Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο;

Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 15/03/2011 15:05 #139

  • Nadin
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γεια σας! Η μικρή μου το Σεπτέμβρη θα πάει νήπιο. Μέχρι τώρα την κρατούσαμε εγώ όσο δε δούλευα και οι γιαγιάδες, δηλαδή δεν έχει πάει προνήπιο ή παιδικό σταθμό. Μου έχουν πει ότι πρέπει ειδικά για τους ιδιωτικούς να το ψάχνω από τώρα...
Εμείς λέμε για ιδιωτικό, με τη λογική ότι θα προσφέρουν περισσότερα πράγματα, πρόγραμμα κτλ, αλλά μια φίλη μου που είναι νηπιαγωγός και έχει δουλέψει και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο, μου λέει ότι ξεκάθαρα είναι υπέρ του δημόσιου, αν και εξαρτάται και από τη δασκάλα... Όχι ότι δεν μας νοιάζει το οικονομικό, αλλά αν είναι το καλύτερο για τη μικρή, δεν θα το συζητήσουμε να δώσουμε κάποια λεφτά για το σχολείο της.
Απλά μας προβληματίζει τι είναι τελικά το καλύτερο... Πήγαμε και ρωτήσαμε σε έναν ιδιωτικό, αλλά δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πολυ τι κάνουν τα παιδιά γιατί εκείνη την ώρα έτρωγαν..
Για το δημόσιο πρέπει να το ψάξουμε κι αυτό από νωρίς και να κάνουμε αίτηση; Μήπως ξέρετε και τι χαρτιά θα χρειαστούμε;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 16/03/2011 13:27 #145

Για το δημοσιο πρεπει να το ψαξεις απο πολυ νωρις γιατι οι θεσεις ειναι περιορισμενες. Απο ό,τι ξερω για να σε παρουν ελεγχουν τη φορολογικη σου δηλωση. Η γνωμη μου ειναι ότι ολα ειναι σχετικα. Μπορεις να βρεις πολυ καλο δημοσιο, αλλα και εξισου καλο ιδιωτικο. Εγω στελνω την κορη μου σε ιδιωτικο σχολειο που ειναι εξαιρετικο. Οι ανθρωποι ειναι απιστευτοι!!! Χαλαλι τα λεφτα που παιρνουν. Ειμαι και η ιδια εκπαιδευτικος και ο τροπος που προσεγγισα το σχολειο ηταν πολυ αυστηρος!! Εχω όμως κατενθουσιαστει με τη δουλεια που κανουν, την οργανωση που εχουν, τις δραστηριοτητες και κυριως με το παιδι μου που εχει αλλαξει αρδην προς το καλυτερο!!

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 17/03/2011 15:45 #159

Το θέμα είναι δύσκολο.... Και σκέψου ότι για το ιδιωτικό, το παιδί θα πρέπει να χάνει αρκετή ώρα σε ένα σχολικό, με τους δρόμους πήχτρα! (αν μιλάμε για Αθήνα δηλαδή...). Και αν δεν είναι κοντά, δεν θα έχει και φίλους κοντά στη γειτονιά. Αυτά είναι σημαντικά μειονεκτήματα..

