Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Νεογέννητο και θηλασμός
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Νεογέννητο και θηλασμός

Νεογέννητο και θηλασμός 11/03/2011 16:29 #108

  • neamama
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γεια σας! Είμαι μια νέα μανούλα ενός μικρού μικρού κοριτσιού. Ψάχνοντας γενικά στο ίντερνετ από τότε που ήμουν έγκυος, βρήκα το σάιτ σας και διάβασα τα άρθρα σας για τα νεογέννητα και το θηλασμό. Θέλω να σας πω, ότι καταρχήν με βοήθησαν πολύ ειδικά στο μαιευτήριο, που δεν θα ήθελα να πω ποιο είναι, αλλά είναι ιδιωτικό οπως τις περισσότερες φορές. Ήθελα πολύ να θηλάσω τη μπέμπα μου, αλλά όσο ήμουν έγκυος πραγματικά δεν με ενημέρωσε κανένας για αυτό. Είχα διαβάσει από σας ότι μπορώ να δηλώσω αποκλειστικό θηλασμό στο μαιευτήριο και το κάναμε αυτό. Αλλά ακόμα κι εκεί, δεν είδα κάποια στήριξη ή συμβουλές για το θηλασμό, δηλαδή έκανα ό,τι έκανα μόνη μου στην ουσία. Ηθελα απλώς να καταθέσω κι εγώ αυτό που γίνεται , δηλαδή που στην Ελλάδα δεν υποστηρίζεται ο μητρικός θηλασμός και να σας ευχαριστήσω που έμαθα κάποια πράγματα από το σάιτ σας για αυτό και ένιωσα ότι δεν είμαι εντελώς απροετοίμαστη. Η κατάσταση ει΄ναι δύσκολη και καμία μαμά δεν ξέρει τι ακριβώς την περιμένει στο μαιευτήριο και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αφού γεννηθεί το μωρό, ειδικά αν είναι αποφασισμένη να θηλάσει. Απλώς θέλω να καταθέσω τη γνώμη μου και να πω ότι πρέπει να γίνονται περισσότερες προσπάθειες για να ενημερώνουμε τις νέες μανούλες για το τόσο σοβαρό θέμα.
Ευχαριστώ!

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 11/03/2011 23:38 #109

  • Giwta
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα, κι εγώ συμφωνώ σε αυτό, ότι δηλαδή δεν έχεις ενημέρωση για το θηλασμό. Στην ουσία για τίποτα που αφορά το μωρό. Αλλά ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός. Κι εγώ δεν είχα κάποια ενημέρωση πιο πριν και όταν δοκίμασα να θηλάσω στο μαιευτήριο ήταν αρκετά δύσκολο και δεν έπαιρνε εύκολα τη θηλή. Του δώσαμε συμπλήρωμα αλλά τελικά ευτυχώς όταν πήγα σπίτι και ήρθε ο παιδίατρος μας το σταμάτησε αυτός. Ηθελε αρκετή προσπάθεια στην αρχή γιατί είχε συνηθίσει λίγο την πιπίλα του μπιμπερό, αλλά τελικά νομίζω ότι όλα προτιμάνε τη μαμά. Θέλει πολλή προσπάθεια όμως ο θηλασμός και να αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο. Στην΄αρχή δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο, όταν τρώει κάθε 2-3 ώρες. Αλλα΄νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και ότι θα πρέπει να γίνεται περισσότερη ενημέρωση στις μέλλουσες μαμάδες για τον θηλασμό.

Παλιά έδιναν συμβουλές οι μεγαλύτερες γυναίκες, τώρα όπως έχουν αλλάξει τα πράγματα, ούτε αυτό υπάρχει , άσε που όταν σε βλέπουνε να θηλάζεις σε κοιτάνε καλά καλά... δε μπορείς να το κάνεις έξω άνετα και γίνεται ένα μπέρδεμα... Νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε τον κόσμο να το θεωρεί κάτι φυσιολογικό και όχι ανώμαλο ή σπάνιο.

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 12/03/2011 15:45 #110

  • Anna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Διάβασα όσα λέτε και μέχρι ένα σημείο είναι σωστά. Άλλά είναι πολύ φυσιολογικό να μη θηλάζουν πια τόσο οι γυναίκες, αφού πρέπει να δουλεύουν! Εγώ που έπρεπε στους 3 μήνες να γυρίσω στη δουλειά μου τι θα έκανα; Καλή η θεωρία, αλλά όταν το παρακάνουμε δε νομίζω ότι έχει νόημα. Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζουμε τύψεις γυναίκες που δεν θήλασαν επειδή ήταν στη δουλειά τους ή επειδή δεν είχαν αρκετό γάλα. Στην εποχή μας αναγκαστικά είναι πολυτέλεια.

