Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Πρωτη φορα στον οδοντιατρο!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο!

Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 27/03/2011 20:45 #317

Καλησπερα. Τελευταια σκεφτομαι ότι πρεπει να παω την κορη μου (3,5) σε παιδοδοντιατρο. Μαλλον επρεπε να την ειχα ηδη παει, και ξερω ότι είναι λαθος μου που δεν το εχω κανει τοσο καιρο. Γενικοτερα το θεμα της στοματικης υγιεινης είναι κατι που δεν παει και πολύ καλα με εμας (μεταξυ αλλων), και σαφεστατα αναγνωριζω τις ευθυνες μου σε αυτό. Καλλιο αργα παρα ποτε όμως. Το εχω παρει πλεον το θεμα ζεστα, και θελω να ρωτησω πως θα την προετοιμασω, τι διαφορετικο κανει ο παιδοδοντιατρος από έναν οδοντιατρο, και ο,τι σχετικο εχετε να μου πειτε πανω στο θεμα… καλοδεχουμενο! Ευχαριστω!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 08:31 #320

  • sot
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλημέρα Χρύσα! Καταρχήν, μη νιώθεις πολύ άσχημα, νομίζω ότι τα περισσότερα παιδιά δεν τα έχουμε (βάζω κι εμένα μέσα!! ) καταφέρει να κάνουν αυτό που πρέπει με τα δόντια τους.... δεν το λέω για να διώξουμε τις ευθύνες βέβαια!!!
Λοιπόν, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας εδώ:
www.mamakid.gr/index.php?option=com_cont...-23-11&Itemid=57
Το ετοιμάσαμε σε συνεργασία με μια πολύ καλή παιδοδοντίατρο και μπορώ να σου πω ότι κι εγώ εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που προσέγγιζε τα παιδιά και τις παιδαγωγικές τακτικές της. Αν είναι έτσι οι περισσότεροι παιδοδοντίατροι, μπορούμε να είμαστε ήσυχοι!!! Έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση και διαφέρουν στα σημεία από τους οδοντιάτρους για ενήλικες... Διάβασε το αρθράκι και ψάξε έναν καλό παιδοδοντίατρο με υπομονή για τα παιδιά!!! Αν έχεις κάποια απορία, θα χαρούμε να βοηθήσουμε!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΧρυσαΖ

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 12:11 #329

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Α! τί τέλεια! άρθρο και για την στοματική υγιεινή! !!μπράβο σας!! η αλήθεια είναι Χρύσα ότι κάποιες φορές δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα. Μην αισθάνεσαι άσχημα! Προσπαθώ και εγώ να ρουτινιάσω το θέμα της χρήσης της οδοντόβουρτσας μετά το βραδινό φαγητό...αλλά αν κάποια φορά ξαπλώσουν και δεν τα έχουν πλύνει...η αλήθεια είναι ότι κάνω την χαζή...γιατί απλά δεν προλαβαίνω...και δεν έχω το κουράγιο να τα κατεβάσω από τα κρεβατάκια τους....και να μου ξεφύγουν από το πρόγραμμα...έχω και το μωρούλι...κακός χαμός.... Εμένα έκανε στα 4 μία φθορίωση...κλείνει χρόνο θα τον ξαναπάω..Τον πήγα στον δικό μας οδοντίατρο, ο οποίος τον προσέγγισε πολύ καλά και δεν έχουμε φοβία. Για να υπάρχει όμως παιδοοδοντίατρος σίγουρα θα κάνει τη διαφορά...απλά σκεφτηκα την πρώτη φορά να δει εμένα να κάνω καθαρισμό και μετά να κάτσει και εκείνος πιο άνετα στην καρέκλα...και πέτυχε...Τώρα θα δοκιμάσω και εγώ οδοντίατρο για παιδάκια...άλλωστε με τον μπαμπά μας και το ζαχαροπλαστείο ...χιχιχι..είναι κατι που θα χρειαζόμαστε!!!!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 12:20 #330

Ωραίο θέμα!!! Χαχαχα!!! Κι εγώ τα ίδια!! Είμαι στη φάση ότι πρέπει να πάμε κάποια στιγμή στον παιδοδοντίατρο!!! Αλλά σας εξομολογούμαι, ότι δεν αντέχω τσακωμό και για τα δοντια!!! Τσακωνόμαστε για να κοιμηθεί, για να ετοιμαστεί και για τόσα άλλα, δεν αντέχω και για τα δόντια!!!! Ευτυχώς του άρεσε που με είδε στο τέλος να ξεπλένω το στόμα μου με το ποτήρι το νερό και να το φτύνω και το κάνει και γελάει!!!! Χαχαχαχα!!!