Από την άλλη , έχω 3 φίλες νηπιαγωγούς, η μία μάλιστα είναι ξαδέρφη μου και όλες έχουν δουλέψει στην αρχή σε ιδιωτικά και μετά μπήκαν στο δημόσιο. Σίγουρα και το δημόσιο είναι απαράδεκτο πολλές φορές από υποδομή και οργάνωση, αλλά καμία από αυτές με όσα είδανε τα μάτια τους, μου έχουν πει ότι δεν θα έστελναν το παιδί τους σε ιδιωτικό!!! Τις είχα ρωτήσει τότε που έψαχνα κι εγώ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για τον μικρό... Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, αλλά με λίγες περιγραφές κατάλαβα... Γενικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις, δηλαδή ως έμποροι οι περισσότεροι και τους νοιάζει μόνο να ευχαριστήσουν τον πελάτη που πληρώνει δηλαδή το γιονιό. Και συνεπώς δεν κοιτάζουν πάντα το καλύτερο του παιδιού... Και παίρνουν άπειρες κοπέλες, χωρίς καμία εκπαίδευση και τις ρίχνουν στα βαθειά, λένε στα παιδιά μην τρέχουν και χτυπήσουν και οι δασκάλες στέλνουν σπίτι ωραίες χειροτεχνίες που φυσικά αποκλείεται να έχει φτιάξει ένα μικρό παιδί!!!!!
Αλλά αν η μαμά δεν παρακολουθεί και στο σπίτι το τι μπορεί να κάνει το παιδί , δηλαδή αν μπορεί να κόψει με ψαλίδι ή να κολλήσει, δεν το καταλαβαίνει αυτό και θεωρεί ότι γίνεται καλή δουλειά!!
Εγώ δεν θεωρώ ότι γίνεται καλή δουλειά όταν το παιδί πάει στο σπίτι μια όμορφη χειροτεχνία για να χαρεί η μαμά, γιατί τότε η μαμά χαίρεται και νομίζει ότι όλα είναι μια χαρά, ενώ το παιδί στο σχολείο δεν κάνει τίποτα, του τα κάνουν όλα οι άλλοι, δεν μαθαίνει καμία δεξιότητα και κυρίως δεν εκφράζεται μέσα από τις χειροτεχνίες.!!! Είναι πολύ σημαντικό αυτό!
Προτιμώ να μου φέρει ο γιός μου κάτι που να έχει ένα μάτι εδώ κι ένα παραπέρα, αλλά να το έχει φτιάξει ολομόναχος και να είναι χαρούμενος και περήφανος!!! Άλλωστε, μπορώ να καταλάβω όταν δεν το έχει κάνει ο ίδιος. Και θεωρώ άσχημο που τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν ενημερώνουν σωστά τους γονείς, αλλά λειτουργούν καθαρά με ΒΙΤΡΙΝΑ και ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ!!!!!
Γιαυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή! Δε λέω ότι το δημόσιο είναι παράδεισος... Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις, αλλά τις περισσότερες φορές, μπορείς να βρεις μια καλή νηπιαγωγό με μεράκι και τουλάχιστον το παιδί σου αυτονομείται και ό,τι γίνεται εκεί, το μαθαίνει και δεν το βλέπουν σαν πορτοφόλι-πελάτη, αλλά σαν παιδί.... Στο δημόσιο δεν έχει δημόσιες σχέσεις, οπότε βλέπεις αμέσως τι γίνεται... Στα ιδιωτικά που λειτουργούν εντελώς με το μάρκετινγκ, δεν μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα και συχνά δεν επιτρέπουν τους γονείς να μπαίνουν στο χώρο των παιδιών... Και θεωρώ ότι οι διάφορες δικαιολογίες είναι άτοπες... Μόνο αν βρεθείς την ώρα του μαθήματος θα καταλάβεις τι γίνεται, αν πας σαν πελάτης με ραντεβού, φυσικό είναι να σου συμπεριφέρονται σαν καλοί πωλητές!!!!
Πρέπει νομίζω να είμαστε πολύ ευαίσθητες σε αυτό το θέμα γιατί πρόκειται για τα παιδιά μας και όσοι δεν τα σέβονται, δεν αξίζουν ούτε το χρόνο ούτε τα λεφτά μας!
Και πάλι , όλα είναι διαφορετικά, δε βάζω κανόνες και ενώ για ένα παιδάκι ένα σχολείο είναι ωραίο, δεν είναι καλό για ένα άλλο....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 17/03/2011 16:01 #160

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Συμφωνώ κι εγώ ότι θέλει πολύ ψάξιμο... και δεν υπάρχει κανόνας. Επίσης έχει σημασία πού μένεις και όντως νομίζω πως είναι κρίμα να ταξιδεύεις κάτι ώρες για να πας εσύ ή το σχολικό το παιδί σου σε ένα λίγο καλύτερο σχολείο... Τόση ώρα ακινησία στο αμάξι είναι φρικτό για ένα παιδί!!!
Εγώ ένα πράγμα που θα κοιτούσα, εκτός από γενικά την ποιότητα, την προσωπικότητα κάθε δασκάλας κτλ κτλ, θα ήθελα να υπάρχει αρκετός χώρος για παιχνίδι, αυλή ιδανικά, κάτι που στο δημόσιο είναι σε ποιά περίπτωση θα πέσεις... έχω δει νηπιαγωγεία που νομίζεις ότι είναι καταφύγια προσφύγων και με μια αυλή 1 x 3 , αλλά και άλλα δημόσια πιο καινούρια που έχουν πολύ καλά κτίρια... Θέλει ψάξιμο αν υπάρχει κάτι στην περιοχή σου καλό στο δημόσιο.... Γενικά θέλει ψάξιμο και νομίζω ότι πρέπει να ακούμε και το ένστικτό μας....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 17/03/2011 20:42 #162

