Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 22/03/2011 10:57 #223

Καλησπερα. Μολις διαβασα το εξαιρετο αρθρο σας για την τηλεοραση και ειμαι απολυτως συμφωνη με οσα γραφετε. Η μεγαλη μου κορη δεν εχει στενη σχεση με την τηλεοραση, ουτε κι εγω αλλωστε. Βλεπει λιγο το βραδυ πριν κοιμηθει. Μεχρι 2 ετων δεν ειχε δει καθολου. Μετα ελεγχομενα και κυριως dvd. Γενικως εχω ακολουθησει οσα αναφερετε στο αρθρο σας. Το θεμα μου ειναι παλι το δευτερο παιδι. Μοιραια το δευτερο παιδι δε θα δει τηλεοραση πολυ νωρις, δεδομενου οτι θα θελει να μιμηθει το μεγαλυτερο αδερφακι; Πως μπορω να απομακρυνω τη μικρη απο την τηλεοραση, οταν θα βλεπει η μεγαλη; Μηπως θα μπορουσατε να περιλαβετε και αυτη τη λεπτομερεια στο αρθρο που ετοιμαζετε για το δευτερο παιδακι;
Ευχαριστω παρα πολυ!!!:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sot

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 22/03/2011 14:13 #229

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αχ...μοιραία και ο δικός μου δεύτερος ξεκίνησε νωρίτερα την τηλεόραση...άσε που πολλές φορές το επέλεξα ως τακτική γι ανα κοιμήσω τον πρώτο για να μην κλαίει...λάθος μου...βέβαια δεν είναι κολλημένος με την τηλεόραση. Κανένας τους. Πάντα ελεγχόμενα...απλά ίσως έχει αργήσει να μιλήσει καθαρά ο δεύτερος...ελπίζω να μην φταίει η τηλεόραση....και να είναι απλά ο δικός του ρυθμός...αυτά....περισσότερο μονόλογος....απολογιστικός...σνιφ σνιφ....

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 22/03/2011 19:03 #235

Είναι δύσκολο πράγμα η τηλεόραση στο σπίτι.. Εγώ μπορώ χωρίς ντροπή να πω ότι στο σπίτι στο θέμα της τηλεόρασης επικρατεί, όπως λέω "χούντα"!!!! δηλαδή ο μικρός βλέπει μόνο DVD, τις περισσότερες φορές ΑΦΟΥ τα έχω δει εγώ και ξέρω περί τίνος πρόκειται!!! Βέβαια, καμιά φορά, που μας χαρίζουν κάποιο ή δεν το προλαβαίνω και το βλέπει (παιδικό πάλι) και του αρέσει, δεν συμφωνώ, αλλά άντε να του το κόψεις... Ειδικά τα τελευταία χρόνια όσα βγάζουν δεν θεωρώ ότι είναι παιδικά.... Το ξέρετε ότι έβλεπα Σρεκ 2 πριν τον γεννήσω νομίζω, και φρίκαρα; Το έχετε δει; Εγώ αν δεν το είχα δει, θα έβαζα ανυποψίαστη στο παιδί μου να το δει... Το Σρεκ 1 το βλέπουμε, αλλά το 2 είναι στη black list!!! Ξέρετε γιατί; Αν το έχετε δει, έχει σε κάποια φάση τον Πινόκιο να φοράει κόκκινο στρινγκ και να είναι σε ένα δήθεν μπαρ που ο/η μπαρμαν ήταν κάτι σαν τραβεστί..... Δε νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για ένα παιδί...!!!!! Είναι απίστευτο τι βάζουνε μέσα στα παιδικά πια...

Και το βασικότερο που με ενοχλούσε ήταν οι διαφημίσεις, αυτά δεν ήθελα να δει δηλαδή, ανάμεσα στα προγράμματα, ειδικά στην ιδιωτική τηλεόραση, διαφημίσεις για προϊόντα και κυρίως για ταινίες, γιατί αυτοί μέρα μεσημέρι, για να διαφημίσουν το θρίλερ τους, βάζουν ένα πυροβολισμό, ένα φόνο κι ένα βιασμό στο ένα λεπτό... Πρέπει να τα δει από τώρα το παιδί μου;;;; Που η κρίση τους ακόμα δεν είναι διαμορφωμένη όπως του ενήλικα και τα μηνύματα περνάνε πιο εύκολα στο ασυνείδητο;
Και γιατί να τα εξοικειώσουμε τόσο πολύ με τη βία;;;;; Συγνώμη για το ξέσπασμα, αλλά το θέμα της τηλεόρασης το έχω πολύ άχτι!!!!!

