Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Νέα Βιβλία
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Νέα Βιβλία

Νέα Βιβλία 29/04/2011 12:01 #593

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Σκέφτηκα να ανοίξω ένα νέο θεματάκι, για να ανεβάζουμε τίτλους βιβλιών για γονείς και παιδιά που διαβάσαμε πρόσφατα και μας άρεσαν. Ελπίζω να μην θεωρηθεί σαν διαφήμιση. Αγαπητό mamakid, αν διαφωνείς πες μας. Ευχαριστώ.

Αναφέρω λοιπόν 2 που διαβάσαμε τελευταία:

1. Το κουτί του θυμού, εκδ. Μεταίχμιο (είναι για παιδιά που έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν, αλλά διαβάζεται ευχάριστα από γονείς στα παιδιά)
2. Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα, εκδ. Άγκυρα.

Τί λέτε?

Απ: Νέα Βιβλία 29/04/2011 12:52 #595

  • mamakid
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Αγαπητή φίλη, η ιδέα σου είναι πάρα πολύ καλή!!! Αγαπάμε πολύ τα βιβλία κι εμείς στο mamakid και ευχόμαστε να τα αγαπήσουν και όλοι και κυρίως τα παιδιά μας!!

Στο forum είστε ελεύθεροι να γράφετε τις απόψεις σας χωρίς λογοκρισία, αρκεί να μην προσβάλουμε κανέναν. Συνεπώς, μπορείτε να γράφετε ελεύθερα για όσα βιβλία σας άρεσαν και να τα ονοματίζετε και να τα προτείνετε στα άλλα μέλη και γενικά να γράψετε για οτιδήποτε σας έκανε εντύπωση και να το αναπτύξετε. Αυτό θα είναι δικές σας προτάσεις, των μελών δηλαδή, και όχι επίσημα του mamakid.gr και από τη μεριά μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό!

Και πάλι συγχαρητήρια για την όμορφη ιδέα!

Απ: Νέα Βιβλία 29/04/2011 17:44 #603

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Απόλυτα σεβαστό!
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!!!!!!! ελπίζω να βοηθηθούν μαμάδες, γιατί εγώ πελαγώνω κάθε φορά όταν είναι να διαλέξω παιδικά βιβλία!!!

Απ: Νέα Βιβλία 30/04/2011 04:09 #613

Φοβερη η ιδεα σου TFA!!
Για γονεις θα προτεινα:
«Το μανιφεστο της χαρουμενης παιδικης ηλικιας» του Καρλ Ονορε, εκδοσεις Αεροστατο
«Συναισθηματικη νοημοσυνη» του Goleman, εκδοσεις ελληνικα γραμματα
«Εκπαιδευση Αποτελεσματικου Γονεα» του Gordons

Για τα πιτσιρικια μας υπαρχει μια πολύ ωραια σειρα βιβλιων με τιτλο «Τα συναισθηματα μου» («όταν μου λειπεις», «όταν θυμωνω» κλπ) από τις εκδοσεις Παπαδοπουλος.
Για παιδακια από 5 ετων και πανω υπαρχει ένα ωραιο βιβλιο τυπου εγκυκλοπαιδειας «το μηλο» αν θυμαμαι καλα (το ειχα παρει δωρο στην ανηψια μου και κατενθουσιαστηκε), από τις εκδοσεις Καστανιωτη.

Απ: Νέα Βιβλία 01/05/2011 20:21 #625

Τέλεια ιδέα!

Για γονείς θα έλεγα:

Μεγαλώνοντας σωστά τα παιδιά μας, Φρανσουαζ Ντολτό (3 τόμοι)

Για παιδιά:

Φαφάγος, ο φαφούτης μυρμηγκοφάγος, Σοφία Μαντούβαλου, Εκδόσεις Πατάκη
Ο Γαργαληστής, Δημήτρης Μπασλάμ, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός
Η τελεία, Peter Reynolds, εκδόσεις Αίσωπος
Το δέντρο που έδινε (δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα)
και όλα του Τριβιζά, ιδιατερως όμως τα:"Όταν είναι να φύγει το τρένο", "η Μυρτώ και το κουνουπάκι", "Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης", "Η νύχτα της μπανανόφλουδας"και "Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή" αυτά τα έχουμε λιώσει...

