Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Φυτολόγιο
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Φυτολόγιο

Φυτολόγιο 07/04/2011 12:31 #481

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Μανούλες, θυμάστε στο σχολείο που τηρούσαμε φυτολόγιο? Ένα μπλοκ σαν άλμπουμ, που κολλούσαμε αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια? Δεν θυμάμαι τί λουλούδια και τί φύλλα βάζαμε. Κάνουν όλα? Αγριολούλουδα? Πήρα ένα για να κάνουμε με τα αγόρια, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες...Σε σελίδες βιβλίων δεν τα αποξηραίναμε?Με κόλλα υγρή τα κολούσαμε? Ψάχνω να βρω συνέχεα διαφορα για να τα απασχολώ μέσα στο σπίτι...και μου φάνηκε καλή ιδέα...

Απ: Φυτολόγιο 07/04/2011 12:45 #484

  • kaliroi
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Τι ωραία ιδέα TFA!!! Μπράβο σου που σκέφτεσαι τόσο όμορφα πράγματα για τα παιδάκια σου
Τι μου θύμησες κι εμένα, το έκανε και η μητέρα μου !!! Χαχαχα! Λοιπόν, αυτό που θυμάμαι είναι ότι βάζαμε απ' όλα, αγριολούλουδα, φύλλα, οτιδήποτε. Τα βάζαμε για κάποιο καιρό (μέρες, βδομάδες, δε θυμάμαι πόσο) σε χοντρά βιβλία, εμείς τα βάζαμε στα φύλλα του Χρυσού οδηγού!!! (καλά, τι μου θυμίζεις τώρα!!!) Λοιπόν, το άλμπουμ ήταν λίγο περίεργο, είχε ένα φύλλο κανονικό χαρτί και ένα από πάνω διαφανές νομίζω και τα κολλούσες με κόλλα ή σελοτέιπ στο χαρτί και από πάνω τα προστάτευε το διαφανές. Αυτό θυμάμαι. Απλά μετά που θα γίνουν πίτα και στεγνά (!) μπορεί να σπάνε και να τρίβονται πολύ εύκολα, οπότε θέλουν προσοχή. Μπορείς να γράψεις δίπλα στο καθένα το όνομα του φυτού ή και την ημερομηνία που το έκοψε το πιτσιρίκι σου!!!
Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε!! (προσοχή στις τσουκνίδες!!! χαχαχαχα)
Φαντάζομαι ότι έχετε κάνει το κόλπο που φυτεύουν φακές ή φασόλια σε βαμβάκι, ε;

Απ: Φυτολόγιο 07/04/2011 18:07 #486

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Φακές, ρεβύθια (αργήσανε λιγάκι) και γίγαντες!! Ο μεγάλος παρομοίασε και το φύλλο του γιγαντα με τον Τζακ και τη φασολιά!! Νομίζω ότι με τα παιδιά ξαναγινόμαστε παιδιά!Δεν είναι υπέροχο!? Λοιπόν και εγώ έτσι αμυδρα τα θυμάμαι...καλή ιδέα ο Χρυσός Οδηγός! Αλήθεια που βρίσκει κανείς πια ΧΟ? είμαστε όλοι μαθημένοι με το διαδίκτυο! Μου φαίνεται θα δοκιμάσω καμια εγκυκλοπαίδεια....Ωραίο αυτό που είπες για ημερομηνία, τοποθεσία και λουλούδι! Θα το εφαρμόσουμε! Αχ αντε να στρώσει ο καιρός!

Απ: Φυτολόγιο 07/04/2011 19:07 #491

Αμήν και πότε με αυτόν τον καιρό!! Μόλις βγάζει λίγο ήλιο και παίρνω τα πάνω μου, άντε πάλι χαλάει!!! Εμείς φυτέψαμε βολβούς με φρέζες, αλλά με την ψύχρα που είχε δε μεγαλώνανε και τα βάλαμε μέσα στο σπίτι και πετάξανε. Περιμένουμε τα άνθη!

