Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 13/04/2011 14:21 #537

  • PENNY
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του MAMAKID!!!Με λένε Penny και μόλις γράφτηκα στο forum.Θα ήθελα τα "φώτα" σας για ένα ζήτημα που δεν φαίνεται ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά εμένα με προβληματίζει.Αυτη την Παρασκευή θα ταξιδέψω με τον 8χρονο γιο μου από Γιάννενα προς Αθήνα για τις γιορτές του Πάσχα.Θα ταξιδέψουμε με το ΚΤΕΛ και το ταξίδι είναι περίπου 6 με 7 ώρες.Ο γιος μου θα ταξιδέψει πρώτη φορά με λεωφορείο και τόσες ώρες.Έχετε να μου προτείνετε κάποιες ιδέες για να μην βαρεθεί ή δυσανασχετήσει στη διάρκεια του ταξιδιού, π.χ. με τι θα μπορούσε να απασχοληθεί αυτές τις ώρες, και γενικότερα να έχουμε και οι δυο μας ένα όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο ταξίδι?Επίσης, ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ο Στέφανος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα, αγαπάει πάρα πολύ το μέρος που μένει και είναι πολύ δεμένος με τους φίλους του.Την Αθήνα την επισκέφτηκε τελευταία φορά σε ηλικία 2 ετών, όπως καταλαβαίνετε δεν θυμάται και πολλά πράγματα.Η αλήθεια είναι ότι όταν του είπα πως θα περάσουμε τις γιορτές στην Αθήνα, ήταν πολύ διστακτικός και φοβόταν ότι θα του λείψουν οι φίλοι του και δεν θα περάσει καλά.Τι θα πρέπει να κάνω σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι αρχίζει να βαριέται ή να δυσανασχετεί και μου ζητήσει να γυρίσουμε πίσω?Σημειωτέον, με τον μπαμπά του Στέφανου έχουμε πάρει διαζύγιο και το παιδί επέλεξε και μένει μαζί του στα Γιάννενα.Εγώ μόλις μετακόμισα πρόσφατα Αθήνα.Σκέφτηκα ότι το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Στέφανο να γνωρίσει την Αθήνα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!!!Περιμένω τις απαντήσεις σας με ανυπομονησία!!!

Απ: ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 13/04/2011 19:16 #538

Γεια σου Πένι και καλώς ήρθες στη μαμαδοπαρέα!!! Ωραία η ιδέα σου για να γνωρίσει ο μικρός σου την Αθήνα. Κι εγώ έχω γιο, κοντά στα 5 και δύσκολο στις μετακινήσεις!!! Όχι, δεν το λέω να σε αγχώσω, απλώς καταλαβαίνω!! Και σκέφτομαι τι θα έκανα εγώ στη θέση σου!! Λοιπόν, είναι λίγο ζόρι η ακινησία τόσες ώρες στο ΚΤΕΛ... Εκτός αν βάζουν πια βίντεο (κάποτε που πήγαινα Σπάρτη συχνά μας βάζανε πάντως ταινία και δεν καταλαβαίναμε πότε φτάσαμε!!) Λοιπόν, τι θα έκανα εγώ στο παιδί μου, θα φρόντιζα να είναι σε παράθυρο αν γίνεται για να βλέπει όλα τα ωραία μέρη που σίγουρα θα διασχίσετε. Θα έκανα το σταυρό μου να κοιμηθεί τις μισές ώρες του ταξιδιού . Ίσως θα του είχα ακουστικά με μουσική που του αρέσει ή παραμύθια σε cd για να περνάει η ώρα. Βάσικά, επειδή λες ότι δεν έχει ξαναταξιδέψει, μήπως τον ανακατεύει το ταξίδι στο αυτοκίνητο; Αν δεν είσαι σίγουρη ότι είναι ΟΚ, καλύτερα να έχεις μαζί σου και μια δραμαμίνη για παιδιά, αν και πρέπει να την παίρνεις πριν το ταξίδι, αλλά καλύτερα να έχεις... Για τον ίδιο λόγο, καλύτερα να μην πάρει βιβλία ή παιχνίδια που θα πρέπει να κοιτάζει κάτω, για να μην ανακατευτεί. Αυτά μπορώ να σκεφτώ και σίγουρα θα μπορείς κάποια στιγμή να τον απασχολήσεις με κουβεντούλα υποθέτω... Δεν ξέρω αν βοήθησα...