Απ: Νέα Βιβλία 04/05/2011 05:11 #637

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Ναι, του Τριβιζά! Να προσθέσω και εγώ τη "Γλυκερία με τον Ζαχαρία" και το "όταν είναι να φύγει ένα τρένο". Τα έχουμε λιώσει χιχιχι
Επίσης,
εκδ. Μεταίχμιο, Μία φορά και έναν καιρό, Ο Εγωιστής γίγαντας.
εκδ. μεταίχμιο, Τα αδέσποτα (τύπου κόμιξ με σοβαρά μαθήματα κοινωνικής και πολιτικής αγωγής)

για γονείς,
Νεσια Λανιαντο, παιδιά που ζηλεύουν
Steve Biddulph, το μυστικό για ευτυχισμένα παιδιά
και φυσικά
Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο, Γονείς θέλουν, εκδ. Μεταίχμιο.

Το βιβλίο που αναφέρεις Χρυσα για τη συναισθηματικ'η νοημοσύνη πραγματικά πολύ καλό.

Θα μου έρθουν και άλλα σιγά σιγά...

Απ: Νέα Βιβλία 04/05/2011 09:10 #638

Εχετε δικιο! Του Τριβιζα ειναι ολα κορυφαια. Εμεις λιωσαμε τα «3 λυκακια». Για παιδακια γυρω στα 5 ειναι φοβερο το «88 ντολμαδακια». Για μικροτερα το «Ουτε γατα ουτε ζημια»

Απ: Νέα Βιβλία 05/05/2011 11:11 #641

Πολύ ωραία η ιδέα μαμάδες!!! Να μαθαίνουμε για δοκιμασμένα βιβλία, γιατί προσπαθώ κι εγώ να βρω καλά βιβλία, υπάρχουν δηλαδή, αλλά κυκλοφορεί και πολύ σκουπίδι.!!! Δεν ξέρω αν συμφωνείτε!!!
Πάντως, δεν ξέρω, για του Τριβιζά, εγώ ποτέ δεν τα συμπάθησα ιδιαίτερα τα τελευταία του δηλαδή, άλλο π.χ. η θρυλική Φρουτοπία!! Δεν ξέρω, μου φαίνονται κάποια αρκετά πώς να το πω, επιτηδευμένα και πως στην ουσία πουλάει μόνο το όνομά του... έχω διαβάσει καταπληκτικά παραμύθια από συγγραφείς που δεν τους ξέρει κανείς και είναι αριστουργήματα...

Απ: Νέα Βιβλία 05/05/2011 15:24 #645

Χαίρεται!

Τόνια συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί νέοι συγγραφείς, που έχουν γράψει πολύ καλά βιβλία και βέβαια γι'αυτό αναφέρουμε και άλλους, αλλά και ο Τριβιζάς, θεωρώ, ότι είναι ένας από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς, διότι προσφέρει κείμενα με πλούσιο λεξιλόγιο και μπόλικη φαντασία... ακολουθεί βέβαια ένα συγκεκριμένο μοτίβο, αλλά αυτό απ'ότι φαίνεται σκοπίμως το κάνει... είναι το στυλ του... έπειτα δεν ξέρω αν έχει ανάγκη να πουλάει μόνο το όνομά του... χρήματα βγάζει κι από αλλού, αφού είναι καθηγητής εγκληματολογίας σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας...

Απ: Νέα Βιβλία 06/05/2011 20:18 #654

Θυμήθηκα άλλο ένα παιδικό...

Νασρεντίν, εκδόσεις παπαδόπουλος

Απ: Νέα Βιβλία 07/05/2011 09:59 #657

Γεια σας! Ψηφίζω κι εγώ το "Μανιφέστο της παιδικής ηλικίας" του Καρλ Ονορέ!! Καταπληκτικό βιβλίο και μας βάζει σε γόνιμες σκέψεις τους γονείς!

Επίσης, για μικρά αγοράκια, μια σειρά από το Διεθνές κέντρο βιβλίου, "Το αυτοκινητάκι του Τάκη", "Το μηχανάκι του Μάκη", "Το τρένο του Ρένου", "Το αεροπλάνο του Πάνου" και πάει λέγοντας!!! Πολύ όμορφα και με κειμενάκι σαν ποιηματάκι, πολύ καλό για αγοράκια!!!!

Απ: Νέα Βιβλία 13/05/2011 12:21 #694

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Έλις, ναι αυτή η σειρά είναι πολύ ωραία για μικρές ηλικίες όπως και η σειρά των εκδόσεων Μικρή Μίλητος με τίτλους, ΟΠουκ και το φεγγάρι, Η γατούλα Νιαουρέλα, Ο βάτραχος Ριβιέρα " κα πολλά στη σειρά. Με είχαν κατενθουσιάσει. Μαίρη, το έχω δει το βιβλίο, αφου το προτείνεις θα είναι μέσα στις επόμενες αγορές. ένα άλλο καλό είναι και το Αστερόπαιδο, πάλι νομίζω εκδόσεις μεταιχμιο.

