερα...

Παιδική παράσταση και υφαντική τέχνη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι - ένα μουσικό παραμύθι από κλωστή το Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης μέσα από την παιδική παράσταση της Μαρίας Παπαλέξη. Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν μέσα από το παιχνίδι την υφαντική τέχνη!

Περισσότερα...

Παραμύθι για το θεό Διόνυσο στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 το Παραμύθι της Κυριακής είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους για το θεό του κρασιού και του αμπελιού, της χαράς και του κεφιού, του θεάτρου και του παιχνιδιού και ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικά προγράμματα Oκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο

Τον Οκτώβριο, τα παιδιά 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...