Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!)
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!)

Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 13/03/2011 13:41 #120

Καλημέρα σε όλους! Ήθελα καιρό να ανοίξω αυτό το θέμα, αλλά καλύτερα να μην τα ανοίγουμε αυτά με τους γνωστούς μας!!!! Εδώ θα μιλήσω λίγο πιο ελεύθερα!!!!!! Βασικά, ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα, η μαμά και η πεθερά σας θεωρούν ότι είστε ας πούμε "άχρηστη" μαμά; Δηλαδή, από τη μέρα που γεννήσατε, θεωρούνε ότι δεν ξέρετε τι να κα΄νετε για τα μωρά σας και ότι αυτές ξέρουν καλύτερα;;;;; Άσε που η μαμά μου ξεχνάει τα δικά της και θεωρεί ότι εκείνη ήταν άψογη όταν με μεγάλωνε ενώ εγώ ασχολούμαι με άλλα, πχ. με τη δουλειά μου. ώρες ώρες φέρονται λες και είμαι ακόμα 15 χρονών και δεν έχω ιδέα από μωρά!!!! Και καλά, στη μάνα μου θα πω καμιά κουβέντα να σταματήσει, μπορείς να τσακωθείς πιο εύκολα ρε παιδί μου... αλλά με την πεθερά μου που πρέπει να είμαι και ευγενική και να μην ξεφύγει το πράγμα;;;;;;;;;;;;;;
Πείτε μου ρε παιδιά, μόνο σε μένα συμβαίνει ή το έχουνε γενικά οι γιαγιάδες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ευχαριστώωω!!!

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 13/03/2011 13:49 #121

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
νομίζω το έχουν οι γιαγιάδες γενικότερα...η μαμά μου βέβαια δεν το έχει...είναι γενικότερα πολύ πράος άνθρωπος, γλυκομίλητος και ξέρω και άλλη μία γιαγιά που είναι έτσι... σπάνιο γενικά. Κοίτα γενικά για τις πεθερές δεν υπάρχεις. Απλά είσαι η μαμά των εγγονιών τους! όσο σκληρό και αν ακούγεται και παναγίτσα μου μην το διαβάσει ο άντρας μου...Θυμάμαι ότι πηδούσε πάνω από την ηλ. σκούπα για να πάει στο μωρό...χωρίς καν να με ρωτήσει πώς είμαι...μόλις είχα βγει από το μαιευτήριο...και πόσα ακόμη καλά να θυμηθώ..άστα...καλύτερα...γενικά δεν έχω ακούσει καλό λόγο...ευτυχώς που μια φορά έριξε ο γιός της τον δεύτερο μας κάτω και όχι εγω (εκεί πήγαινε το ευτυχώς και όχι στο ότι έπεσε το μωρούλι μας...) άχνα δεν έβγαλε. Βέβαια τα καθημερινά κοπλιμέντα της τα εισπράττω...και με το παραπάνω...η μάνα σου η χρυσοχέρα, καλά μετρημένο το έχεις το φαγητό τους...τους παίρνεις παντελόνι με προοπτική κ.α....χαχαχα! γέλα...όσο μπορείς γιατί εγώ δεν μπορώ πάντα...! και φυσικά μετά έχουμε κλάματα!!! ΓΕΛΑ!!! για το καλό το δικό σου και άστες!

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 13/03/2011 17:36 #124

Καλά, από τότε που γεννάς το μωρό, εννοείται ότι δε ρωτάνε πώς είσαι!!!! Ακόμα και η μάνα μου (κι ας είμαι μοναχοκόρη), όταν τη ρώτησε μια μέρα η θεία μου "πώς είναι το παιδί;" επειδή ήμουνα με ίωση, εκείνη απάντησε "μια χαρά είναι ο μικρός , έκανε εκείνο, είπε το άλλο... κτλ"!!!! και της λέει η θεία, βρε για την κόρη σου ρωτάω!!!! Πάει, αυτό ήτανε!!!! Χαχαχαχα! Βοηθάνε, αλλά τελικός αποδέκτης πια είναι το εγγόνι!!!!! έχουνε πολλή πλάκα!!! Γενικά, η περίοδος της βασιλείας είναι η εγκυμοσύνη, μετά τέλος!!! Εγώ προετοιμάζω και τις έγκυες φίλες μου, τους λέω "απόλαυσέ το τώρα, μόλις γεννήσεις, ξέχνα τους, αρχίζει το φτύσιμο!!!!!"