Τώρα, για τη διαμονή σας, εδώ σίγουρα θα βρει πράγματα που δεν έχει εκεί και θα του φανούν καινούρια. Καταλαβαίνω ότι εκεί είναι οι φίλοι του κτλ. και την ανησυχία σου... Εγώ θα σου έλεγα, να το πάτε μαλακά, δηλαδή, από τη δική μου εμπειρία με τον μικρό δηλαδή, βλέπω ότι ενώ εμείς μπορεί να αντέχουμε και να θέλουμε ένα πρόγραμμα όλη μέρα, π.χ. να φύγουμε πρωί και να πάμε σε 3 διαφορετικά μέρη για διασκέδαση και επίσκεψη κτλ και να γυρίσουμε βράδι, τα παιδιά δεν πολυαντέχουν και δεν ενθουσιάζονται... δηλαδή είδα ότι ενώ είναι δραστήρια, κουράζονται και εύκολα. Ο δικός μου δεν τρελλαίνεται να χωρέσει πολλά μέσα σε μια μέρα και θέλει και τον χρόνο του να ηρεμεί στο σπίτι. Εάν μάλιστα λες ότι μόλις μετακόμισες και στην ουσία δεν ξέρει καλά το σπίτι σου κτλ, είναι μια ευκαιρία να κάτσετε και οι δυο σας λίγο πιο χαλαρά και να το γνωρίσει και το σπίτι σου. Δηλαδή, συγνώμη κιόλας που παίρνω το θάρρος, απλά αφού δεν θα είναι "στα νερά του", καλύτερα να το πας πιο χαλαρά και αν δεις ότι θέλει πιο πολλά, ουουουου, υπάρχουν ένα σωρό να κάνετε! Ξεκίνα με ένα πράγμα τη φορά και θα δεις ότι αν ενθουσιαστεί θα συνεχίσετε μια χαρά!! Υπάρχουν πράγματα να κάνετε μαζί ή για παιδιά που σίγουρα δε θα βρει εκεί την ευκαιρία. Και το καλό μας mamakid έχει πολλές προτάσεις!!! Δεν ξέρω και τα γούστα του, αλλά π.χ. υπάρχει το Αττικό Πάρκο για τα ζώα, Παιδικά μουσεία, θέατρα, σινεμά κτλ κτλ και ένα σωρό που μπορείτε να πάτε και να αρέσουν πολύ σε ένα 8χρονο αγορι!

Ελπίζω να σου έδωσα λίγες ιδέες και να περάσετε όμορφα με το γιο σου! Σίγουρα θα ακούσεις κι άλλα χρήσιμα από τις άλλες φίλες μαμαδούλες!!!

Απ: ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 13/04/2011 20:44 #540

Χμ, πολύ ενδιαφέροντα όσα λέει η elis. Συμφωνώ σχεδόν με όλα. Εμείς ένα κόλπο που κάναμε όταν τον πήγαμε πρώτη φορά στο χωριό και ήταν 3 και του την έσπαγε τρομερά το ταξίδι, ήταν ότι στη στάση που κάναμε πηγαίνοντας σε αυτά τα μαγαζιά που είναι βενζινάδικα, φαγάδικα κτλ κτλ, στους σταθμούς τέλος πάντων, τον πήγα και διάλεξε ένα καινούριο αυτοκινητάκι, μη φανταστείς, ένα μικρό (των 4-5 ευρώ το πολύ όσο θυμάμαι!!) αλλά το είχε μαζί του στο ταξίδι και πολύ καιρό έλεγε "α, το αυτοκινητάκι που πήραμε όταν πήγαμε ταξίδι". Τώρα, ο δικός σου είναι πιο μεγάλος, αλλά κάτι αντίστοιχο θα βρεις! Για να το δει όλο ως καινούρια εμπειρία!! Εντάξει, δεν είναι ακριβώς "δωροδοκία", απλά τον γλυκαίνεις λίγο και του δείχνεις ότι τον νοιάζεσαι και του χαρίζεις κάτι για να θυμάται το ταξίδι! Τι λες;