Το μόνο κανάλι που δε φοβάμαι να τον αφήσω να δει είναι η ΕΤ3, που οι διαφημίσεις της θα είναι τίποτα ντοκιμαντέρ, άντε και τα κρατικά κανάλια και σπανιότατα, όταν πια είμαι εντελώς ψόφια, τα παιδικά το Σαββατοκύριακο.... εκεί οι διαφημίσείς ε ίναι παιδικές, αμέσως τις μαθαίνει βέβαια, αλλά εντάξει, είναι κι ένα μικρό κομμάτι του αληθινού κόσμου.

Στην αρχή μου ζητούσε ό,τι έβλεπε να το πάρουμε και απλώς του εξηγούσα ότι αυτά που δείχνουν για να τα πάρουμε θέλουμε λεφτά και ότι δεν σημαίνει ότι επειδή μας τα δείχνει η τηλεόραση ότι τα χρειαζόμαστε. Νομίζω ότι πρέπει κι εμείς να κάνουμε την αντίστοιχη "αντι-πλύση" εγκεφάλου, λέγοντάς τους συνέχεια πως δε σημαίνει ότι η τηλεόραση λέει σωστά πράγματα... Να εκφράζουμε κρίση δηλαδή και να τα μάθουμε να αμφισβητούν ό,τι βλέπουν και ό,τι τους σερβίρουν....

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 22/03/2011 19:47 #240

  • sot
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα σε όλους! Χρύσα, ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια για το άρθρο...
Κοίτα, το πρώτο που έχω να σου πω είναι να μην αγχώνεσαι... Μοιραία, το δεύτερο παιδί δεν μπορεί να ακολουθήσει το ιδανικό πρόγραμμα που φτιάχνουμε για το πρώτο... Και αν σκέφτεσαι τώρα για την τηλεόραση, σκέψου ότι σε λίγα χρόνια, ενώ η μεγάλη κόρη σου θα βγαίνει με τις φίλες της μόνη της στα 14 (λέμε τώρα!), η μικρότερη θα βγαίνει ας πούμε στα 12 !!!! Έτσι πάει συνήθως και είναι φυσιολογικό!!! Το ίδιο και με την τηλεόραση!
Πέρα από αυτό, νομίζω ότι δεν έγινε και κάτι αν βλέπει τηλεόραση και λίγο πριν τα 2 χρόνια και δεν καταφέρει το ίδιο με την αδελφούλα της. Είναι επόμενο, αφού το δεύτερο θα ακολουθήσει τους ρυθμούς όλης της οικογένειας. Είναι γενικά πολύ σημαντικό να γίνεται καλή δουλειά στο πρώτο παιδί, γιατί αυτό παρασύρει με την καλή έννοια και τα επόμενα και δίνει ένα δρόμο. Δηλαδή, αν η μεγάλη βλέπει τηλεόραση συγκεκριμένα πράγματα και με μέτρο, το ίδιο μέτρο θα έχει και η μικρή... Επίσης, σκέψου ότι η μεγάλη ήταν και μόνη της και η τηλεόραση ήταν και παρέα, ενώ τώρα που τα παιδιά είναι 2 θα μπορέσεις κι εσύ να τους προτείνεις πιο εύκολα πράγματα που μπορούν να παίξουν παρέα!

Το θέμα είναι γενικά τα παιδιά να μην αποβλακώνονται, να μην κάθονται δηλαδή με τις ώρες... και να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα παιχνίδια τους... Επίσης, υπάρχουν πολύ αξιόλογα παιδικά DVD που είναι και εκπαιδευτικά ταυτόχρονα, εκτός από αυτά που γράφει η elis, έχουν τελευταία καταλάβει ότι τα παιδικά πρέπει να είναι αλλιώς και βγάζουν επεισόδια Μίκι, Ντόρα, Μικροί Αϊνστάιν, κτλ κτλ (και ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση αυτό!!) που πραγματικά μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά! Αυτά τα παιδικά έχουν 2 στοιχεία: 1) Δεν έχουν κάτι επιβλαβές ή που δεν θέλαμε να δουν και 2) έχουν κάτι θετικό, που θέλουμε να μάθουν! Ειδικά το δεύτερο είναι πολύ σημαντικό, γιατί μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν υπήρχε.... έλεγες απλώς ότι αυτό είναι καλό, ή έστω δεν είναι σκουπίδι, ώστε να το δει το παιδί μου...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΧρυσαΖ

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 23/03/2011 14:55 #257

  • angel
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Και έλεγα πως μόνο εγώ έχω χούντα σπίτι με το θέμα της τηλεόρασης!!!