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 12/03/2011 21:07 #114

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
΄Όχι, σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορούμε γυναίκες που δεν θηλάζουν, παρότι υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και προσωπικά πιστεύω ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και όχι επιλογή της μητέρας! Φυσικά και είναι απαράδεκτο όμως αυτό που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα! 63 ημέρες άδεια????είναι πραγματικά οδυνηρό και μόνο αυτό αρκεί για να αποτρέψει μια γυναίκα ή την κάνει να σταματήσει πιο γρηγορα! Να μην αναφερθώ στο θέμα του δημόσιου θηλασμού..άστο δεν τελειώνει ποτέ!
Από την άλλη όμως δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση κοροιδία, σνομπισμό, ταμπού 'η και εγω δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω...ως προς τις μανούλες που θηλάζουν! και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνες που θηλάζουν κάποιους μήνες, αλλά σε εκείνες που επιλέγουν να θηλάζουν μέχρι και χρόνο ή ίσως και παραπάνω! Προσωπικά, έχω 3 παιδιά, τον Τίμο τον θήλασα 9 μήνες...τόσο άντεξα με τη δουλειά, τον Φοίβο 13 μήνες και τώρα θηλάζω την μπεμπούλα μας εδώ και 8 μήνες και σκοπεύω να συνεχίσω! Στον πρώτο μου αφού πέρασα το 3μηνο άκουγα σχόλια απαράδεκτα του τύπου...τί θέλεις? να τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου?και άλλα πολύ χειρότερα! Ο θηλασμός είναι οτι πιο υπέροχο μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου. Δεν περιγράφεται και ότι και να πω θα είναι πραγματικά "λίγο".
Ναι ήταν δύσκολα στον πρώτο μου! Εννοείται ότι ο χαζός παιδίατρος που έκανε τις επισκέψεις στο μαιευτήριο με παρότρυνε να δώσω ξένο και έτσι και έκανα...αφού δεν είχα λέει αρκετό γάλα. Εννοείται ότι μέσα στο μαιευτήριο στο πυρεξάκι σου βάζανε και το γαλατάκι το ξένο. Δεν ήξερα βλέπεις εγώ ότι μπορείς να δηλώσεις αποκλειστικό θηλασμό. Οι μαίες φυσικά εξυπηρετικές αλλά μέχρι ενός σημείου...αλλά το άγχος μιας νέας μανούλας είναι τεράστιο. έτσι γύρισα στο σπίτι σαν χαμένη..μία ξένο μία στήθος...Μέχρι που έκανα την αναζήτησή μου στο δίκτυο και έμαθα για το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. όσο τραβάει το παιδί τόσο δίνεις και το ανάποδο. Και ξεκίνησα. Έκοψα μαχαίρι το ξένο και θήλαζα μόνο!
Δεύτερος βασικός κανόνας που πολλές νέες μανούλες δεν ξέρουν!Όσο πιο γρήγορα βαλεις το παιδί στο στήθος μετά τον τοκετό τόσο πιο γρήγορα θα κατέβει το γάλα. Τρίτος κανόνας. Δεν θηλάζεις με χρονόμετρο! όχι 10' στο ένα και 10' στο άλλο. Αλλά αδειάζει το παιδί το ένα στήθος και μετά στο άλλο...και στο επόμενο γεύμα το ξεκινάς ανάποδα! Το πιο παχύ και θρεπτικό γάλα είναι στο τέλος! Αυτά...προς το παρόν! Κουράγιο νέα μανούλα! κουράγιο σε όλες τις νέες μανούλες!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": neamama

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 13/03/2011 13:10 #117

Είναι πολύ σημαντική η ενημέρωση, ό,τι και να λέμε...και επειδή δεν υπάρχει αυτό πια από τις μεγαλύτερες γυναίκες της κοινότητας και πολύ συχνά είναι πολύ εκνευριστική η σχέση με τις γιαγιάδες, είτε μάνα είτε πεθερά, που ζούνε κι αυτές στο άγχος τους "τι θα γίνει το μωρό", δεν είναι εύκολο αν έχεις συμβουλές από αυτές...

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό που βοηθάει είναι να έχεις στον κύκλο σου ένα παράδειγμα από μια φίλη μαμά που τα κατάφερε, που θήλαζε αρκετούς μήνες αποκλειστικά και έτσι να καταλαβαίνεις ότι ο θηλασμός δεν είναι για γυναίκες σούπερμαν ή άλλης εποχής, αλλά ότι είναι ανθρώπινα δυνατό σε όλες!!!!! Κανένας δε λέει ότι είναι εύκολο, ειδικά τους πρώτους 3 μήνες, είναι τρομερή η δέσμευση!!! Δεν μπορείς να κουνηθείς και να πας κάπου χωρίς το μωρό, ειδικά αν τρώει κάθε 2-3 ώρες!!!! Αλλά νομίζω ότι αξίζει τρομερά τον κόπο! Εμένα ο γιος μου είναι 5 χρονών, πήγε 3 χρόνια στον παιδικό και η υγεία του είναι καταπληκτική και νιώθω και λίγο περήφανη γιατί ξέρω ότι του έδωσα πάαααααααααααρα πολλά αντισώματα. Τον θήλασα 13 μήνες... Ό,τι και να λέμε, δε μπορει΄να συγκριθεί η σύσταση του μητρικού με το ξένο γάλα, καμία σχέση απολύτως!!! Το άλλο είναι ίσα ίσα για θερμίδες και για να μεγαλώσει....