Μπραβο Ρανια, συμφωνω για το ενστικτο. Ξαναλεω οτι το ολο θεμα θελει δουλεια. Στην περιοχη που μενω ο δημοσιος σταθμος ειναι για κλαμματα. Εχω σχεσεις με μητερες της γειτονιας και μου λενε οτι δεν ειναι ευχαριστημενες. Τους αδειαζουν ενα τσουβαλι παιχνιδια και παιζουν, υποτιθεται οτι υπαρχει ψυχολογος που ομως ποτε δεν εχουν δει, και υποτιθεται οτι υπαρχει θεατρικη αγωγη. Στην ουσια ολη μερα παιζουν και η παιδαγωγος απλως επιβλεπει. Σε αλλο δημοσιο που ξερω, αλλης περιοχης, τα πραγματα ειναι καλυτερα, μονο που η νηπιαγωγος που ειναι ξαδερφη μου, μου ειπε πως λογω ελλειψης κονδυλιων φετος έκοψαν καθε ειδους εξωσχολικης δραστηριοτητας, οπως το θεατρο. Η ανιψια μου παει σε δημοσιο, το κτιριο ειναι ετοιμορροπο, η δασκαλα βριζει, τα παιδακια χτυπουν την ανηψια μου, αλλα γιατι να ασχοληθει η δασκαλα; Της εκοψαν το μισθο της... Το ιδιωτικο, οπου παω την κορη μου, ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου, δεν ταλαιπωρειται με τις αποστασεις. Κανει επισης πραγματα που υπο άλλες συνθηκες θα επρεπε εγω να τρεχω απο εδω και απο εκει (και να πληρωνω φυσικα). Κανει π.χ. μπαλετο, αθλημα και μουσικοκινητικη. Καθε μηνα πηγαινει θεατρο και μουσειο. Να δεις με τι ενθουσιασμο ερχεται και μου λεει οσα εμαθε .. και δε σταματει! Οταν γυριζει σπιτι, ειναι ελευθερη για κουνιες και παιχνιδι. Και μπορω να ελεγχω τη δουλεια τους. Το αν κατι ειναι βιτρινα, μπορεις ευκολα να το διαπιστωσεις. Εγω βλεπω πως πιανει το ψαλιδι και το μολυβι, πως πιανει τη ρακετα και τι πιρουεττες κανει και καταλαβαινω. Το παιδι σου θα σου τα πει ολα. Και με λογια και με πραξεις!! Εμενα ευτυχως μου λεει παρα πολλα!! Δυστυχως στο κρατος οπου ζουμε πρεπει να πληρωνουμε για ολα αυτα. Μακαρι να υπηρχε δημοσια εκπαιδευση ανταγωνιστικη της ιδιωτικης - δυστυχως δεν υπαρχει!

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 18/03/2011 00:07 #165

  • kaliroi
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Κι εγώ συμφωνώ ότι θέλει ψάξιμο και ένστικτο. Και να γνωρίσεις καλά τη δασκάλα... Πολλοί σταθμοί είναι για κλάμματα όντως ενώ σε άλλους γίνεται καλη΄δουλειά.. Είναι και πολύ θέμα τύχης βρε παιδιά..... Γιατί αν μένεις κάπου που δεν υπάρχει κάτι καλό και δε σε παίρνει οικονομικά κάτι άλλο, τι κάνεις;
Είναι όμως αρκετά σημαντικό, νομίζω ότι είναι λιγότρο σημαντικό από το δημοτικό π.χ. γιατί εκεί μαθαίνουν τις βάσεις και είναι πιο κρίσιμη ηλικία...
Βέβαια, μου έχει τύχει να ακούω δύο φίλες μου μαμάδες για το ίδιο σχολείο και την ίδια δασκάλα, η μία να είναι ευχαριστημένη χαλαρή και η άλλη να έχει παράπονα. Είναι και τι ζητάει και ο καθένας, το κάθε παιδί δηλαδή πώς περνάει και πώς προσαρμόζεται και η κάθε μαμά τι ψάχνει. Αλλά νομ΄ζιω ΄τοι το μεγαλύτερο μπάχαλο είναι στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς κτλ και όχι στα νηπιαγωγεία, δηλαδή στο νήπιο. Από τότε που έγινε υποχρεωτικό, υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο για τα νήπια και δε μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει ή η δασκάλα στο δημόσιο να κάθεται. Αλλά μέχρι τα προνήπια, που τα πήγανε με τους παιδικούς γιατί δε χωράνε, γίνεται λίγο μπάχαλο.... και στα δημόσια αν ρωτήσεις, σου λένε ότι είναι μόνο για φύλλαξη και ότι δεν είναι υποχρεωμένες να κάνουν πρόγραμμα.... οπότε για βρεφονηπιακό ίσως αν θες κα΄τι καλό πρέπει να το ψάξεις πολύ και να πας πιθανότατα σε ιδιωτικό ....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 19/03/2011 14:29 #183