Γενικά πάντως κορινακι, έτσι κάνουνε νομίζω, πιστεύουν ότι ξέρουν το καλύτερο για τα εγγόνια τους και ότι εμείς είμαστε οι άπειρες, ενώ εκείνες οι έμπειρες!!! Λες κι εκείνες τα κάνανε όλα σωστά!!!! Και Timos-Foivos-Afrodite, είσαι πολύ τυχερή που η μαμά σου είναι τόσο πράος άνθρωπος και βασικά σημαντικό είναι να ακολουθεί τις οδηγίες σου και γενικά ρε παιδί μου να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι και όχι να είναι ένα νέο μωρό αφορμές για εντάσεις... Απλά δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν όλοι αυτό ή κάποιες γιαγιάδες, είτε μαμάδες είτε πεθερές, έχουν διάθεση να επιβεβαιωθούν ως σωστές και έχουν όρεξη για εντάσεις, κάτι που δεν έχει καμία λεχώνα και κανένα μωρό!!!!!!!!!! Θέλει πολλή προσοχή, αλλά και να βάζεις όρια, π.χ. να μην αφήνεις να παρεμβαίνουν όταν δεν πρέπει και να ξέρεις και πότε θα κρατήσεις την πόρτα του σπιτιού σου κλειστή.... καλή είναι η βοήθεια, αλλά αν μια γιαγιά, όποια κι αν είναι, είναι όλη μέρα στο σπίτι με το μωρό σου ενώ εσύ δουλεύεις, παίρνει μόνη της το θάρρος, γιατί της το δίνουν οι συνθήκες... Πρέπει να είναι πολύ σωστός άνθρωπος η γιαγιά για να ξέρει πότε να φύγει από το σπίτι σου και πότε γυρίζει η μαμά, που έχει τον πρώτο λόγο για το παιδί της κι εκείνης η βοήθεια τελείωσε και πρέπει να πάει στο δικό της σπίτι! και το λέω αυτό με όλη την αγάπη, απλώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα ΟΡΙΑ !
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lora

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 14/03/2011 13:09 #130

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Όλες βλέπω έχουμε διάφορες πονεμένες ιστορίες!!!! Και πίστευα ότι αυτά γινόντουσαν τα πιο παλιά χρόνια, ξέρετε, που η γυναίκα δεν ήταν τόσο προχωρημένη κτλ κτλ, αλλά βλέπω ότι μια χαρά συνεχίζονται και στην εποχή μας!!!! Τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν... Εγώ προσπαθώ να τους βάζω όρια όπως λέει και η elis, αν και καμιά φορά κοντράρεσαι για να το καταφέρεις.. και από την άλλη, η μικρή λατρεύει τις γιαγιάδες και λογικό είναι αφού της κάνουν τα χατήρια... και άντε να της εξηγήσεις μετά... Γενικά είναι μια χαρά να περνάνε τα παιδιά χρόνο με τις γιαγιάδες, αλλά εγώ βλέπω πόσο πολύ επηρεάζεται η μικρή και γίνεται απαιτητική και κακομαθημένη γιατί εκεί της κάνουν κυριολεκτικά ΟΛΑ τα χατήρια... και μετά οι μαμάδες βγαίνουμε οι κακές!!!!!

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 15/03/2011 14:05 #137

  • lina
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Πολύ πολύ πολύ ενδιαφέρον θέμα!!!!!!
Αν και ευτυχώς δεν έχω προσωπική πείρα, βλέπω την κολλητή μου, που επειδή δουλεύει έχει όλη μέρα στο σπίτι κυρίως την πεθερά και μετά το μεσημέρι και τη μαμά της και φρικάρω εγώ!!!! Εκείνη γενικά είναι ήρεμη σε αυτά, δεν μασάει... αλλά ρε παιδί μου, είναι όλη μέρα εκεί και έχω ακούσει τόσες φορές την πεθερά της να φεύγει (με τα χίλια ζορια) και να λέει "να μου προσέχετε το παιδί μου!" και λέω εγώ "ποιανού είναι το παιδί;;;;;;;;;;;;;;;;;" Θέλουνε μάζεμα μερικές.....

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 30/03/2011 20:19 #393

κορίτσια εγώ μόνο ένα έχω να πω ααααχχχ και βαααααχχχχ, παρόλο που έχω την τύχη ή την ατυχία για άλλους να είναι και η μια και η άλλη μακριά... απίστευτα συχνά κατάφερναν να με συγχίσουν... κυρίως βέβαια η πεθερά, που θεωρούσε ότι είναι μια και δεν υπάρχει άλλη καμία.... μανούλαααα μουυυυυυυυυυυυυυυυ

Απ: Μαμάδες και πεθερές (οι γιαγιάδες δηλαδή!) 27/08/2012 22:50 #890

  • gwgoyla
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
kalhspera sas koritsia, eimai kainoyria kai xairomai poy eimai sthn parea sas. to thema syzhthshs me tis petheres afora poly kai emena, kathws mexri na gennhsw eixa teleia sxesh me thn pethera moy, zhleyth tha elega. ola bebaia teleiwsan mexri na gennhsw. h symperifora ths htan aparadekth. arxise na moy epiballetai, na pareksigeitai me to paramikro, na leei sthn koyniada moy oti den th thelw panw apo to paidi, ston pethero moy oti ths fwnazw kai ola ayta otan efyge o antras moy gia fantaros. ezhsa mia tragwdia, enan apisteyto psyxologiko polemo. to kalo einai pws o antras moy den einai mamakias k einai me mena. katsame loipon oloi k milhsame k ebala ta pragmata sth thesh toys mazi me ton antra moy otan epestrepse. bebaia h idia polla logia poy moy elege ta arnhthhke se oloys k apo pisw elege alla. k se mena elege oti den yparxei kanena problhma metaksy mas k stoys alloys ta anakateye.twra mazeythke alla egw den mporw na th dw opws palia k krataw apostaseis, typika pleon k eygenika. ax ta pa..
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.28 δευτερόλεπτα