Εγώ πραγματικά, έτυχε να έχω καλή γυναικολόγο που συνεργαζόταν με καλή μαία, και η μαία με ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια μέσα σε 3 μαθήματα για όλα τα απαραίτητα (λέγεται ψυχοπροφυλακτική, άγνωστη λέξη στην ελλάδα ακόμα!!!!) για τοκετό, θηλασμό και νέο μωρό. Σίγουρα, ήμουν κι εγώ αποφασισμένη και ήξερα ότι μπορώ να συνδυάσω λίγη δουλειά από το σπίτι με το θηλασμό. Άλλά, πραγματικά, ΕΤΥΧΕ και η μαία μου ήταν υπέρ του θηλασμού.... και την πρώτη μέρα που θήλασε το μωρό στο μαιευτήριο, ήταν πολύ δύσκολο, γιατί κι εκείνο ακόμα δεν ήξερε τι ακριβώς να κάνει και εμένα οι θηλές μου πονούσαν απίστευτα!!! Αν εκεί δεν είσαι λίγο ενημερωμένη και ΠΟΛΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ, όπως λες κι εσύ, το μπουκαλάκι στο φέρνουν δίπλα και στο προτείνουνε κιόλας!!!!!! Εγώ τότε είχα δηλώσει αποκλειστικό θηλασμό, μου το είχε πει η μαία, (είπα, το θεωρώ τύχη που ήταν αυτής της "σχολής" γιατί δεν την έψαξα, που προέκυψε) και δεν άκουγα κανέναν εκεί μέσα με τις διάφορες συμβουλές (π.χ. να σαπουνίζεις τις θηλές κτλ κτλ κτλ και άλλες σαχλαμάρες) και έκανα αυτά που είχα μάθει. Και τη δεύτερη μέρα όλα άρχισαν να είναι μια χαρά. Το παιδί έπαιρνε βάρος μια χαρά, ο ίκτερος που είχε έστρωσε μόνος του και είναι ένα υγιέστατο αγοράκι. Θέλει πολλή αφοσίωση σίγουρα και επίσης κουράζεσαι, έχω διαβάσει ότι καις 500 θερμίδες επιπλέον τη μέρα.... θέλει καλό φαγητό και να αφοσιωθείς μόνο σε αυτό, ειδικά αν είναι το πρώτο μωρό και έχεις την πολυτέλεια να το κάνεις... ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!

Συμφωνώ να μην έχουμε "ρατσιστική" λογική με τις μαμάδες που δεν θήλασαν, είτε από επιλογή , είτε επειδή δεν το κούρασαν πολύ, είτε για άλλους λόγους... ας σκεφτούμε ότι δεν είχαν την ενημέρωση που δεν είχαμε εμείς και ούτε τη στήριξη από κοινωνία και οικογένεια να το κάνουν... κάποιες πραγματικά πρέπει να δουλέψουν ή θέλουν να δουλέψουν... αν και προσωπικά, δε συμφωνώ με τη λογική να βγάζεις ένα μισθό και να τον δίνεις σε μια γυναίκα να σου μεγαλώνει το παιδί... γιατί και λεφτά δε βγάζεις και το παιδί σου μεγαλώνει με μια ξένη κι εσύ το στερείσαι... τέλος πάντων, είναι δύσκολες οι εποχές... Έλεγα δηλαδή, να μην είμαστε απόλυτες και να μην τα βαζουμε με τις μανούλες που δε θήλασαν, αλλά να προσπαθούμε να ενημερώνουμε όσες μέλλουσες μαμάδες έχουμε στις φίλες μας... είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε... και να τους λέμε τι καταφέραμε εμείς, με τη λογική ότι μπορούν να το κάνουν κι εκείνες και ότι δεν θέλει υπεράνθρωπες ικανότητες.....