TFA, έχετε και το θέμα σας με το ζαχαροπλαστείο!!! Νομίζω πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να λέτε στον οδοντογιατρό!!! Χαχαχαχα!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 12:38 #331

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
όχι όχι άλλοι τσακωμοί!!!!!χαχαχα!! ήθελα να ξερα που βρίσκουν τις αντοχές να διαφωνούν!!!Η μεγάλη αρσενική μου γλωσσοκοπάνα δεν αφήνει καρφίτσα να πέσει κάτω! σε καταλαβαίνω!!!!!!!!!χαχαχα!
Άσε με το θέμα των γλυκών....απλά κατάφερα να του περάσω τον κανόνα ότι πρώτα το φαγητό και μετά το γλυκό!!!ηρωίδα ε???και είναι και γλυκατζής, ενώ ο δεύτερος τίποτα! ένα μακαρόν στο τσακίρ κέφι! Α! ο οδοντίατρος μου είχε πει όχι καραμέλες και γλυφιτζούρια, αυτά κάνουν την πολύ ζημιά! Επίσης φρόντιζε να τρώει γλυκό μία φορά την ημέρα, όχι ένα ας πούμε 2-3 φορές σπαστά στην ημέρα....
Κουράγιο κορίτσια! Θα τα καταφέρουμε και με αυτό!!!!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 12:48 #333

Όπως τα λες, διαφωνία μέχρι τελικής πτώσης, δηλαδή μέχρι να κοιμηθούν το βράδι!!!! Άστα να πάνε!!!! Το καλό με τον δικό μου είναι ότι γενικά δεν είναι πολύ του γλυκού, ούτε του φαγητού! Τρώει μόνο μπισκότα (τα περισσότερα ολικής άλεσης, τα συνήθισε με μένα!!!) και (μη λιποθυμίσετε!!!) ΔΕΝ τρώει σοκολάτα!!!!! Δεν του αρέσει λέει!!!! Χαχαχαχα!!! Ευτυχώς δηλαδή, γιατί η μάνα του είναι chocoholic!!!! Χαχαχαχα! Ευτυχώς, γιατί αν γίνει σαν εμένα... πάει!! Οπότε τη γλυτώνουμε και λίγο στα δόντια με αυτό!!! (ελπίζω δηλαδή, όταν πάμε στον παιδοδοντίατρο θα δείξει!!!!)

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 19:25 #342

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
χαχαχα! elis, είσαι απίστευτη!!!!χαχα! Μην ανησυχείς! Δεν κάθονται λεπτό κάτω , οπότε δεν παχαίνουν! Ευτυχώς δεν είναι και της τηλεόρασης όπως διάβασα σε άλλο θέμα! Οπότε μία χαρούλα. Ευτυχώς και για μας, γιατί με τα γλυκά που τρώμε...θα πρεπε να ναι παχουλούλης.Ούτε και εμάς προτιμάει τη σοκολάτα...ίσως τους πικρίζει...μόνο τα kinderακια...οι μπρυλέ όμως, τα μιλφεδάκια και κάτι σφηνάκια με κρέμες καραμέλες βουτύρου...άστο....δεν αφήνει τίποτα....αχ τα δοντάκια....και μαζί τρώω και εγώ..πίκρα! γλύκα δηλαδή!!! χαχαχαχα! δεν βαριέσαι, ας δουλέψουν και οι παιδο- οδοντίατροι....και μαζί τους και οι ζαχαροπλάστες!!!χαχα! φιλιααααααααααα!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 28/03/2011 20:40 #347

  • rania
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Μην ανησυχείς, κι εμένα η δική μου δεν είχε ιδιαίτερο θέμα... προσέχουν και οι οδοντίατροι πια! Έχουν και όμορφα καδράκια με δόντια κτλ και θα τους αρέσει. Εμείς που την πήγα σε παιδοδοντίατρο, έχει και παιχνίδια απ' έξω στην αναμονή κτλ, γενικά δηλαδή είναι πολύ φιλικό στα παιδιά! Μια ιδέα: πριν πάτε (βδομάδες πριν δηλαδή!) μπορείς να της πάρεις να διαβάσετε ένα παιδικό βιβλιαράκι για τα δοντάκια κτλ κτλ, βοηθάει!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΧρυσαΖ

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 29/03/2011 12:11 #361

Πιο πολύ το είπα για τη σοκολάτα, όχι τόσο για τα κιλά (αν και τελευταία τα έχω πάρει τα κιλάκια μου) όσο γιατί είναι πραγματικά ΕΘΙΣΜΟΣ!!! Εγώ θέλω κάθε μέρα οπωσδήποτε τη δόση μου!!! Και δεν είμαι γλυκατζού, είμαι σοκολατού! Ίσως αυτό με σώζει!!! Με ενδιαφέρει μόνο η σοκολάτα, χωρίς οτιδήποτε άλλο, ξέρεις, ούτε αμύγδαλα, ούτε τίποτα!!!! Χαχαχαχα!!! Μπορώ να γίνω άνετα δοκιμαστής στο ζαχαροπλαστείο!!!! Καταλαβαίνω και την παραμικρή διαφορά!!!!
Ευτυχώς ο μικρός δεν έχει θέμα, είναι πολύ αδυνατούλης! Λέει, "δε μου αρέσει η σοκολάτα, με λερώνει!!!" (ώρες ώρες απορώ αν είναι παιδί μου, γιατί εγώ και σοκολάτα τρώω, και ποτέ δεν με ενόχλησε που λερώθηκε!!!!) Σας λέω, ευτυχώς, φανταστείτε να έπρεπε να κρύβομαι για να τρώω τις σοκολάτες μου για να μη με βλέπει και ζηλεύει!!!!

Απ: Πρωτη φορα στον οδοντιατρο! 30/03/2011 07:13 #371

Κοριτσια, με όλα αυτά τα γλυκα και τις σοκολατες μου ετρεξαν τα σαλια!!!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα