Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος

Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος 15/03/2011 15:46 #140

Γεια σας, είμαι έγκυος και μπήκα στον 8ο μήνα. Γενικά όλα έχουν πάει καλά, το μόνο που με αγχώνει κάπως είναι η γέννα.... Λογικό νομίζω...!!!! Θέλω να κάνω επισκληρήδιο, αλλά έχω ακούσει διάφορα, ότι έχει παρενέργειες ή ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και για αναπηρία!! Ισχύουν αυτά; Είχε κάποια από εσάς πρόβλημα όταν έκανε επισκληρήδιο; Με έχουν τρομοκρατήσει!!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την κατανόηση!

Απ: Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος 16/03/2011 13:05 #143

Καλή δύναμη και καλή λευτεριά! Κοίτα, εγώ θυμάμαι που με είχε καθησυχάσει ο γυναικολόγος μου και μου είχε πει ότι αν είναι καλός ο αναισθησιολόγος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλο αυτό είναι υπερβολικό που ακούγεται. Εγώ θυμάμαι ότι είχα λίγο πονοκεφάλους για δυο βδομάδες, όχι συνέχεια, απλά ξαφνικά πού και πού πονούσα, αυτό. Αλλά με το μωρό, το θηλασμό και όλο το ξενύχτι και όλα αυτά, ούτε ασχολείσαι με τον πονοκέφαλο, ήταν το τελευταίο που μπορούσα να σκεφτώ!
Αλλά μη λέμε τώρα, η επισκληρίδιος είναι μεγάλη υπόθεση, γλυτώνεις πολύ πόνο, θυμάμαι ότι είχα χαλαρώσει πάρα πολύ και μπορούσα και να συνεργαστώ να σπρώξω όταν έπρεπε και είδα και το μωρό μου μόλις βγήκε!!! Γενικά, καλύτερα να ρωτήσεις τους γιατρούς σου, αντί να σε πανικοβάλλουν όλοι... Ακούνε ένα περιστατικό και το κάνουν θέμα.....
Καλή δύναμη!!!!

Απ: Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος 16/03/2011 13:22 #144

Σε καποιες επαρχιακες πολεις ουτε καν το σκεφτονται για επισκληριδιο, καθως δεν εχουν εμπιστοσυνη στους αναισθησιολογους. Εδω στην Αθηνα θεωρειται ρουτινα. Εγω παντως σε καμια απο τις δυο εγκυμοσυνες δεν εκανα επισκληριδιο και τα καταφερα μια χαρα. Ο πονος ειναι υποφερτος. Ασε που νιωθοντας τον πονο ηξερα ποτε να σπρωξω χωρις να κρεμομαι απο τα χειλη της μαιας κι ετσι δεν ταλαιπωρηθηκαν τα μωρα. Παντως το βλεπεις και την ωρα που εισαι στις οδυνες. Αν δεις οτι δεν αντεχεις, ερχονται και σου την κανουν. Στην πρωτη εγκυμοσυνη θυμαμαι ειχα υπογραψει ολα τα χαρτια για επισκληριδιο, αλλα στην πορεια δεν τη χρειαστηκα. Αντε με ενα πονο!!

Απ: Εγκυμοσύνη και επισκληρήδιος 17/03/2011 13:26 #155

Ναι, το έχω ακούσει κι εγώ από φίλες μου στην επαρχία, ότι δεν το θεωρούν καθόλου ρουτίνα! Εμείς το θεωρούμε σίγουρο.... Δεν ξέρω αν είναι ότι δεν εμπιστεύονται τους αναισθησιολόγους ή ότι δεν έχουν αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία...
Εγώ πάντως είχα κάνει, αλλά δε θυμάμαι να με ενόχλησε κάτι μετά, ούτε είχα πρόβλημα... Κι εγώ νομίζω ότι είσαι τόσο αφοσιωμένη στο μωρό εκείνη την περίοδο, που δε θυμάσαι ούτε να φας!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.17 δευτερόλεπτα