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 13/03/2011 13:39 #119

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Θα συμφωνήσω μαζί σου! θέλει πραγματικά πολύ προσπάθεια στην αρχή! και στήριξη από το περιβάλλον σου! άντρα, γονείς κλπ... αλλά είναι μία τόσο φυσική διαδικασία...που δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο...δυστυχώς θα συμφωνήσω ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ντροπή να θηλάζεις δημόσια(αν είναι δυνατόν!!!)....άρα αναγκαστικά κλείνεσαι μέσα ειδικά τους πρώτους μήνες, μετά είναι η δουλειά..πόσο δύσκολο μου ήταν να βγάζω από το θήλαστρο 2 & 3 φορές την ημέρα για να έχει την επόμενη η γιαγιά να του δίνει...
Η σωστή ενημέρωση είναι πολύ σημαντική! Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι να το θέλεις πολύ! Στον Τιμάκο μας, δεν είχα καμία ενημέρωση. Είχα όμως ισχυρή θέληση και τα κατάφερα! Στον Φοίβο (δεύτερος) είχα και τη θέληση και την εμπειρία αλλά και την μαια να μου βάλει τον γλυκό μου στο στήθος αμέσως μετά τον τοκετό! Στην μπεμπούλα, πριν 8 μήνες, η τρίτη της παρέας (χαχα και η τελευταία) , απλά πήρα το μωρό και το βαλα στο στήθος μου. Τόσο απλά, τόσο φυσικά! Μετά το πέρας μίας ημέρας είχα κανονικό γάλα! Αυτά! Όσο και να μην μου αρέσει λοιπόν αυτή η λέξη, θα την πω! Θέλει ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ στην Ελλάδα ο θηλασμός!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lora

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 13/03/2011 17:24 #123

Δυστυχώς έτσι καταντήσαμε, να θέλει τσαμπουκά το πιο φυσιολογικό πράγμα και να πρέπει να το υποστηρίζουμε ή να απολογούμαστε!!!!!!!!
Συμφωνώ, θέλει πολλή στήριξη από την οικογένεια, τον άντρα σου κτλ κτλ. κι εμένα με βοήθησε πολύ και η μητέρα μου, σε όλα τα υπόλοιπα του σπιτιού δηλαδή. Μπράβο σου κιόλας με τα 3 παιδιά, γιατί σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να αφιερωθείς σε ένα μωρό, ενώ έχεις και τα άλλα που περιμένουν να φάνε κτλ κτλ.
Ελπίζω οι νέες μαμάδες να ζητάνε ενημέρωση για το θηλασμό πια περισσότερο... αν και φοβάμαι ότι πολλές φορές βολευόμαστε..... αν και δε θέλω να κρίνω καμία μανούλα... είχα κι εγώ την τύχη η μαία μου να τρέχει για αυτό το θέμα και να μου τον βάλει αμέσως στο στήθος, που έιναι πολύ σημαντικό... και στο μαιευτήριο τον φέρνανε και δεν τον έδινα, το πρώτο βράδι τον είχα όλη νύχτα πάνω μου και κοιμότανε! Πολύ γλυκές στιγμές... και πιστεύω ότι το πιο γλυκό δέσιμο που ζει η μάνα με το παιδί της είναι ο θηλασμός, όλη η διαδικασία, ότι το τρέφει από το σώμα της και η σωματική επαφή... θα πρέπει να είναι υπέροχη εμπειρία και για το μωράκι, που προφανώς καταγράφει τα πάντα στον ψυχισμό του και το βοηθάει στη ζωή του αργότερα....

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 13/03/2011 20:57 #125

  • lora
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Οντως ετσι ειναι"ΘΕΛΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΚΟΤΣΙΑ!!!να εχεις να αντιμετωπισεις στις πιο κρισιμες μερες της εδραιωσης του θηλασμου ολους γυρω σου απο τους γονεις την πεθερα τον αντρα σου...τους καθε μερα στο μαιευτηριο και διαφορετικο παιδιατρο που ερχεται να σε ενημερωσει ...την επισης διαφορετικη μαια που σου φερνει το μωρο που σου λεει καθε φορα και διαφορετικη σταση να κρατας το μωρο!!!!εγω ευτυχωςακουσα την μαια του γυναικολογου μου που παρολο που ηταν η μικροτερη σε ηλικια και δεν ηταν μανουλα μου εδωσε τις πιο καλες συμβουλες...στην τοποθετηση του μωρου στο στηθος!ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ....παρολο που ο 2ος παιδιατρος μας επεξε παιχνοδακι με την εναλλαγη ξενου και θηλασμου..Θελω να ρωτησω κατι ....ο γιος μου ειναι 19μηνων και πρεπει να ξεκινησω δουλεια ...θα λειπω 8-9 ωρες απο τοσπιτι και μερικες μερες και νυχτα θα πρεπει να αντλω γαλα?η απλα θα αναπληρωνει τους θηλασμους με την επιστροφη μου?