Απ: ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 14/04/2011 07:13 #542

Penny, καλημερα κα από εμενα! Διαβασα με προσοχη οσα γραφεις και συμφωνω με οσα γραφουν και οι προηγουμενες μαμαδες. Για το θεμα του ταξιδιου, θα ηθελα να προσθεσω σε οσα ειπωθηκαν και το ότι καλο θα ηταν να τον προετοιμασεις. Συζητησε του το θεμα, ότι το ταξιδι θα είναι ετσι κι ετσι, ότι κραταει τοσες ωρες, ότι ενδεχομενως να κουραστει κλπ. Καλο είναι να ξερουν τα παιδια τι θα γινει και να μην προχωρουν στα τυφλα. Σε ο,τι αφορα στην Αθηνα, μου φαινεται δυσκολο να πιστεψω ότι θα βαρεθει. Όπως ειπαν και οι άλλες μανουλες, υπαρχουν απειρα πραγματα να κανει, και τα παιδια ενθουσιαζονται ευκολα με τα πιο μικρα.Εγω γεννηθηκα και μεγαλωσα στο Ηρακλειο της Κρητης και όταν ερχομασταν στην Αθηνα ενθουσιαζομουν με όλα (παρα το γεγονος ότι το Ηρακλειο, όπως και τα Γιαννενα, είναι μεγαλες πολεις). Με ενθουσιαζαν ακομη και οι κυλιομενες σκαλες στο Μινιον!!! Χα,χα! Το ιδανικο θα ηταν να ειχε και παρεα, Αν, δηλαδη, εχεις καποιο γνωστο με παιδια στην ηλικια του, θα ηταν τελεια!!!
Θα μεινω όμως σε ένα άλλο σημειο, και με συγχωρεις εκ των προτερων αν γινομαι αδιακριτη. Θα εστιασω λοιπον στο διαζυγιο. Εγω αν ημουν ο γιος σου, θα φοβομουν μηπως τωρα η μαμα μού δειχνει την Αθηνα για να με παρει για παντα από τα Γιαννενα, ενώ εγω εχω επιλεξει να ζω με τον μπαμπα! Αυτό θα με προδιαθετε αρνητικα απεναντι στην Αθηνα και θα ηθελα αρον αρον να φυγω. Για μενα πρεπει να του εξηγησεις ότι η επισκεψη στην Αθηνα γινεται μονο για να δει που μενεις, για να περασετε μαζι λιγο χρονο, ότι σε καμια περιπτωση δεν επιδιωκεις να τον παρεις για παντα από τα Γιαννενα, και ότι η αποφασή του να μεινει με τον μπαμπα είναι σεβαστη. Αυτά φιλη penny, και καλως ηρθες στο φορουμ!

Απ: ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ 14/04/2011 13:54 #548

  • PENNY
Κορίτσια καλησπέρα!!!!Κατ' αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ όλες σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!Οι ιδέες σας είναι ΦΟΒΕΡΕΣ κι επειδή όλες μου άρεσαν το ίδιο, θα τις ακολουθήσω κατά γράμμα!!!Πραγματικά όσα μου προτείνετε είναι πολύ ενδιαφέροντα και είμαι σίγουρη ότι και το ταξίδι με τον Στέφανο θα κυλήσει ομαλά, αλλά και οι μέρες στην Αθήνα θα είναι και για τους 2 μας μια μοναδική εμπειρία και ευκαιρία να περάσουμε μαζί ποιοτικό χρόνο.Elis μου, τα βίντεο στα ΚΤΕΛ δυστυχώς τα έχουν καταργήσει, όμως η μουσικούλα με τ' ακουστικά είναι ΤΕΛΕΙΑ ιδέα!!!Όσο για το ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φρόντισα και πήρα τσιχλίτσες TRAVELGUM.Ευελπιστώ να την πέσει και για κανέναν υπνάκο (καλό θα ήταν). Λιτσάκι, με ξετρέλανε η ιδέα σου με τη "δωροδοκία", ομολογουμένως αυτό δεν το' χα σκεφτεί.Χρύσα μου, όσον αφορά τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, τον έχω ενημερώσει αναλυτικά, οπότε έχει μια ιδέα πώς περίπου θα είναι.Όσο για τον φόβο σου αν ήσουν στη θέση του Στέφανου, ούτε μέσα στο μυαλό του να ήσουν!!!Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε όταν του είπα ότι θα περάσουμε τις γιορτές στην Αθήνα, ήταν: "Μετά όμως μαμά θα γυρίσουμε στα Γιάννενα, έτσι δεν είναι?".Εγώ από την πλευρά μου, φρόντισα να τον διαβεβαιώσω ότι πάμε στην Αθήνα ΜΟΝΟ για το Πάσχα, θα περάσουμε τέλεια κι όταν τελειώσουν οι γιορτές, θα επιστρέψει στον μπαμπά του, στους φίλους του και στο σχολείο του.Επίσης, επειδή τον είδα αρκετά σκεφτικό και διστακτικό, του πρότεινα η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι δοκιμαστική και απο κει και πέρα αν περνάει καλά και του αρέσει μένει και την επόμενη, αλλιώς από Τρίτη του Πάσχα επιστρέφουμε Γιάννενα.Το να έμενε μαζί μου για πάντα για μένα είναι το ιδανικό (εξάλλου η φροντίδα της μανούλας δεν συγκρίνεται με καμία, σωστά?), όμως ξέρω ότι για να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο έχουμε πολυυυυυυυυυυυύ δρόμο ακόμα, ίσως να μην γινει και ποτέ!!!Αυτό που θέλω λοιπόν, είναι να γνωρίσει και τον τόπο της μαμάς, να δει ότι κι εκεί μπορεί να περάσει όμορφα, να κάνει φίλους κι ότι δεν είναι τόσο χάλια όσο του την περιγράφουν κάποιοι και κυρίως να έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο!!!
Και πάλι σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας, εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν κι όταν με το καλό τελειώσουν οι γιορτές να έχω να σας πω μονάχα ευχάριστες εντυπώσεις!!!!Εις το επανιδείν λοιπόν!!!!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.25 δευτερόλεπτα