Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ

Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 11/05/2011 14:40 #674

  • flora
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γεια σας! Έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ, αλλά παρακολουθώ τις συζητήσεις με ενδιαφέρον και διάβασα κάτι που έγραψε μια από σας που της είπε ο γιος της "θα σε παντρευτώ"!!! Εμένα το πρώτο παιδί είναι κορίτσι και δεν είχα συνηθίσει σε τέτοια! Τώρα το δεύτερο το αγόρι, είναι μετά τα 3,5 και βλέπω ότι μου έχει πολλή αδυναμία και μου είπε προχθές ότι "εγώ είμαι ο άντρας σου"!!! Από ότι έχω διαβάσει πολύ λίγο υπάρχει το οιδιπόδειο με τη μαμά κτλ (όπως και η μικρή έχει μια λατρεία στο μπαμπά). Τι άλλο με περιμένει, εσείς που είστε οι αγορομαμάδες οι πιο έμπειρες;!!

Σας ευχαριστώ!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 11/05/2011 19:10 #678

Καλησπερα!! Εγω ειμαι κοριτσομανα, οποτε δεν ξερω τι άλλο μπορεις να περιμενεις. Ηθελα απλως να προσθεσω πως αντιστοιχο προς το οιδιποδειο συμπλεγμα είναι το συμπλεγμα της Ηλεκτρας για τα κοριτσια που ερωτευονται και θελουν να παντρευτουν τον μπαμπα τους. Πριν καποιους μηνες ειχαμε συζητησει στην ομαδα συμβουλευτικης γονεων στον παιδικο της κορης μου το θεμα αυτό και θυμαμαι πως η παιδοψυχολογος μας ειχε πει ότι είναι κατι πολύ φυσιολογικο για παιδια 3 εως 5 περιπου χρονων (αν θυμαμαι καλα, γιατι με τοσα που εχω στο κεφαλι μου παθαινω κενα μνημης!!), χωρις βεβαια να σημαινει ότι όλα τα παιδια θα το περασουν. Μας ειχε τονισει όμως ότι το σημαντικο είναι αν το περασουν, τελικα να το ξεπερασουν και να ταυτιστουν εν τελει με το γονεα του ιδιου φυλου. Το πώς θα γινει αυτό είναι π.χ. να λεμε στα παιδια μας ότι δεν μπορουν να μας παντρευτουν, καθως ειμαστε παντρεμενοι με τη μαμα/ μπαμπα. Παραδειγμα: παιζουμε παιχνιδι και το κοριτσακι κανει ότι είναι η μαμα, εχει μια κουκλα για μωρο, και βαζει το μπαμπα της να κανει τον αντρα της και πατερα του μωρου της. Εκει ο μπαμπας εξηγει ότι δεν μπορει να το κανει αυτό, αλλα μπορει να είναι ο παππους του μωρου. Όταν τη ρωτησαμε τι συμβαινει με τα παιδια που δεν ξεπερνουν το Οιδιποδειο συμπλεγμα ή το συμπλεγμα της Ηλεκτρας, μας ειπε ότι στην ενηλικη ζωη τους επηρεαζονται παρα πολύ από το γονεα του αντιθετου φυλου (με τον οποιο ειχαν το συμπλεγμα). Κοινως (όπως το καταλαβαινω εγω δηλαδη): ενας αντρας που ακομη κι αν εχει παντρευτει, κανει ο,τι του λεει η μανουλα του, μαλλον δεν εχει ξεπερασει το οιδιποδειο. Χι,χι,χι!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 11/05/2011 19:34 #679