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 13/03/2011 22:28 #126

Πράγματι, αν δεν είχα πληροφορηθεί πριν και αν δεν ήμουν τόσο αποφασισμένη κι αν μια φίλη μου δεν είχε θηλάσει το μωρό της αποκλειστικά (ακόμα και μπροστά μας) που γεννήθηκε 6 μήνες νωρίτερα, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα....και έχεις δίκιο lora, θυμάμαι κι εγώ στο μαιευτήριο, άλλα έλεγε ο γιατρός, άλλα η μαία που ερχόταν κάθε φορά, άλλα η μαία του ορόφου, δηλαδή, ό,τι πρέπει για να φέρουν μια νέα μαμά με το άγχος της σε πλήρη σύγχιση!!! Άσε το συγγενολόι του καθενός που νομίζει ότι στο μαιευτήριο είναι χώρος για πάρτι!!!! Δε λέω, να χαρείς βρε παιδί μου, αλλά οι πρώτες ημέρες που πρέπει να εδραιωθεί ο θηλασμός και είναι οι πιο κρίσιμες και πρέπει η μανούλα να είναι ήρεμη στο θάλαμο με το μωράκι της και όλοι να φροντίζουν να το κατανοούν.....
Όσο για το γεύμα που θα χάνει... κοίτα, εγώ ξέρω, όπως είπε και η Timos_Foivos_Afrodite όλα παίζουν στην προσφορά και τη ζήτηση για το γάλα και μπράβο σου που συνεχίζεις μέχρι τους 19 μήνες... αλλά εάν μειώσεις τα γεύματα θηλασμού, αυτό που θα γίνει λογικά θα είναι να μειωθεί το γάλα που "κατεβάζεις". Όπως η Timos_Foivos_Afrodite, μια λύση που προτείνουν οι μαίες είναι αν δε θέλεις να μειώσεις τον θηλασμό σταδιακά, είναι να βγάζεις εκείνη την ώρα που κανονικά θα θήλαζες το γάλα, είτε με θήλαστρο (δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα σαν αίσθηση....) είτε με το χέρι... διαφορετικά, σίγουρα το γάλα θα μειωθεί συνολικά, αλλά υποθέτω ότι το θηλάζεις πρωί και βράδι μόνο...
Τώρα όμως που μπορεί να πίνει αγελαδινό γάλα, δεν σκέφτεσαι π.χ. να το απογαλακτίσεις σιγά σιγά; Δηλαδή, ομαλά κι ωραία να πίνει σε αυτό το γεύμα του κανονικό γάλα; άλλωστε θα είναι πια το κανονικό αγελαδινό, αφού είναι 19 μηνών, δεν θα είναι εκείνη η ηλίθια σκόνη με το κατασκεύασμα που το λένε δήθεν γάλα....
Νομίζω ότι τα ορόσημα είναι τρία: οι σαράντα μέρες που διαμορφώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα, οι 6 μήνες, μέχρι να αρχίσουν οι στερεές τροφές, που το μωρό πίνει μόνο γάλα, και οι 12 μήνες, που μπορεί πια να φάει σχεδόν τα πάντα και κυρίως να πιει το αγελαδινό γάλα... Σίγουρα θαυμάζω τις μαμάδες που συνεχίζουν μέχρι και τα 2 χρόνια του παιδιού... αλλά αν είναι να πας στη δουλειά σου στους 19 μήνες, νομίζω ότι έχεις κάνει ό,τι καλύτερο για το παιδί σου, και μάλιστα με το παραπάνω!!!!! και σίγουρα αυτό θα το βρεις μπροστά σου, που θα είναι τόσο ανθεκτικό στις ιώσεις και θα το δεις πιο πολύ όταν πάει στον παιδικό ή στο νηπιαγωγείο...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": TFA

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 15/03/2011 13:21 #135

  • neamama
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ευχαριστώ όλες για την υποστήριξη!!! Ευτυχώς όλα πάνε καλά και θηλάζουμε ασταμάτητα!!!!! Έχουμε και τα ξυπνηματάκια μας τη νύχτα, αλλά τι να γίνει!!! Χαίρομαι πολύ που μπορώ να το κάνω...
Διάβασα και ένα άρθρο που έχετε εδώ στο mamakid για το πρωτόγαλα, δεν το ήξερα πόσο σημαντικό είναι και ότι είναι γεμάτο αντισώματα!!! Η σοφία της φύσης προφανώς, για να ενισχύει το μωράκι μόλις γεννηθεί. Μου έκανε εντύπωση που λέει ότι ενθαρρύνουν τις νέες μαμάδες ακόμα κι αν δε θηλάσουν, τουλάχιστον να δώσουν το πρωτόγαλα στα μωράκια τους... Μακάρι να το κάνουν αυτό όλες οι μανούλες!!! Συμφωνώ κι εγώ με την Timos ότι είναι δικαίωμα του νεογέννητου...

