Μουσεία

Ο Σεπτέμβριος στο Παιδικό Μουσείο

Ανοίγει τις πόρτες του το Παιδικό Μουσείο από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους στα εκθέματα και τα εργαστήριά του.        

Περισσότερα...

Σαββατοκύριακα Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Συναισθημάτων

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι οι ενήλικες μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να ανακαλύψουν παίζοντας τη διαδραστική έκθεση του μουσείου: «Ποιος είμαι εγώ;». Κάθε διαδραστικό έκθεμα δίνει αφορμή για παιχνίδι και συζήτηση για τις ικανότητες, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας, ενώ ακολουθεί εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες.     

Περισσότερα...

Τελευταίο πενθήμερο στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί την τελευταία περίοδο των καλοκαιρινών πενθήμερων προγραμμάτων για παιδιά δημοτικού.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή εξόρμηση, εργαστήρια μυθοπλασίας, ζωγραφικής και κατασκευών, παιχνίδια αυτογνωσίας κ.α. με τους έμπειρους εμψυχωτές του μουσείου.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και κάνοντας το ταξίδι μας στη διαδραστική έκθεση «Ποιός είμαι εγώ;» ανακαλύψαμε περισσότερο τον εαυτό μας, φτιάξαμε ένα υπέροχο δικό μας παραμύθι και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το ξέρατε ότι τα παιδιά έχουν το δικό τους μουσείο; Πρόκειται για το Παιδικό Μουσείο, στην Πλάκα, το οποίο μπορούν να επισκεφτούν οι λιλιπούτιοι επισκέπτες από 3 έως 12 ετών, χωρίς περιορισμούς φυσικά!

 

Το Παιδικό Μουσείο είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα, ένα για τα μικρότερα παιδιά 3-6 ετών και ένα για τα μεγαλύτερα παιδιά 6-12 ετών, με αντίστοιχα «εκθέματα». Η ιδιαιτερότητα αυτού του μουσείου είναι πως στα διάφορα δωμάτιά του, που το καθένα τους έχει το δικό του θέμα, τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν, να περιεργαστούν και να παίξουν με τα αντικείμενα ελεύθερα. Τα μικρά πιτσιρίκια μπορούν, για παράδειγμα, να πειραματιστούν με το νερό, να κατασκευάσουν ένα σπίτι, ενώ τα μεγαλύτερα να παίξουν με τις σκιές, τα σχήματα, να γνωρίσουν το σώμα τους και πολλά πολλά ακόμη.

Στους διαδρόμους και τα δωμάτια του μουσείου υπάρχουν πρόθυμα χαμογελαστά άτομα για να σας βοηθήσουν στην ερμηνεία του μουσείου, τα οποία αποτελούν το υπαλληλικό και το εθελοντικό προσωπικό του Παιδικού Μουσείου.

Επίσης, τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται στο μουσείο εκπαιδευτικά προγράμματα με διάφορα θέματα, για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση την ίδια ημέρα στην υποδοχή του μουσείου.

Το Παιδικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 14 και λειτουργεί Τρίτη έως Παρασκευή 10:00-14:00 & Σάββατο και Κυριακή 10:00-15:00, ενώ κατά τις επίσημες αργίες παραμένει κλειστό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 210 3312995 ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.hcm.gr.