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καλησπέρα φίλες μου! Θα συμφωνήσω Χρύσα! Το 2 αυτά συμπλέγματα είναι πολύ σημαντικά για την εξέλιξη του παιδιού.Είναι μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας για την ταυτιση με το 'δικό του" φύλο και αν συμβαίνει, τότε δείχνει ότι όλα λειτουργούν σωστά, χωρίς να σημαίνει το αντίθετο αν δεν συμβαίνει. Εχω μόνο μία ένσταση να κάνω....ως προς τη διαχειριση των συναισθημάτων τους...έχω την εντύπωση πώς δεν πρέπει να είμαστε απότομοι του τύπου " δεν μπορείς να με παντρευτείς γιατί με έχει παντρευτεί ο μπαμπάς σου. Ούτε βέβαια να το ενισχύσουμε έντονα...απλά να το αφήνουμε να εξελιχθεί μόνο του...εμένα ξεκίνησε στα 2...και έμεινα άφωνη Φλώρα. Του διάβαζε ο μπαμπάς του το Ζαχαρία και τη Γλυκερία (Τριβιζάς) που καταλήγει να παντρευτούν. Και ρωτάει ο μικρός αν μπορεί να παντρευτεί εμένα. Ο μπαμπάς (το κοκόρι) του λέει...φίλε μου ατύχησες. Έχω παντρευτεί εγω την μαμά σου! Μετά από σιγή μερικών δευτερολέπτων, πάτησε τα κλάματα. Τρελάθηκα! Παράτησα την κουζίνα και έφυγα σφαίρα στο δωμάτιο του. Έκλαιγε με αναφιλητά, εξηγώντας μου γιατί κλαίει. Του είπα, απλά ότι όταν θα έρθει η ώρα να διαλέξει ποια θέλει να παντρευτεί, να το σκεφτεί και να μου πει.Δεν τον απέρριψα, αλλά ούτε και το ενίσχυσα. Τελευταια στο λούσιμο διαπραγματευόταν το λούσιμο του κεφαλιού, λέγοντάς μου, ότι αν τον λούσω δεν θα με παντρευτεί. Και επειδή τον έλουσα μου είπε ότι δεν θα με παντρευτεί και θα πει και στον μπαμπά να μην με παντρευτεί. Πάντως..σιγά σιγά σβήνει...και φαίνεται...γιατί, πλέον έχουμε προσθέσει κι άλλες γυναίκες που θέλουμε να παντρευτούμε. Απλά λέει, θα παντρευτώ την Ιφιγένεια και εσένα, και θα σας παντρευτώ ταυτόχρονα. Πάντως άποψή μου είναι να το διασκεδάσεις όσο μπορείς, να μην αγχώνεσαι...και άστο απλά να πάρει το δρόμο του...χωρίς να το ενισχύσεις...
Τελευταία διόρθωση: 11/05/2011 19:35 από TFA.

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 12/05/2011 04:53 #686

Ναι, ναι, συμφωνω. Η προσεγγιση δεν πρεπει να γινεται αποτομα, αλλα με τροπο. Το concept ηθελα να παρουσιάσω, αλλα δεν το εξεφρασα σωστα. Το βασικο είναι να μη διαιωνιζεται η ιδεα ότι πραγματι θα μπορουν να παντρευτουν τον μπαμπα ή τη μαμα. Όταν η Ιωαννα ειχε πει ότι θελει να παντρευτει τον μπαμπα με ερωταποκρισεις αλληλεπιδρασαμε και καταλαβε ότι δε γινεται αυτό. Ειχε δει και φωτογραφιες από το γαμο, κατι που βοηθησε πολύ. Τωρα θελει να γινει νυφη σαν τη μαμα (τι κολλημα κι αυτό να βαλει νυφικο!!) και να παντρευτει το συμμαθητη της το Γιωργο. «Όχι τωρα μαμα», μου λεει «όταν μεγαλωσω». Όταν τη ρωταω αν ο Γιωργος θελει να την παντρευτει μου λεει πως ναι, αλλα δεν της το εχει πει ακομη. Χι,χι.. μου αρεσει το «ακομη». Χι,χι. Δε σας κρυβω παντως ότι όταν ο αντρας μου εμαθε «γι΄αυτόν το Γιωργο» ψιλοζηλεψε. Γενικως, όπως λεει και η φιλη TFA, διασκεδαστε το χωρις να το ενισχυετε. Παραθετω εδώ κι ένα περιστατικο που μου εκανε εντυπωση. Βεβαια είναι μαλλον η εξαιρεση, αλλα το παραθετω καθως είναι υπαρκτο. Γνωστη μου μητερα εχει γιο πενταχρονο, ο οποιος καποια στιγμη περασε το οιδιποδειο και ηθελε να την παντρευτει κλπ. Μια ωραια πρωια όμως της ανακοινωνει ότι θελει να παντρευτει την ταδε συμμαθητρια του και μαλιστα να της αγορασει και δωρο. «Τι γλυκος, τι τρυφερος» σκεφτηκαμε οι υπολοιποι. Φανερως ενοχλημενη η γνωστη μου μας λεει ότι «αυτή (δηλαδη η πενταχρονη συμμαθητρια του) τυλιξε όλα τα αγορια της ταξης της και τωρα ηρθε η σειρα του δικου της γιου, τον οποιο και τυλιξε, και τωρα ο δικος της θελει να παει ν άγορασει δωρο σε αυτην»!! Καγκελο οι υπολοιποι!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 12/05/2011 07:40 #690

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Πω πω Χρύσα!!! την φαντάζεσαι τη γνωστή σου πεθερά??? χιχιχιχι Φρίκη!!!Εμείς πάντως πηγαίνουμε λουλούδια στην Ιφιγένεια! Τα κόβουμε το πρωί πριν πάμε στο σχολείο!!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 13/05/2011 12:16 #693

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
χα και σήμερα το πρωί μου είπε η μαμά μου ότι την πλησίασε και της λέει με ύφος σοβαρό: "γιαγιά θα σου πω ένα μυστικό, αλλά μην το πεις σε κανέναν. Το ξέρεις μόνο εσύ και η μαμά μου. Μου αρέσει ενα κοριτσάκι στο σχολείο και θέλω να την παντρευτώ"
Δεν είναι υπέροχες οι μικρές γλυκές φατσούλες....όσο σκέφτομαι βέβαια, πόσο θα πονέσουν όταν θα πρωτοπληγωθούν...αλλά είναι και αυτό μέρος της ωρίμανσης....
έχουμε πολλά να δούμε ακόμη....ας το διασκεδάσουμε τώρα....!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 13/05/2011 17:25 #697

  • flora
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Χαχαχαχαχαχα!!!! Φοβερές ιστορίες ρε κορίτσια!!!!
Χρύσα, σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο, οι μισοί άντρες της Ελλάδας δεν ξεπέρασαν το οιδιπόδειο!!! Χαχαχαχαχα!!!!
TFA, γέλασα πάρα πολύ με το σκηνικό που τα έμπηξε ο μικρούλης σου!!!! Ο καημένος, φαντάζομαι το σοκ να του το πούνε τόσο απότομα!!!!! Είναι γλύκες, δεν το συζητώ!!!! Φατσουλάκια!!!! Ξέρετε, ώρες ώρες με κοιτάζει με τέτοια λατρεία, ερωτευμένο ύφος τελείως!!!! Στην αρχή να πω, αγχωνόμουνα, γι' αυτό άνοιξα και το θεματάκι...!!! Αλλά μάλλον πρέπει να το παίρνω πιο ελαφρά, έχετε δίκιο, και να βάζω λίγο απαλά τα πράγματα στη θέση τους!!! Κολακεύεσαι και ώρες ώρες ρε παιδί μου!!!

Α, και Χρύσα, αυτό το κορυφαίο με την πεντάχρονη που τύλιξε τα παιδάκια, όπως το λέει η μαμά δηλαδή, λες και βγήκε η πεθερά από ελληνική ταινία!!!! Χαχαχαχα!!!! (δράμα ταινία φυσικά!!!) Να είστε καλά βρε κορίτσια, έριξα πολύ γέλιο!!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 14/05/2011 19:06 #700

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Φλώρα, σήμερα είχα και συνέχεια αν θέλεις να γελάσεις! Με φίλησε ο μπαμπάς μας μπροστά τους...και έρχεται ο μεγάλος και του λέει, έι, τί κάνεις!???σταμάτα!!! και μετά ακολουθεί ο μικρός σφαίρα και του χώνει μία...!!! Έμεινα άφωνη.....