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 20/03/2011 22:37 #202

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ωχ, άργησα Lora να το δω. Μπράβο που θηλάζεις τόσο. Εσύ και αν έχεις κότσια και τσαμπουκά!
Το πρόγραμμα θα το φτιάξεις εσύ και θα προσαρμοστεί και το παιδί και το στήθος σου μαζί σταδιακά. Ακόμη και αν καταλήξεις να θηλάζεις μία φορά την ημέρα, απλά καλό θα ήταν να είναι μία συγκεκριμένη ώρα. Π.χ. ή πρωινή ή βραδυνή , όχι εναλλάξ, για να μην τρελάνεις τον οργανσμό σου, εκτός αν δεν έχεις σταθερό πρόγραμμα, οπότε την ώρα που είναι κανονικά να θηλάσεις θα βγάλεις με το θήλαστρο. Δεν είναι όμως ευχάριστη αίσθηση...θα έλεγα μάλιστα ότι σε αποτρέπει από το να συνεχίσεις τον θηλασμό. Θα συμφωνήσω με την elis. Νομίζω πώς είναι η ώρα να σκεφτείς μήπως να σταματήσεις? Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα. Εσύ αποφασίζεις. Το φρέσκο γαλατάκι πια είναι πολύ καλή επιλογή..και μάλιστα κατά τη γνώμη μου χωρίς πρόσθετα!
Ευχαριστώ elis για τα καλά σου λόγια..μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω με την 8 μηνών μπεμπούλα...4 μήνες ακόμη έχω πει...ελπίζω να τα καταφέρω...φέρνουν τα αγόρια συνέχεια ιώσεις....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": elis2011

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 20/03/2011 23:22 #203

Timos καλή δύναμη και καλή συνέχεια!
Μου έκανε κλικ αυτό που λες, για το γάλα χωρίς πρόσθετα!!!!! Είναι απαράδεκτο πια που έχει γίνει ολόκληρη βιομηχανία αυτό το πράγμα.... Όταν κι εγώ στον 12 μήνα ξεκίνησα με το αγελαδινό, αναρρωτιόμουν τι να του δώσω και έβλεπα σε ετικέτες στα γάλατα για αυτή την ηλικία, ένα σωρό αηδίες και το χειρότερο ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ!!!! Και μετά λέμε γιατί τα παιδιά είναι παχύσαρκα... Όχι ότι ξέρουμε το φρέσκο (κατ' όνομα) ακριβώς τι έχει και πόσο αλήθεια είναι, αλλά μην πηγαίνουμε και γυρεύοντας... Ό,τι πιο απλό και ό,τι λιγότερο επεξεργασμένο.... ό,τι πιο κοντά στο φυσικό.. γιατί μου φαίνεται πως το έχουμε ξεχάσει πια αυτό...

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 21/03/2011 15:00 #209

Νέα μανούλα, συμφωνώ μαζί σου... εμείς ξενυχτάμε πολύ με τη μικρή, είναι 2 μηνών και κάτι... αλλά το παλεύουμε και αξίζει τον κόπο, επειδή το είχα ψάξει πολύ και ήμουν πολύ αποφασισμένη. Πραγματικά ώρες ώρες που δεν αντέχω την κούραση απελπίζομαι, αλλά νομίζω ότι αν υπήρχε ενημέρωση και αν κυρίως ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ βοηθούσε σε αυτό το πράγμα, θα ήταν καλύτερα για εμάς τις μαμάδες και τα μωράκια μας.... Και θέλει πολλή κατανόηση... εμείς ας πούμε, είμαστε τόσο ψόφιοι, που δεν αντέχουμε ακόμα επισκέψεις για να δουν τη μπέμπα... δεν αντέχω να καθίσω πάνω από ένα μισάωρο με καλεσμένο, όσο δικός μου άνθρωπος κι αν είναι, γιατί απλώς καταρρέω.... όλα έχουν σχέση και αν υπήρχε ενημέρωση και γενικά ΟΛΟΣ ο κόσμος ήταν ενημερώμένος, νομίζω θα είχε και ανοχή και κατανόηση στο θέμα του θηλασμού... εμείς αφοσιωνόμαστε σε αυτό, εννοώ και ο άντρας μου καταλαβαίνει και να σας πω, δε μας νοιάζει αν παρεξηγηθεί κανένας... ας έρθουν όταν έχουμε κοιμηθεί λιγάκι!!!!

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 24/03/2011 21:37 #282

Δυστυχώς αυτό το θέμα είναι πονεμένη ιστορία! Εγώ κατάφερα να θηλάσω το 1ο μου παιδί 15 μήνες και το δεύτερο το θηλάζω ακόμη και κοντεύουμε τα 2. Στα μαιευτήρια γενικά δεν βοηθάνε παρά ελάχιστα δυστυχώς! Το γελοίο που συνέβη σε μένα ήταν στο 2ο παιδί... Είχα γάλα ένα μήνα πριν γεννήσω (φανταστείτε!)... έρχεται η νοσοκόμα, κοιτάει το στήθος μου και μου λέει: χμμμμ δεν έχεις γάλα (άκουσον άκουσον η γελοία!)... της απάντησα βέβαια καταλλήλως!