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
μμ....ένα θέμα που μας βασάνιζε αρκετούς μήνες τελευταία. Έχουε 3 ζουζούνια...και τα οικονομικά μας είναι μέτρια...αλλά είμαστε στην κατηγορία των ανθρώπων που ελπίζουν. Επιλέξαμε ιδιωτικό, με τον όρο ότι θα πάνε και τα 3 διαφορετικά σταματάνε και τα 3. Ξεκινάμε και βλέπουμε πάντα με το φόβο της προσαρμογής, ελπίζω να μην χρειαστεί, από το ιδιωτικό στο δημόσιο.
Θα συμφωνήσω σε πολλά από όσα διάβασα. Έχω και τις ενστάσεις μου! Πρώτα από όλα έχει να κάνει με το παιδί! Δεύτερον έχει να κάνει με τη δασκάλα και την όρεξή της. Οι χειροτεχνίες είναι ένα παράδειγμα...που βλέπω στον παιδικό σταθμό του μεγάλου....δημοτικός, εξαιρετικός. Πέρσι 3ων μου έφερνε χειροτεχνίες που είχε φτιάξει εκείνος. Μου άρεσαν πολύ!!!! Φέτος μου φέρνει κατασκευές που έχουν φτιάξει οι δασκάλες. Δεν μου αρε΄σουν καθόλου, γιατί δεν είναι δικές του. Δεν έχει να κάνει όμως με δημόσιο ή ιδιωτικό έχει να κάνει με τις δασκάλες και τη θεωρία τους. Από την άλλη υπάρχουν μανούλες που ενθουσιάζονται με τις φετινές κατασκευές. Για μένα κακώς, αλλά υπάρχουν όμως. Άρα έχει να κάνει και με το τί πιστεύουν οι μανούλες. Επέλεξα ένα ιδιωτικό σχολείο, πρώτον για το πλήρες πλούσιο πρόγραμμα....θεατρικό, μουσικοκινητικά, κολύμβηση, κλπ...που ούτως ή άλλως τα κάνει και τώρα εκτός σχολείου και απλά τρέχουμε τα απογεύματα. Με 3 παιδιά είναι δύσκολο τα τρέξιμο. δεύτερον, η ασφάλεια....η αλήθεια είναι ότι έκλινα προς δημόσιο, μέχρι που ρώτησα μανούλες έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο της γειτονιάς μου και μου είπαν μακριά, μακριά...εμένα έκοψε την μπλούζα στο ύψος της δουλειάς...και δεν είχαν πάρει χαμπάρι...τρίτον η μετακίνηση με το σχολικό εξυπηρετεί αν εργάζεσαι κιολας...τέταρτον και τελικά λιγότερο καθοριστικό...οι εγκαταστάσεις...αν και ο κήπος για μένα στα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι απαραίτητος. Στο ιδιωτικό φοβόμουν μην γίνουν κακομαθημένα, δεν θέλω να παίρνουν βαθμούς επειδή εγώ θα πληρώνω, θέλω να είναι αντικειμενικοί και αυστηροί. Και η επιλογή του ιδιωτικού έγινε βάσει αυτού του κριτηρίου. και νομίζω ότι ήταν σωστή. Αρκεί να τα καταφέρουμε εμείς ως γονείς...να τους το παρέχουμε μέχρι τέλους....α...νομίζω μέχρι δημοτικό άντε ίσως και γυμνάσιο...υπό συζήτηση...!μετά θα ήθελα να βγουν στον πραγματικό κόσμο....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 20/03/2011 01:28 #188

Αυτό το τελευταίο που λες για τον πραγματικό κόσμο.... σηκώνει μεγάλη συζήτηση..... τέλος πάντων, ήθελα πιο πολύ να ρωτήσω εσάς που πάνε ιδιωτικό, για να κάνουν όλα αυτά τα εξτρα, άθλημα, κτλ κτλ συν σχολικό και απόσταση κτλ, τι ώρα γυρίζουν σπίτι; θέλω να πω, συνολικά για να γίνουν όλα αυτά το παιδί μένει περισσότερες ώρες στο σχολείο; γυρνάει κουρασμένο; Ρωτάω γιατί κι εγώ ώρες ώρες αναρρωτιέμαι, ο δικός μου του χρόνου θα πάει προνήπιο... αλλά σκέφτομαι διάφορα, ακόμα και για την πρώτη δημοτικού, επειδή είναι πολύ ζήτημα δασκάλου από ό,τι έχω καταλάβει... π.χ. αν πέσεις σε κάτι που δεν είναι καλό, να δούμε αν έχει νόημα να σκεφτόμαστε την εναλλακτική του ιδιωτικού, γιατί είναι και αρκετά δουλεμένος... όχι ότι μας βγαίνει οικονομικά, αλλά ως γονείς που θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, θα αφήσουμε άλλα στην άκρη αν αξίζει τον κόπο...