Είναι ερωτευμένα....για αυτό θέλει προσοχή...μην τα πληγώσεις και έχεις άλλα μετά! Τα φέρνεις ομαλά ομαλά στη θέση τους....

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 15/05/2011 19:50 #701

Γεια σας μαμάδες!!! Έχω καιρό να γράψω και βλέπω το πολύ ενδιαφέρον θεματάκι!!!! Μιλάμε, κι εμείς ακριβώς τα ίδια!!!!!

Αφού ώρες ώρες τον πιάνω που με κοιτάει σαν ερωτευμένος, σιρόπια!!! Πωπωπω!!! Έχει την πλάκα του, αλλά κι εγώ ώρες ώρες ψιλοανησυχώ, γιατί θέλω αυτό που λέει και η ψυχολόγος Χρύσα, να είναι μια φυσιολογική φάση που θα ξεπεραστεί για να πάμε παρακάτω, στην ταύτιση με το ίδιο φύλο... Του λέω κι εγώ χαμογελαστά όταν μου λέει θα σε παντρευτώ και τέτοια, ότι θα παντρευτείς μια κοπέλα στην ηλικία σου όταν μεγαλώσεις και δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα!!! Του λέω καλά, τότε ίσως αλλάξεις γνώμη, θα το ξανασυζητήσουμε!!!

Πάντως TFA, (καλά, εγώ να δεις πώς γέλασα!!! - απίστευτα τα ζουζούνια σου!!! - ποιός στη χάρη σου να σε θέλουν 3 άντρες!!!! ) νομίζω ότι καλό είναι να βλέπουν τέτοιες σκηνές και να είναι όχι επίτηδες, απαλά και στην καθημερινότητά τους, ο μπαμπάς να φιλάει τη μαμά, γιατί έτσι σιγά σιγά το καταλαβαίνουν!!! Θα πρέπει να έχει πολύ πλάκα η θέση του άντρα σου, σκέψου να σου την πέφτουν οι 2 πιτσιρικάδες επειδή τους φίλησες τη μαμά!!! Να τα χαίρεσαι!!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 25/06/2011 02:31 #784

Γεια σας!!!Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και χρειαζομαι επειγοντως βοηθεια.
Εξηγω:Δεν ειμαι μαμα ακομα αλλα ο φιλος μου εχει ηδη τρια.Δυο αγορια και μια κορη.Η μικρη ειναι 4 χρονών και γενικα τα παμε πολυ καλα οσο ο φιλος μου δεν ειναι μπροστα.Ετσι και εμφανιστει αρχιζουν οι διεκδικησεις(δεν μας αφηνει να πλησιαζουμε ο ενας τον αλλον με κλωτσαει για να φυγω κλπ ).Σήμερα λοιπον μας ειπε οτι θελει να παντρευτει τον μπαμπα της.Αφου της εξηγησε ο πατερας της οτι αυτο δεν γινεται γιατι ειναι μαζι μου η μικρη απαντησε οτι πριν απο εμενα ηταν με την μητερα της αρα μπορει να αλλαξει παλι γυναικα(εκτος απο εξυπνη ειναι και ετοιμολογη).Μετα της ειπα εγω οτι τα παιδια δεν επιτρεπεται να παντρευονται τους γονεις τους και μετα θυμωσε ειπε οτι δεν ειμαι η μαμα της και εβαλε τα κλαματα.Δεν ξερω τι κανω για να αντιμετωπισω αυτες τις συμπεριφορες και δεν θελω να με μισησει.
Το αστειο στη υποθεση ειναι οτι παρομοια κατασταση αντιμετωπιζει και η μητερα των παιδιων με τον εναν γιο και τον φιλο της!!!