Λοιπόν εμένα η μεγάλη μου (6 1/2) ακόμα και τώρα που μιλάμε εκτός από το ουράνιο τόξο (που το είχε μεσημέρι και δεν είχε σχολείο της το έβαζα πότε πότε) και κανα Σάββατο που έχει μείνει στη γιαγιά της... σπίτι μας δεν παίζει να έχει ανοίξει τηλεόραση.
Μόνο dvd επιλεγμένα από εμένα και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Κυρίως εκπαιδευτικά στην αρχή (ζουζούνια πχ για τα χρώματα, τα σχήματα, τα ζωάκια κτλ και ντόρα) αργότερα απέκτησε πολύ μεγάλη συλλογη ταινιών. Να'ναι καλά η μαμά που όλο κατεβάζει και αγοράζει!
Η αλήθεια είναι πως τα μικρά κοντά της ξεκίνησα πολύ νωρίς την τηλεόραση. Ομως για εμένα τα παιδικά dvd δεν ανήκουν στην κατηγορία τηλεόραση. Ούτε διαφημίσεις παίζουν, ούτε άσχημο θέμα έχουν, ούτε φυσικά τα καθηλώνω όλη μέρα εκεί. Το μόνο θέμα μας είναι να επιλέξουμε τί θα δούμε... γιατί τσακώνονται!
Η τηλεόραση δεν ανοίγει γενικά στο σπίτι πάντως. Δεν βλέπουμε ούτε εμείς με τον άντρα μου παρά μόνο πολύ αργά (μετά τις 11 το βράδυ) αν θα δούμε και συνήθως βάζουμε και εμείς ταινία...
Ούτε ειδήσεις δεν βλέπουμε... δεν αντέχονται!
Ενας συνάδελφος μου λέει πως την τηλεόραση την έχω διακοσμητική στο σπίτι για να βάζω επάνω το σεμέν!!!
ή πως θα έρθουν καμιά μέρα οι Τούρκοι σπίτι μου και δε θα πάρω χαμπάρι!!!
Εχω όμως μια απορία... τρόπος του λέγειν δηλ. γιατί την ξέρω την απάντηση... μου προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση όμως...
Την πάτυ... ναι αυτή την ασχημομούρα βραζιλιάνα (ποιανού ιδέα ήταν να βάλουν βραζιλιάνικο παιδικό δεν έχω μάθει ακόμα) και την παρέα της... πού σκατά την έχει μάθει απέξω όλη η κόρη μου και μου τη ζητάει ανελειπώς?????
Φυσικά στο σχολείο... μα μιλάμε όμως πως ξέρει όλα τα τραγούδια της... και όλες τις χορογραφίες! Είναι δυνατόν? Βάζουν στο σχολείο μουσική? ακούνε πάτυ? Δεν το χωράει ο νους μου πώς τα μαθαίνει...
Δεν έχει δει ούτε μία φορά στο σπίτι μας αυτό το πράγμα...

Νιώθω απελπισία πάντως.. με τόσο κόπο σπίτι μας για την αποφυγή της τηλεόρασης...να τα μαθαίνουν έξω... κρίμα:angry:

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 23/03/2011 16:24 #259

Όχι, ευτυχώς δεν έχεις μόνο εσύ χούντα!!!!
Και ξέχασα να σας πω, ότι για να γίνουν αυτά, κι εγώ έχω αναγκαστεί να μη βλέπω πια τηλεόραση ή να ξεχάσω τις εποχές που την είχα ανοιχτή για παρέα ας πούμε κάνοντας δουλειές!!! Τέρμα αυτά!!! Για να μη βλέπει και ο μικρός. Γενικά ναι, αυτό, dvd κι εμείς. Και καμιά φορά τρώει κόλλημα βέβαια και δεν γίνεται όπως θα ήθελα, δηλαδή να δει λίγο, αλλά κάποιες φορές ζήτάει να ξαναδει την ταινία. Αλλά το σημαντικό νομίζω είναι ότι έχει κι άλλα ερεθίσματα, ότι μαθαίνει από αυτά (για τους μικρούς αϊνστάιν που είπατε, ο μικρός έμαθε από κει τη Μόνα Λίζα!!!!! και κουφάθηκε η γιαγιά του που της το ξεφούρνισε μια μέρα βλέποντας τα σοκολατάκια τζοκόντα!!!)
Παλιά έβλεπα όσο ήταν στο ρηλάξ ακόμα και τον είχα ανάποδα!!! Μόνο τότε! Μετά την κλείσαμε, μέχρι που αρχίσαμε δειλά δειλά τα dvd!
Πάντως angel, ό,τι και να κάνουμε δε τη γλυτώνουμε... Το βασικό είναι ότι έχουν πάρει τις βάσεις και έχουν μια καλή συνήθεια. Νομίζω ότι αυτό δεν χάνεται και θα τα ακολουθεί σε όλη τη ζωή τους... Τώρα σίγουρα μόλις πάνε σχολείο, ειδικά στο δημοτικό, θα τα μάθουνε όλα.. αλλά τουλάχιστον θα έχουν στοιχειώδη κρίση. Και σκέψου ότι είναι υγιές και φυσιολογικό να τους αρέσει ό,τι αρέσει και στους φίλους τους, αλλιώς θα έχουμε άλλα προβλήματα, θα νιώθουν εκτός κτλ κτλ.... Νομίζω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε στις μικρές ηλικίες και μετά πρέπει απλώς να κάνουμε λίγο πίσω και να παρατηρούμε, αφού δεν θα μπορούμε και να κάνουμε κάτι, θα έχουν άποψη και δικαιώματα!!!
Όσο για την Πάτι, ευτυχώς έχω αγόρι και τη γλυτώνω!!!! Τι κακό κι αυτό πια!!! Ξέρω γω, μπορει΄να είναι αθώο σε σχέση με άλλα, αλλά όταν βλέπεις μικρά κοριτσάκια και πορώνονται έτσι για να πάνε στη συναυλία της... είναι λίγο θλιβερό!!!!

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 24/03/2011 09:09 #264

  • angel
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ετσι... ας κάνουμε εμείς αυτό που μπορούμε και δε μπορεί κάτι θα μάθουν και τα μικρά μας.
Εσύ είσαι τυχερή που δεν έχεις πάτυ... αλλά θα έχεις γκορμίτι και πιστόλια!!! Αλλο μανίκι αυτό...
πίου πίου όλη την ώρα... τα έχει αρχίσει ο γιος μου και έχω φρικάρει που τους επιτρέπουν στον παιδικό να τα κάνουν (γιατί από εκεί τα ξεσηκώνει).
Αστα να πάνε... μας βομβαρδίζουν με αηδίες από παντού!!!

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 24/03/2011 12:49 #272

Ακριβώς!!!!! Πού το κατάλαβες;;;;; !!!!! Έρχεται από το σχολείο και μου λέει, να πάρουμε κι εμείς τους Γκορμίτες! Και λέω οκ, και κάνω το κορόιδο μέχρι να το ξεχάσει.. Προς το παρόν δεν έχουμε αυτά τα εκτρώματα σπίτι μας!!!! Και όσο κρατήσει!!!! Πράγματι, το μπιστόλι του κάνει "πίου πίου"!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! Μιλάει η εμπειρία, ε; !!! Τον αφήνω, αλλά δεν πολυσυμμετέχω.... Μου ζήτησε και του έφτιαξα κι ένα σπαθί από χαρτόνι... Τι να γίνει;!!
Ξέρεις, εγώ θεωρώ χειρότερο πράγμα από όλα αυτά και από την τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια, που παίρνεις ένα όπλο και σκοτώνεις τον καθένα και έχουν και βάρβαρα και ωμά γραφικά.... Και δεν κάνει κανένας κάτι γι' αυτό και δεν νομίζω να υπάρχει και νομοθεσία... τι λέμε τώρα.. μπροστά σε αυτά, οι γκορμίτες και τα πιστολάκια είναι αγνά κι αθώα.... Και μπορεί να θυμίζω τη γιαγιά μου ή κάτι τέτοιο, αλλά τα θεωρώ πάρα πολύ επικίνδυνα......