Ήθελα να πω επιπλέον ότι εδώ δεν λέμε κάτι για τις γυναίκες που δεν κατάφεραν να θηλάσουν... είναι όμως καθήκον όσων γνωρίζουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους...
Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις γυναικών που δεν έχουν γάλα και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί με μια ιατρική εξέταση...Εγώ δηλαδή αντιδρώ στις φράσεις δεν είχα γάλα και άλλα συναφή... Θα ήταν τίμιο να λέμε δεν μπορούσα, γιατί δούλευα (αν και σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να διατηρήσουμε την γαλουχία, ώστε να δίνουμε έστω το δικό μας γαλατάκι), δεν είχα υπομονή κτλ.
Επίσης συμφωνώ με κάποια κοπέλα που λέει ότι δεν είναι πρέπον να κοροϊδεύει ή να προσβάλλει κανείς, αυτές τις γυναίκες που θηλάζουν και μάλιστα πολύ, γιατί είναι κόπος και πολύ προσωπική δουλειά και καθήλωση...

Μερικές φορές θυμάμαι, ιδίως στην αρχή, να νιώθω ότι όλη η μέρα μου περνούσε στην ίδια θέση, χωρίς αλλαγή και τα βράδια, ιδίως στο 2ο παιδί, με θηλασμό ανά μία ώρα... και θα πει κάποιος ότι δεν θηλάζει συνέχεια... η απάντηση του παιδιάτρου μου ήταν: σε έχει ανάγκη...αν αντέχεις να του δίνεις, ακόμη κι αν δεν τρώει...
και για να μην τα λέω εγώ... παραθέτω εδώ ένα λινκ, όπου ένας παιδίατρος ξεκαθαρίζει λίγο τα πράγματα...

www.childit.gr/gr/index.php/childitnews/...o-mitrikos-thilasmos
www.childit.gr/gr/index.php/childitnews/...si-paidikou-prosopou

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 25/03/2011 15:38 #291

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Συμφωνώ με τα περισσότερα. Εγώ τη θήλασα 10 μήνες, μετά άλλαξαν οι συνθήκες και ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί είχα πρωί απόγευμα δουλειά. Και είπαμε για 2 μήνες δεν πειράζει... Αλλά συμφωνώ ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται οι μητέρες για όλα και κυρίως για την ανοσοποίηση. Συμφωνώ με μια μαμά που λέει ότι είναι δικαίωμα του μωρού. Για την ανοσοποίση, είχα διαβάσει από έναν παιδίατρο, δε θυμάμαι πού ήταν, κάτι πολύ ωραίο, ότι δηλαδή χρησιμοποιούμε την αντίθετη ορολογία, δηλαδή, λέμε "τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο", ενώ το σωστό είναι "τα παιδιά που δεν θηλάζουν αρρωσταίνουν περισσότερο". Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, και σωστό φυσικά, αλλά πράγματι, κανείς δεν τολμάει να το πει έτσι χύμα... Εμείς τους τελευταίους 2 μήνες δεν καταλάβαμε πολλά και μετά πήγαμε στο αγελαδινό, αλλά αν σκεφτώ πόσα κουτιά γάλα σκόνη χρειάζεται ένα μωρό από τη γέννηση, μιλάμε ρε παιδιά για τρελλά λεφτά... Μεγάλο εμπόριο γύρω από όλο αυτό δηλαδή... Οπότε, πώς να μιλήσεις ανοιχτά. Εδώ στα μαιευτήρια φέρνουν τα μπουκαλάκια... Είναι πράγματι ντροπή να μη λέμε τα πράγματα όπως είναι.

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 25/03/2011 18:08 #292

  • Anna
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Εγώ ήθελα να σας πω ότι καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη, όταν δεν έχεις βοήθεια, δηλαδή δεν έχεις γονείς να σε βοηθήσουν στο σπίτι και πρέπει να βγεις να δουλέψεις, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αν δεν υπάρχει η στήριξη και η υποδομή, φυσικό είναι να μην καταφέρεις να θηλάσεις. Δεν γίνεται να δουλεύεις ωράριο μαγαζιού και να θηλάζεις και το παιδί σου, πώς να γίνει;;; Και ναι, θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να συνεχίζεις μετά τον πρώτο χρόνο.

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 27/03/2011 12:44 #308

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
εγώ πάλι δεν το βρίσκω υπερβολικό. Κάθε μάνα ξέρει καλύτερα εκείνη τί είναι καλύτερο για το δικό της παιδί. Και ας μην αλληλοκατηγορούμαστε. Αν κάποιος δεν κατάφερε να θηλάσει, επειδή απλά δεν υπήρξαν οι συνθήκες ή απλά γιατί δεν είχε την υπομονή, το κουράγιο, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει το παιδί του, αλλά δεν μπορεί να κρίνει άσχημα άλλες μανούλες που τα κατάφεραν. Από την άλλη οι μανούλες που τα κατάφεραν πρέπει σαφώς να είναι περήφανες για αυτό, αλλά να μην κρίνουμε μανούλες που απλά δεν τα καταφεραν...Κάθε μανούλα όμως, ξέρει καλύτερα. Ας μην μπαίνουμε λοιπόν σε μία τέτοια διαμάχη. Μανούλες τί λέτε?