Πρόσεξε με την εγκυκλοπαίδεια, για να μη σου χαλάσουν τα υγρά των φυτών τις σελίδες! βάλτα σε βιβλία που δε σε νοιάζει ή δε θες πια... Χρυσό οδηγό ίσως βρεις σε κατάστημα ΟΤΕ! (μην πεις τι θα το κάνεις!!! χιχιχιχι)

Απ: Φυτολόγιο 08/04/2011 03:21 #494

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
άσε ...πάλι πρωϊνά πουλάκια ακούω, να δούμε θα βγει ο ήλιος ή θα μείνω μόνο με τα πουλάκια....
Μήπως χρησιμοποιούσαμε εφημερίδα...? ΧΟ,μας άφησαν νομίζω στην είσοδο της πολυκατοικίας κάτι αντίστοιχο....το 11880...εκεί πρέπει να είναι ακόμη. Θα τον τιμήσω!
Τέλειες οι φρέζες!!!

Απ: Φυτολόγιο 08/04/2011 13:55 #497

Τι να σας πω, ωραία τα λουλούδια, αλλά δεν ξέρω, φέτος μας έχει φάει το διαμέρισμα... ο καιρός; ποιός ξέρει... Εγώ λέω να αρχίσω νωρίς φέτος να μαζεύω βότσαλα από καμιά παραλία και μόλις κάνει καλό καιρό, βγαίνουμε στο μπαλκόνι και βάφουμε με τέμπερες και ξετρελλαίνεται ο μικρός! Και οικονομικότατο, παίρνεις από την παραλία όσες θες, μόνο να αντέχεις να κουβαλάς!!!

Απ: Φυτολόγιο 09/04/2011 15:06 #508

Εμεις φυτευουμε και μαρουλια, ντοματες, κρεμμυδια κλπ. Ξεκινησε η ιδεα απο το σχολειο, οπου φυτευουν καθε λογης λαχανικα στον πισω κηπο και στελνουν και σε εμας γλαστρακια, τα οποια εν συνεχεια τα φυτευουμε εμεις σπιτι μας !! Θα ξεκινησουμε κι εμεις φυτολογιο (το εκανα κι εγω στο δημοτικο) και βοτσαλα!!! ωραιες ιδεες!! Προς το παρον φτιαχνουμε τις πασχαλινες χειροτεχνιες του mamakid!

Απ: Φυτολόγιο 11/04/2011 11:39 #517

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Λοιπόν, στα βότσαλα μετά την τέμπερα δοκιμάστε και glitter! και από πάνω βάλτε αυτοκόλλητα χαλκομανίες...αυτά που πιέζεις από πάνω και βγαίνουν από κάτω...π.χ βάψτε μία πέτρα μπλε...προσθέστε γκλιτερ και βάλτε ένα κίτρινο ψαράκι...πάω στην πιο επίπεδη πλευρά! ΤΕΛΕΙΟ! και δείχνουν καταπληκτικές και μέσα στο σπίτι με τον βραδινό φωτισμό...π.χ. στα σποτάκια....
Την τελευταία χειροτεχνία του mamakid λέμε για σήμερα...με το βρασμένο αυγό που μετατρέπεται σε κοτοπουλάκι...! δείχνει καταπληκτικό. Μακάρι η μικρή να αφήσει τα αγόρια και εμένα να δημιουργήσουμε πάλι λίγο...αισθάνονται τόσο υπέροχα, όταν βλέπουν αυτό που κατάφεραν! Αλλιώς αγκαλιά και ότι καταφέρουμε!
Στο φύτεμα δοκιμάστε και πολύχρωμες πιπεριές. Είναι πραγματικά πανέμορφες! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να στέλνουμε πέρα από μηνύματα και σπόρους....χιχιχιχι!
Και τί δεν θα έδινα για ένα σπίτι με κήπο....είχα μάθει έτσι...και μου κακοφαίνεται τώρα πια εδώ...είναι αλλιώς στον κήπο....το παιδί και το χώμα....δυστυχώς πια σπάνιο...αλλά τόσο σημαντικό....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΧρυσαΖ
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.14 δευτερόλεπτα