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 24/03/2011 13:41 #273

  • angel
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ναι δίκιο έχεις... αυτά τα γραφικά είναι τα χειρότερα. Εγώ γενικότερα ακούω βίντεο game και φρικάρω με την ιδέα... πόσο μάλλον αν έχουν και τέτοιο θέμα.
Ομως το γενικότερα πρόβλημα δεν είναι ούτε στα πιστόλια που εγώ τυχαίνει να μην τα γουστάρω καθόλου και αποτρέπω τα παιδιά μου από αυτά (προχτές τον έβαλα και πέταξε ένα που κέρδισε σε μια τυχερή σακούλα!!! είμαι πολύ στρίντζο εεε? χαχα:evil: ) ούτε η τηλεόραση ούτε τα ηλ. παιχνίδια. Το βαθύτερο πρόβλημα είναι πως οι γυναίκες ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (ανάθεμα τις φεμινίστριες που το διεκδίκησαν αυτό χαχαχα:lol: ) συνεπώς όλα μένουν πίσω στο σπίτι... και όταν γυρίζουν κατάκοπες έχουν να αντιμετωπίσουν το βατερλώ στο σπίτι από την ακαταστασία, το μαγείρεμα, τα μπάνια των μικρών, τα ταίσματα, τα διαβάσματα κτλ... και φυσικά και να τον άντρα τους στον οποίο πρέπει να είναι και αποίκο!!!! Οπότε τί κάνουν οι μανάδες???? Πάρτους ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ρε παιδί μου να ησυχάσει λίγο το κεφάλι μας... και αποβλακώνονται τα πιτσιρίκια εκεί μπροστά στο παιχνίδι ή στην τηλεόραση... απλά γιατί η μάνα δεν έχει ούτε όρεξη ούτε και κουράγιο φυσικά για οποιαδήποτε ενασχόληση με το παιδι. Και φυσικά καμία μας δεν πρέπει να βγάζει την ουρά της απ'έξω... Ολες πέφτουμε σε αυτή την παγίδα κάποια στιγμή... φυσιολογικότατο είναι άλλωστε, εκτός από μαμάδες είμαστε και άνθρωποι πάνω απ'όλα.. αν έχουμε μέτρο και σε αυτό δεν βλάπτει.. αλλά ακόμα και τότε ας είμαστε λίγο πιο ποιοτικές... αντί για θάντερκατς ας τους βάλουμε να δούνε στρουμφάκια... κάτι περισσότερο θα αποκομίσουν δε μπορεί! Η μικρή μου λέει... μαμά, εγώ που είμαι τόσο καλό παιδί... πότε θα δω τα στρουμφάκια (που λέει πως αν είστε καλά παιδάκια, ίσως τα πετύχετε και εσείς στο δάσος)? Οταν πάμε στο δασάκι της λέω... και κάθε φορά που πάμε τα ψάχνει... αναρωτιέμαι όμως... γιατί στο δασάκι δεν βλέπω ποτέ παιδάκια με τους γονείς τους?... παρά μόνο παπούδες, γιαγιάδες και κόσμο που πάει για τζόκινγκ???

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 29/03/2011 10:16 #355

Καλησπέρα σε όλες, έχετε ανοίξει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Εμένα η μικρή είναι 2 και βλέπει ελάχιστα, αλλά έχουμε αναγκαστεί κι εμείς να μην την έχουμε ανοιχτή πια, για να μη γίνει συνήθεια η ανοιχτή τηλεόραση στο σπίτι... κοντά στο παιδί μαθαίνουμε κι εμείς λίγο να αποτοξινωνόμαστε. Καλό μας κάνει. Δεν ξέρω αν θα ακουστώ λίγο συντηρητική, αλλά εμένα δεν με ενοχλούν τόσο ας πούμε που δείχνουν ότι μικρά κοριτσάκια πρέπει να ντύνονται σα κοκκέτες και ΄να βάφουν τα νύχια τους κτλ κτλ και η μπάρμπι και όλα τα συναφή, αλλά πιάνει το σαββατοκύριακο ιδιαίτερα το μάτι μου κάτι παιδικά, σε εισαγωγικά παιδικά δηλαδή, που στην ουσία οι ήρωες είναι βρικόλακες! Δηλαδή, διαφωνώ εντελώς με το ότι εξοικειώνουν τα παιδιά με τις έννοιες αυτές, των νεκροζώντανων κτλ κτλ. Είναι θέμα, γιατί γίνεται μέσα από τη διασκέδαση και το παιδί δεν το καταλαβαίνει... Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...

Απ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 30/03/2011 07:19 #372

Aπολυτως!!! Γι αυτό κι εμεις προτιμουμε κυριως τα dvd, αλλα και τα αλλα καποιες φορες δεν μπορεις να τα αποφυγεις, δυστυχως!! Το «Παιδικα» χρησιμοποιειται κατ’ ευφημισμο!!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.23 δευτερόλεπτα