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 20/03/2011 14:58 #193

Σε εμας στη μια εχει τελειωσει το εκπαιδευτικο προγραμμα και μπορεις να παρεις το παιδι σου. Απο τη μια μεχρι τις 5 ειναι φυλαξη. Ολο το εκπαιδευτικο κομματι (μπαλετο μια φορα την εβδομαδα, μουσικοκινητικη μια φορα, θεατρο παλι μια φορα και πολλα πολλα αλλα - στο νηπιο ακομη περισσοτερα) εχουν γινει μεχρι τη μια σε μορφη παιχνιδιου, και τα παιδια το ευχαριστιουνται πολυ - η κορη μου τουλαχιστον. Μονο τα αθληματα γινονται αργοτερα, πλην του κολυμβητηριου. Επιλεγεις ομως αθλημα. Εμενα κανει μια φορα την εβδομαδα τεννις, οποτε τελειωνει αργοτερα γυρω στις 3. Κατα τ' αλλα απο τη μια μπορω να παω να την παρω. Εγω δεν εχω βαλει σχολικο γιατι μενουμε παρα πολυ κοντα, οποτε δεν υπαρχει θεμα με τις αποστασεις. Δεν μπορω να πω οτι εξαντλειται. Το μεσημερι δεν κοιμαται. Θα κοιμηθει γυρω στις 9 με 9.30 το βραδυ μεχρι τις 7 το πρωι. Παντως νομιζω οτι περισσοτερεη κουραση θα ηταν να γυριζει το μεσημερι και μετα το απογευμα να ξαναφευγει για δραστηριοτητες, παρα ετσι. Τωρα τα κανει ολα στο σχολειο και μετα ειναι απολυτως ελευθερη για ο,τι θελει!!

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 20/03/2011 19:50 #195

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
elis, κοίτα. Το βασικό πρόγραμμα είναι μέχρι τις 13.00. Το πρωί θα τον παίρνουν στις 7.50 και θα επιστρέφει στις 13.30. Επιλέξαμε κοντινό και κατά την ταπεινή μου πάντα άποψή καλό σχολείο. Στο βασικό θα κάνει ότι προβλέπει το εκπαιδευτικό μας σύστημα για το νήπιο + κολύμβηση + γυμναστική + θεατρικό από μια φορά της εβδομάδα + γερμανικά καθημερινά. σύνολο πακέτου 8.040. Αν θέλεις κάτι επιπλέον ή απλά δεν γυρίζεις στο σπίτι νωρίς λόγω δουλειάς υπάρχουν δραστηριότητες για μέχρι τις 15.00 ή μέχρι τις 17.00 καθημερινά ή κάποιες μέρες την εβδομάδα όσες επιθυμείς, οι οποίες ας πούμε για καθημερινά μέχρι τις 15.00 κοστίζουν άλλα 2.000...ενώ για μία φορά την εβδομάδα είναι στα 500, με το φαγητό. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν και την μετακίνηση. Απο δραστηριότητες επιπλέον ότι μπορείς να φανταστείς. Εμάς δεν μας παίρνει. Ίσως για 1-2 φορές την εβδομάδα, απλά για να μην τρέχω μετα...άλλωστε είναι στα ίδια λεφτά ετησιώς, όπως τα υπολόγιζα.
Επίσης δεν νομίζω ότι πρέπει να κουράζονται τόσο σε αυτήν την ηλικία. Εμένα κοιμο΄νται ακόμα το μεσημέρι κανά 2ωρο και ας κοιμούνται νωρίς 21.00 το βράδυ...
Τον έχουμε δουλέψει όπως λες και εσύ αρκετά και θέλαμε το καλύτερο....δεν είμαστε υπέρ του παράγοντα της τύχης....και σε ότι δάσκαλο πέσεις. Υπάρχουν πολλοί καλοί και δεν πιστεύω ότι τα δημόσια δεν βγάζουν "επιστήμονες" ίσα ίσα. Το αντίθετο. Εγώ όμως θέλω να διασφαλίσω ότι θα αγαπήσει το σχολείο, να μάθει να είναι άνθρωπος και να σέβεται τους συναθρώπους του, να είναι χρήσιμος στην κοινωνία και από εκεί και πέρα ότι προκύψει...εκπαιδευτικά...Εμείς σαν γονείς επιλέξαμε ιδιωτικό (και νομίζω θα μας εξαντλήσει οικονομικά, δεδομένου ότι έχουμε 3 ζουζούνια, και ελπίζω να τα καταφέρουμε... ) γιατί έχουμε αρχίσει και αμφισβητούμε λίγο ίσως και πολύ τον θεσμό της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, παρότι είμαστε και οι δύο δημοσίων σχολείων και ΑΕΙ. Σε έρευνα αγοράς που έκανα άκουγα για συγχωνευσεις,για βία και επιθετικότητα, για φιλότιμους αλλά και για αδιάφορους δασκάλους...και πολλά...όσο ανεβαίνεις τάξεις...Υπάρχουν και τα σούπερ πειραματικά ή πρότυπα δημόσια σχολεία...απλά δεν υπάρχει κοντά μας...και δεν θέλω το παιδί να είναι συνέχεια στους δρόμους. Από την άλλη άκουγα για τα ιδιωτικά επιχειρήσεις που πληρώνεις για να σου χαιδεύουν το παιδί. Πιστεύω ότι δεν επέλεξα ένα τέτοιο ιδιωτικό σχολείο...
Νομίζω όμως ότι σάς ζάλισα...
η γνώμη μου πάντα...

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 20/03/2011 21:15 #197

Χμ, ενδιαφέρον, δεν είναι πολλές ώρες... Και αν σκεφτείς ότι αν δεν τα κάνουν αυτά θα τα τρέχεις τα απογεύματα, σίγουρα αντισταθμίζεται. Αλλά επειδή λίγο ζαλίστηκα με τις τιμές... και ζούμε σε τρελλές εποχές, όταν λες 8.040 τι εννοείς ακριβώς;;;

Για την απόσταση, είστε τυχερές που είστε κοντά... Εγώ θυμάμαι όταν κοιτούσα για τον μικρό, μήπως και..., όλα όσα είχαν και μια αυλή κι έναν κήπο να βγουν τα παιδιά, ήταν μαζεμένα στα βόρεια ή τα νότια προάστεια.... και νομίζω ότι στην Αθήνα πια και 2 δήμους δίπλα να είσαι, έχει καναντήσει ολόκληρο ταξίδι με τόση κίνηση....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 20/03/2011 21:52 #199

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
...εννοώ 8.040 ευρώ...για το βασικό πρόγραμμα! Τραγικό, ε? από την άλλη για ένα θεατρικό που πηγαίνουμε φέτος δίνουμε όπως τα υπολόγιζα 500 ευρώ...άσε για το κολυμβητήριο....χώρια τις βενζίνες...το τρέξιμο...πάρε και τα 3 παιδιά μαζί...βρέξει χιονίσει κλπ...είναι πολλά τα λεφτά...με παρηγορεί ότι θα μαθαίνει παράλληλα γερμανικά....βιωματικά εννοείται στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό κανονικά...και από την τρίτη δημοτικού εισάγουν και τα αγγλικά...
δεν ξέρω θέλει πολύ σκέψη. Χτίζεις σπίτι πληρώνοντας στην περίπτωσή μας σε ορίζοντα 10ετίας ιδιωτικό....δεν ξέρω...απλά νομίζω ότι είναι το καλύτερο δεδομένων των συνθηκών πια...για τα παιδιά μας...πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη. Απλά ξεχνάς κάποια άλλα ίσως όνειρά σου...πάλι για την περίπτωσή μας μιλάω...
Την απόσταση τσέκαρέ την αλλά κοίτα και για ιδιωτικά π.χ. κοντά σε εξόδους αττικής οδού....μειώνει πολύ την απόσταση χρονικά...

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 21/03/2011 13:42 #205

8.040 το χρόνο υποθέτω...... ε, ε;;;;;; δηλαδή περίπου 800 το μήνα; για το 1 παιδί αυτό;;;;;
για ξεμπερδέψτε με βρε παιδιά;;;; και στο δημοτικό δηλαδή τι τιμές παίζουν;;;;;

σοβαρά ρωτάω....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 21/03/2011 20:53 #215

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
τρελά λεφτά ε?? σε 4 δόσεις. Η πρώτη έφυγε ήδη...η προκαταβολή... από όσο ξέρω δεν έχει διαφορά στο δημοτικό. Πάνω κάτω το ίδιο. Στο γυμνάσιο ξεφεύγουν τρελά...μου έχουν πει...δεν τολμώ να ρωτήσω...
Εμείς προς το παρόν σκεφτόμαστε μόνο μέχρι δημοτικό...αλλά ακόμη είναι νωρίς να το δούμε...να δω πρώτα πώς θα τα καταφέρουμε για τα 3 παιδιά δημοτικό...ένα ένα..

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 22/03/2011 10:31 #219

Εμενα ειναι στο προπρονηπιο και το κοστος ειναι 6000 ετησιως + 500 η εγγραφη. Το αθλημα ειναι εξτρα, 35 ευρω ο μηνας. Τωρα αν βαλεις και κατι βιβλια, τα εισιτηρια για θεατρα, μουσεια κλπ φτανουμε 7000 το χρονο στο προπρονηπιο. Εχει μεχρι και νηπιαγωγειο ο σταθμος, και υποθετω οτι στο νηπιαγωγειο θα ανεβει το κοστος. Τωρα εχω μαθητες σε ιδιαιτερα που πανε σε ιδιωτικα λυκεια. Το κοστος για το λυκειο κυμαινεται απο 8000 εως 10000 περιπου ευρω ετησιως. Μπορει να υπαρχουν και ακριβοτερα ή και φθηνοτερα. Αυτες τις τιμες μου τις ειπαν οι μαθητες που εχω φετος για τα δικα τους λυκεια. Εμεις θα συνεχισουμε στο ιδιωτικο μεχρι και το νηπιαγωγειο και για τις δυο κορες. Μετα δεν ξερω τι θα κανουμε. Θεωρω και το δημοτικο παρα πολυ σημαντικο, αλλα ολα θα εξαρτηθουν αποκλειστικα απο τα οικονομικα μας..

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 22/03/2011 13:59 #226

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ναι, είναι μελετημένα... Γύρω στα 6.000 οι παιδικοί σταθμοί, γύρω στα 8.000 τα νήπια και τα δημοτικά και γύρω στα 10...τα γυμνάσια- λύκεια.... και όποιος αντέξει....

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 23/03/2011 15:20 #258

  • angel
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
πωπω... τρελά λεφτά ρε σεις!!!!
Εγώ έχω τρία παιδιά και το αποκλείω...Και δε σου κρύβω πως μου κάνει τρομερή εντύπωση πως εσύ με τρία παιδιά τα καταφέρνεις και βγαίνετε οικονομικά... Δηλαδή εντάξει θα τα έβρισκα και εγώ.. αλλά για όλα τα υπόλοιπα θα έμενε τίποτα? Σούπερ μάρκετ, ρούχα, θέατρα, υποχρεώσεις και καμιά εκδρομή ή ένα ταξίδι? Φαντάζομαι πάνε αυτά ε?
Επιπλεόν εμείς μένουμε στην αθήνα μεν αλλά η γειτονιά μας είναι σαν ένα μικρό χωριουδάκι και το σχολείο μας εξαθέσιο οπότε γουστάρω κιόλας!
Είναι καθαρά θέμα του σε τί δάσκαλο/εκπαιδευτικό θα πέσεις πάντως. Εχω ακούσει για χάλια δασκάλους και σε ιδιωτικά σχολεία όπως υπάρχουν και σούπερ δάσκαλοι στα δημόσια όπως η δικιά μας φέτος στην πρώτη τάξη. Εξαιρετικός άνθρωπος καταρχάς που λατρεύει τη δουλειά του και τα παιδιά... και τα παιδιά έχουν φοβερή πρόοδο και τρελαίνονται για το σχολείο. Συν το ότι τους προάγει πολύ την ομαδικότητα.
Θέλω να πω πως όλα είναι σχετικά τελικά.
Εγώ όμως προτιμώ να ριψοκινδυνέψω στο δημόσιο και να ασχολούμαι εγώ περισσότερο με τα παιδιά μου παρά να πληρώνω και τα μαλλιοκέφαλα μου και πάλι να ριψοκινδυνέυω... πού ξέρω εγώ τί θα κάνουν εκεί? Και γιατί εκεί να διαφέρει από το δημόσιο πχ στην μάθηση?

