Εκδηλώσεις

Διήμερο εκδηλώσεων στη Λευκάδα για την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Δήμος Λευκάδας, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Λευκάδας, το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών»στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεών τους, συνδιοργανώνουν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  ένα διήμερο καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων με σκοπό την οικονομική και υλική ενίσχυση παιδιών και οικογενειών που υποστηρίζει ο εθελοντικός οργανισμός.

 

Σάββατο 4 Ιουνίου

Συναυλία της εθελοντικής χορωδίας και ορχήστρας «Το χαμόγελο του παιδιού» στο κηποθέατρο «Αγγελος Σικελιανός» Λευκάδας

Συμμετέχει η χορωδία 1ουΔημοτικού Σχολείου Λευκάδας

Ωρα 21:30

 

Κυριακή 5 Ιουνίου

Α. Ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο 5x5 Καρυάς με μικτές ομάδες παιδιών της Καρυάς και εθελοντών του συλλόγου

Ώρα  11:00

Β. Κεντρική πλατεία Καρυάς - χορευτικά συγκροτήματα, ομαδικά παιχνίδια, παζάρι κλπ.

Ωρα 12:00

Ημέρα γιορτής για τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όλους τους φίλους του την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011,  από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ στο χώρο του θεάτρου Βράχων  «Άννα Συνοδινού» στο Βύρωνα σε μια ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα,  είναι η  ενημέρωση του κοινού και η  στήριξη του συλλόγου, όπου μετά από 16  χρόνια λειτουργίας  βρίσκεται οικονομικά στη πιο δύσκολη φάση της ζωής του.

Ο σύλλογος προσκαλεί το κοινό να στηρίξει τις προσπάθειές του και να γιορτάσει με πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα που υποστηρίζονται από χορηγούς και εθελοντές, όπως ζωγραφική, κηπουρική, παιχνίδια, graffiti, μουσική, παζάρι, ποδοσφαιρικός αγώνας, μαγειρική και πολλές εκπλήξεις και δώρα.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη

Δείτε στο www.hamogelo.gr το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων της ημέρας

 

 

Βραδιές αφήγησης παραμυθιών με την Αγνή Στρουμπούλη

Δύο βραδιές αφήγησης παραμυθιών για μκρούς και μεγάλους διοργανώνει στην αυλή του το Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» στις 6 και 9 Ιουνίου.

Η Αγνή Στρουμπούλη ζωντανεύει Παραμύθια, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προς τέρψη και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων! Τα Παραμύθια του λαού μας, για αιώνες, περνούσαν από στόμα σε στόμα, ως να καταγραφούν, και να γίνουν πάλι σήμερα προφορικός λόγος.

Θρεμμένα με τις εμπειρίες, το φως, τους ήχους, την πνευματικότητα αυτού του τόπου, πηγαίνουν ολόισια στην ψυχή μας, αναδεύουν ρητές και άρρητες μνήμες και μας αναπαύουν. Ειπωμένα σε μια γλώσσα εξαιρετικής ελευθερίας, αποτυπώνουν το ήθος ανθρώπων ολοζώντανων, γεμάτων περιέργεια, λαχτάρα, καημούς, που τολμούν να ονομάζουν κάθε εμπειρία της ζωής. Έτσι, το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αντίθετα τα καταξιώνει στον ρόλο που είχαν πάντα: να μας μυούν και να μας παρηγορούν στη ζωή.

Άλλωστε παραμυθία σημαίνει παρηγορία.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 8:30μ.μ.
Βραδιά αφήγησης για μικρούς και μεγάλους:
"Τα όργκανα και τα τούμπανα"

Πέμπτη 9 Ιουνίου 9:30μ.μ.
Βραδιά αφήγησης για ενήλικες:
"Η Σησαμόμελη"

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ (Στα παιδιά δωρεάν ένα αναψυκτικό)

Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5125600

 

Ελεύθερη βραδιά αφήγησης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους

Μια βραδιά αφήγησης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει στην όμορφη αυλή του το Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" για να υποδεχτεί το καλοκαίρι την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8.30 το βράδι.

Η βραδιά θα χωριστεί σε δύο  μέρη, στο πρώτο θα γίνει αφήγηση παραμυθιών από τις κυρίες Μαρούσα Απειρανθίτου και η Μαρία Σιταροπούλου και στο δεύτερο μέρος θα μπορούν να αφηγηθούν ένα παραμύθι ή μια βιωματική ιστορία αυτοσχέδιοι παραμυθάδες από το κοινό.

Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5125600

Οικολογική εκδήλωση των Εκδόσεων Ακρίτας

Οι Εκδόσεις Ακρίτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιούν μια οικολογική γιορτή με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο γνωστό τους στέκι στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, τηλ.: 210-3247678).

Με μουσική και χορό τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τη βράβευση των νικητών του Μαθητικού Διαγωνισμού με αφορμή το βιβλίο των εκδόσεων «Φίλε… εσύ καπνίζεις;».

 

Περισσότερα Άρθρα...