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 25/06/2011 05:33 #788

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ωχ....σκούρα τα πράγματα. Γιατί?δεν έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο το σύνδρομο της δικής σου κόρης με τον μπαμπά της. Η μικρή προφανώς αισθάνεται όχι μόνο ότι της πάιρνεις τον άντρα...αλλά μπορεί να φοβάται ότι θα χάσει και τον μπαμπά της. Δεν ξέρω πόσο καιρό είστε μαζί, αλλά ένα παιδικό μυαλουδάκι όπως έχεις διπιστώσει σκέφτεται πολλά....και ακόμη και αν σε αγαπάει γιατί κάνεις τον μπαμπά της ευτυχισμένο....σε μία γωνίτσα του μυαλού της (τόσο έξυπνου) μπορεί να έχει φωλιάσει ο φόβος ότι θα χάσει τον μπαμπά της πέρα από τον χιχιχιχι άντρα της. Πάντως θα σου έλεγα να μην είστε απότομοι....πες της ή καλύτερα ο μπαμπάς της ότι όταν θα μεγαλώσει θα αποφασίσει ποιον καταπληκτικό άντρα θα παντρευτεί. Πείτε της ότι ακόμη και τώρα που ο μπαμπάς της είναι μαζί σου, εκείνη πάντα θα είναι η προγκίπισσα της καρδιάς του και ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Οτι εσένα σε αγαπάει πολύ αλλά με τρόπο διαφορετικό. Αχ δεν ξέρω τί άλλο θα βοηθούσε. Πάντως υπάρχουν σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο...κάνε μία αναζητησουλα....ελπίζω να βοήθησα....συμβουλή? να είστε τρυφεροί και όχι "απόλυτοι" μαζί της....

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 25/06/2011 22:54 #791

TFA Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!!!εψαξα και στο internet και βρηκα αρκετο υλικο.
Με τον αντρα μου συγκατοικουμε 3 μηνες.Προφανως η μικρη χρειαζεται χρονο μεχρι να με αποδεκτει 100%.Τα παιδια θα μεινουν μαζι μας ολο τον ιουλιο, και ελπιζω αυτο να βοηθησει.

Απ: Θα σε παντρευτώ (μου λέει ο μικρός!!) - Οιδιπόδειο κτλ 21/07/2011 09:36 #794

Γεια σου κι από μένα betelgeuse! (λίγο καθυστερημένη απάντηση, αλλά ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ λιγάκι!) Σίγουρα η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη, όχι οτι δε λύνεται δηλαδή, απλά θέλει μαλακό χειρισμό, όπως λέει και η TFA. Από ό,τι έχω διαβάσει, η φάση με το οιδιπόδειο ξεκινάει περίπου στα 3 και τελειώνει στα 6, δηλαδή η μικρή στα 4 είναι στα φόρτε της! Οπότε, ό,τι κι αν της πεις, εκείνη είναι πολυ πριζωμένη. Μην προσπαθείτε με τη λογική να την πείσετε ή να της πάτε κόντρα κι εγώ αυτό νομίζω. Σταδιακά και μαλακά, γιατί έχει να αντιμετωπίσει και τη φάση που βλέπει τον μπαμπά με άλλη γυναίκα, βέβαια είδες πόσο ωραία το πήρε κι αυτό και το χρησιμοποίησε, σου λέει αφού αλλάζει γυναίκες, θα έρθει και η σειρά μου!!! Κι εγώ στον μικρό καμιά φορά του λέω, καλά, όταν μεγαλώσεις το ξανασυζητάμε και ίσως αλλάξεις γνώμη. Δηλαδή δε φρικάρω να του πάω κόντρα από την αρχή.
Είναι λογικό να διεκδικούν περισσότερο τα παιδιά αυτά αφού ήδη νιώθουν να αλλάζουν οι συνθήκες. Όσο εσύ δε μασάς και δεν λειτουργείς ως αντίπαλος νομίζω ότι θα είναι καλύτερα και κάποια στιγμή θα ηρεμήσει. Είναι πολύ φυσιολογικά όλα αυτά νομίζω. Καλή δύναμη!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.21 δευτερόλεπτα