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 23/03/2011 22:08 #263

  • Nadin
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Σωστό είναι και αυτό angel... ότι αν είναι να ριψοκινδυνέψεις μάλλον στο δημόσιο πρέπει να το κάνεις... Τουλάχιστον εκεί αν υπάρχει κάποιος καλός Σύλλογος Γονέων και βρεις δυο τρεις ανθρώπους να θέλουν να κάνουν πράγματα, μπορείς κάτι να αλλάξεις... ίσως στο νηπιαγωγείο διαφέρει στη μάθηση, στο πρόγραμμα δηλαδή, με βάση αυτά που ακούω δηλαδή... αλλά στο δημοτικό και πάνω μάλλον όλοι τα ίδια είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Απλά συνδυάζει το παιδί και τα εξωσχολικά, δε λέω, είναι βολικό και πρακτικό, από την άλλη το παιδί δε μένει πολύ σπίτι... ξέρω γω, θα δούμε... σίγουρα θέλουμε κάτι καλό τώρα στο νήπιο, δημοτικό θα δείξει, να δούμε και τι δάσκαλοι κυκλοφορούν στη γειτονιά!
Τώρα τα ιδιωτικά κάνουν κάτι εκδηλώσεις για να τα γνωρίσεις κτλ κτλ, θα πάμε να πάρουμε μια ιδέα... και βλέπουμε... αλλά πράγματι, πολλά λεφτά, και αν έχεις και πάνω από ένα παιδί... πίκρα...
Ήταν πολύ χρήσιμες πάντως οι πληροφορίες σας, thank you all..!

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 24/03/2011 14:21 #275

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
angel, όλα αυτά που αναφέρεις με βρίσκουν σύμφωνη....τρελά λεφτά. Το πού βρίσκουμε τα λεφτά///προς το παρόν έχουμε αφήσει πίσω κάτι κάρτες...δουλεύουμε και οι δύο, δεν έχουμε άλλα εισοδήματα....έχουμε όμως δικό μας σπίτι. Απλά με αυτήν την απόφαση εγκαταλείπουμε το όνειρό μου να φύγουμε προς τα έξω...στην περιοχή που έμενα πριν παντρευτώ....Ιδανική για παιδιά....οπότε παέι το όνειρο για μία μικρή μονοκατοικία με κηπάκο...και προς το παρόν...διαμέρισμα. Δεν πειράζει είναι για τα παιδιά. Είναι σίγουρα το που θα πέσεις. Σε εμάς στην περιοχή έχει ένα καλό δημόσιο σχολείο...αλλά ακούστηκε για συγχώνευση ....με ένα δημοτικό ξακουστό για τα βίαια περιστατικά του....θα το ρίσκαρες? εγώ όχι. Είναι σίγουρα το πού θα πέσεις.Και το δημόσιο έχει εξαιρετικούς δασκάλους. Έχει όμως και αδιάφορους. Και πλέον και κακοπληρωμένους. Να μην αναφέρω ένα σχολείο που οι γονείς πληρώσανε για την πρόσληψη καθαρίστριας , γιατί δεν υπήρχαν λεφτά...σκέψου τουαλέτες για τα παιδάκια.... Υπάρχουν πολλά καλά παραδείγματα δημοσίων σχολείων και πολλά κακά παραδείγματα. Και στα ιδιωτικά ισχύει κάτι αντίστοιχο. Απλά στο δημόσιο το αφήνεις στην τύχη του. Στο ιδιωτικό επιλέγεις....δυστυχώς την επιχείρηση. Επιλέξαμε λοιπόν, ένα ιδιωτικό που δεν έχει ακουστεί κάτι άσχημο. Ελπίζω να είναι όντως έτσι. Πάντως σε κάθε περίπτωση είσαι πάντα δίπλα στο παιδί σου ...είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο...
αρκεί μόνο να τα καταφέρουμε γιατί προς το παρόν ψάχνω και εγώ για εξτρά εισοδήματα....πέρα της δουλειάς μου...Πάντως έχουμε ακόμη καιρό μέχρι να φτάσει ο δεύτερος νήπιο... 2 χρόνια....θα δούμε...

Απ: Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Η Δημόσιο; 08/06/2011 06:17 #767

Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μοντεσσοριανής διαπαιδαγώγησης και με έχουν βοηθήσει πολύ με την 6μελή οικογένειά μου. Η Μαρία Μοντεσσόρι έλεγε "το καλύτερο για το μικρότερο". Επομένως καταρχήν ένα προνήπιο είναι πιο σημαντικό από ένα νήπιο και από ένα δημοτικό. Εμείς αποφασίσαμε να πληρώσουμε τα πρώτα 3 χρόνια (3-6) σε μοντεσσοριανό σχολείο, ως τα πιο βασικά χρόνια. Και πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη.
Όμως το 70% της δουλειάς για τη διαμόρφωση ενός παιδιού γίνεται στο σπίτι από την οικογένειά του. Γι΄αυτό κάντε ότι καλύτερο μπορείτε στο σπίτι. Ενημερωθείτε για τις αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού σε κάθε ηλικία, ηρεμήστε, ακούστε το ένστικτό σας και παρατηρείτε το παιδί. Είτε μιλάει είτε όχι μπορεί να μας πει τα πάντα!!!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.30 δευτερόλεπτα