Απ: Νέα Βιβλία 13/05/2011 13:12 #696

Προτείνω ακόμη για παιδιά "Ο Μαντολόης" Μενέλαος Στεφανίδης, εκδόσεις Σίγμα...

Ένα ένα τα θυμάμαι...

Απ: Νέα Βιβλία 20/05/2011 07:17 #710

Πολύ ενδιαφερουσα είναι η σειρα « ο γιατρος Συμπαθητικος» από τις εκδοσεις Αεροστατο, για παιδακια 3 εως 6ετων!

Απ: Νέα Βιβλία 24/05/2011 13:09 #731

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ένα από τα καινούρια που πήραμε στην φετινή έκθεση βιβλίου...Η Αρητη της ροδιάς, εκδ.Λιβάνη.

Απ: Νέα Βιβλία 25/05/2011 18:41 #745

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
και άλλα 2 που μας άρεσαν από την έκθεση βιβλίου
1.Μου αρέσει να ουρλιάζω, εκδ. Μεταίχμιο
2. Σ'αγαπώ καρδιά μου, σ' αγαπω μαμά μου, εκδ. ΛΙΒΑΝΗ....πολύ πολύ τρυφερό....

Απ: Νέα Βιβλία 24/07/2011 15:44 #812

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 μανούλες για πείτε καμιά καινούρια πρόταση για τις διακοπές...για 5χρονα και 3χρονα....κάτι καλό που διαβάσατε πρόσφατα? ξέμεινα και από ιδέες και από χρόνο...για αναζήτηση....

Απ: Νέα Βιβλία 27/07/2011 16:46 #813

Γεια σου ΤΦΑ! Εγώ πριν λίγο καιρό πήρα στον μικρό ένα από τις εκδόσεις Πατάκη, νομίζω λέγεται Το κάστρο των δρακο-ιπποτών (νομίζω το έχει πάει στη γιαγιά και δεν το βρίσκω να στο πω ακριβώς). Είναι ένα κουτί, βιβλίο και παιχνίδι μαζί, έχει ωραία ιστορία με ένα παιδάκι, τον Λαχανάκη που βρίσκει ένα δράκο κτλ. και έχει και μακέτα για να φτιάξεις εύκολα ένα κάστρο και τα ανθρωπάκια κτλ. Πολύ καλό για αγοράκια!

Εμένα κατά τα άλλα τέτοιες εποχές με έχουν βολέψει βιβλία με χρωμοσελίδες, ξέρεις, αυτά που τα βρίσκεις όχι μόνο σε βιβλιοπωλεία αλλά και σε σούπερ μάρκετ κτλ. και έχουν ζωγραφική και εύκολα παιχνιδάκια με γνωστούς ήρωες, νόντι, ντίσνευ κτλ κτλ και του αρέσουν και απασχολείται με τους μαρκαδόρους.

Ελπίζω να βοήθησα! Καλές διακοπές!!

Απ: Νέα Βιβλία 29/01/2012 15:53 #868

Γεια σας!!! Επανέρχομαι μετά από καιρό με δύο καταπληκτικά βιβλία που διάβασα πρόσφατα! Δεν είναι για παιδιά, είναι για μεγάλους! Είναι του Χορχέ Μπουκάι με τίτλους "Να σου πω μια ιστορία" και "Ιστορίες για να σκεφτείς". Είναι μικρές συμβολικές ιστοριούλες που μας κάνουν να σκεφτούμε καλά!!! Ξεχώρισα ως μαμά, για γονείς μια ιστορία από το πρώτο βιβλίο με τίτλο "Η κότα και τα παπάκια", μου φάνηκε καταπληκτική! Δυστυχώς δεν τη βρήκα κάπου online για να σας την αναρτήσω... εκπληκτική!!!
Επίσης, mamakid, διαβάσαμε το "Μανούλα πόσο μ' αγαπάς" και μας άρεσε πολύ γιατί ήταν πολύ τρυφερούλι!!! Ευχαριστούμε για τις προτάσεις!!!!
Φιλιά σε όλες!!!

Απ: Νέα Βιβλία 31/01/2012 05:52 #869

Συμφωνώ για τον Μπουκάι. Εξαιρετικά έργα! όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά και όλα όσα απευθύνονται σε ενήλικες. Πρόσφατα ανακάλυψα και ένα καθαρά παιδικό και εικονογραφημένο του Μπουκάι:"ο αλυσοδεμένος ελέφαντας". Νομίζω ότι περιέχεται και σε κάποιο από τα βιβλία που αναφέρεις elis. Έχει εκδοθεί και μόνο του με εικονογράφηση. Επίσης διαβάστε: Σελ Σιλβερστάιν: "το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο" και "το δέντρο που έδινε". Κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο!
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.51 δευτερόλεπτα