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 27/03/2011 22:19 #318

Αγαπητή μαμα του Τίμου, του Φοιβου και της Αφροδίτης συμφωνώ απολύτως και παρόμοια έγραψα κι εγώ σε ενα άλλο μηνυμα, που δεν φαίνεται... μάλλον το έστειλα κατά λάθος προσωπικά...ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει ή έκανε... Απλά εγώ είπα και στο άλλο μην. ότι στο φορουμ αυτό όσοι γνωρίζουμε, καλό ειναι να παραθέτουμε και την πραγματικότητα όχι για να θίξουμε κάποια μαμα, αλλά αντιθέτως για να ενισχύσουμε τις νέες μαμάδες, που θέλουν να τα καταφέρουν...κόντρα σε όλη αυτη την βιομηχανία προώθησης του ξένου...ξέρω πολλές μαμαδες που ήθελαν πολύ, αλλά λόγω παραπληροφόρησης ή λόγω λάθος οδηγιών δυσκολεύτηκαν και τα παράτησαν... και πράγματι δεν πρέπει να τα βάζουμε μεταξύ μας, γιατι εν τέλει άλλο είναι το πρόβλημα... έπειτα για το πόσο θα θηλάσει μια μαμά, έχει δικαίωμα να το κρίνει η ίδια...πάντως, όπως έγραψα και στο άλλο μην. ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας υποστηρίζει ότι αν μια μαμά μπορει να θηλάσει μέχρι και τα 2, θεωρείται καλό... άλλωστε δεν υπάρχει καμία επίσημη επιστημονική μελέτη που να λέει ότι ο θηλασμός πέραν του χρόνου βλάπτει σωματικά ή ψυχολογικά...μάλλον το αντίθετο... οπότε ο καθένας ανάλογα με τις προσωπικές του συνθηκες αποφασίζει...και ο,τι μπορεί κάνει...

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 28/03/2011 11:43 #325

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αγαπητή Mairy Popins!μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση, γιατί εγώ θήλασα τα 2 αγόρια μου εκεί στον χρόνο, και συνεχίζω να θηλάζω την 9 μηνών κορούλα μου. Θεωρώ, όπως έχω γράψει νωρίτερα, ότι ο θηλασμός είναι ότι πιο υπέροχο, φυσικό & απαραίτητο για το παιδί. Για την ακρίβεια το αποκάλεσα δικαίωμα του παιδιού και όχι επιλογή της μητέρας. Συμφωνώ επίσης για την ελλειπή πληροφόρηση, την παραπληροφόρηση επίσης χειρότερα. Όσες θηλάσαμε γνωρίζουμε πώς δεν υπάρχει ιατρικώς πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων το "δεν είχα γάλα". Υπάρχουν όμως, όπως αναφέρεις και εσύ και εγώ νωρίτερα, πολλές δυσάρεστες αντικειμενικές δυσκολίες.
Σίγουρα δεν αναφερόμουν σε εσένα, γιατί οσο και αν διάβασα τις απόψεις σου, με βρίσκεις σύμφωνη και δεν θίγομαι ως προς κάτι. Απεναντίας, συμφωνώ και επαυξάνω. Απλά δεν αντέχω να κρίνεται μία μανούλα, αν θηλάζει πάνω από κάποιο νοητό (για το δικό τους μυαλό) χρονικό όριο...σε αυτό αναφερόμουν. Και όχι στα δικά σου λεγόμενα. Ας είμαστε λίγο πιο ευαίσθητες και διακριτικές για το θέμα αυτό....

Απ: Νεογέννητο και θηλασμός 28/03/2011 14:11 #335

έχει πλάκα...επειδή κι εγώ δεν αναφερόμουν σε σενα...δυστυχώς μερικές φορές, ενώ είναι χρήσιμα εργαλεία αυτά τα φόρουμ, μπερδευόμαστε... εγω δηλ. συμφωνούσα με όλα , όσα είπες και δεν αναφερόμουν σε σενα... απαντούσα σε μια άλλη μανούλα, γιατί προφανώς αναφερόταν σε μένα, που θηλάζω το 2ο μου παιδί, ενώ κοντεύει τα 2...και χάρηκα που βρέθηκε μια ακόμη μαμά που δείχνει κατανόηση σ' αυτό...γιατί πράγματι πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι, είτε θηλάζει μια μητέρα είτε όχι...

  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.56 δευτερόλεπτα