Αρχική σελίδα Forum
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό;
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Το Forum του mamakid
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό;

Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 16/05/2011 15:34 #702

Γεια σας! Κλείνω τον 7ο μήνα περιμένοντας το μπεμπάκι μου Αυτό τον καιρό ψάχνουμε για καρότσι, έχουμε δει πολλά και διαφορετικά, αλλά θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας που τα έχετε δοκιμάσει.... Μου αρέσουν τα πολυκαρότσια, αλλά είναι ακριβά και κάποιοι μου λένε ότι είναι πολύ βαριά... Τι μου προτείνετε;;;
Σας ευχαριστώ πολύ !!

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 17/05/2011 10:56 #703

  • TFA
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Γειά σου και με το καλό να δεχτείτε το μωράκι σας! Το θέμα του καροτσιού είναι ένα θεματάκι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Πρέπει να δεις τί ανάγκες θέλεις να εξυπηρετεί. Να δέχεται μωρούλι από 0+, να έχει έχει καρεκλάκι αυτοκινήτου? να δέχεται καρεκλάκι αυτοκινήτου? να είναι ελαφρύ για την μαμά? να χωράει και στο αυτοκίνητο της μαμάς? να μπορεί να καθήσει και μετά τους 6 μήνες...είναι πολλά τα θεματάκια που πρέπει να δεις. Το θετικό του πολυκαροτσιού είναι ότι παίρνεις καρεκλάκι αυτοκινήτου μαζί, το οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να αγοράσεις για την ασφάλεια του μωρού σου. Όχι πορτ μπεμπε, αλλά καρεκλάκι. Με αυτό θα φύγεις και από το μαιευτηριο. Κουμπώνει στη βάση (συνήθως τη δίνουν μαζί) του αυτοκινήτου σου, αλλά δένει συνήθως και χωρίς τη βάση, αν θέλεις να το βάλεις σε άλλο αυτοκίνητο. Λειτουργεί και σαν ρηλάξ, όταν θα είστε εκτός σπιτιού. Το μωράκι σου κοιμάται και δεν χρειάζεται να το ξυπνήσεις βάζοντάς το ή βγάζοντας το από το αυτοκίνητο στο καρότσι και ανάποδα. Κοιτάζεις το μωρό σου στις βόλτες επίσης. Μετά τους 6 μήνες περίπου το γυρίζεις μπροστά απλά βάζοντάς το να καθήσει στο ίδιο το καρότσι και όχι στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Το άσχημο με τα πολυκαρότσια είναι ότι είναι πιο βαριά και ότι πιάνουν περισσότερο χώρο στο αυτοκίνητο. Δυσκολεύουν στις διακοπές. Μετά είναι τα καρότσια ομπρέλες, πανάλαφρα, τα κλείνεις εύκολα, πιάνουν λίγο χώρο...αλλά δεν μου αρέσουν ως προς την ασφάλεια του μωρού....κάποια μπορεί να λένε από 0+, αλλά είναι προτιμότερο να βρεις καρότσι ομπρέλα με ειδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου. Ξέρεις τα κρατάνε τα μωρά καλύτερα. Υπάρχουν όμως τελευταία και κάτι καινούρια καροτσια που έχω δει καθισματάκι που γυρίζει....δεν ξέρω τί προσφέρουν. Είναι σχεδιαστικά πανέμορφα και πολύ μικρά δείχνουν. Το παιδί μου άρεσε όπως καθόταν και το έβλεπε η μανούλα, αλλά δεν ξέρω τί γίνεται με κάθισμα αυτοκινήτου. Πιθανότατα δεν έχει και πρέπει να το πάρεις προσθετο...αυτό σημαίνει, ότι ξυπνάς το μωρό για να το μεταφέρεις από το καρότσι στο αυτοκίνητο και το ανάποδο. Σκέψεις για να σε προβληματίσω. Για μένα σκεφτείτε το ως προς το χώρο του αυτοκινήτου σας και ως προς το τί προσφέρει και σε τί εξυπηρετεί...ξέρω θα σε πιάσει ζαλάδα.....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostoula

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 17/05/2011 13:28 #705

ΤΦΑ σωστά τα θέτεις...

και να προσθέσω... προσέξτε και πως ανοιγοκλείνει, διότι μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να το ανοίξετε ή να το κλείσετε με το ένα χέρι... αν είναι δύσκολο όπως το δικό μας... θα ταλαιπωρηθείτε!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostoula

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 19/05/2011 11:21 #706

Κωστουλα, καλησπερα! Συμφωνω με την TFA ότι θα πρεπει να επιλεξεις κατι αναλογα με τις δικες σου αναγκες. Εμεις εχουμε πολυκαροτσι. Το πηρα πριν 4 χρονια στις εκπτωσεις 600 ευρω (δηλαδη μας το πηραν δωρο). Είναι ένα σεβαστο ποσο. Ειδα όμως σε διαφημιση για ένα πρατηριο που πουλαει τα πολυκαροτσια με 300 ευρω, αλλα δεν ξερω τι ποιοτητα είναι. Σε γενικες γραμμες το δικο μας αποδειχτηκε πολύ χρησιμο και γερο, καθως το εχω και για το δευτερο παιδι, αλλα εχει και αρκετα μειονεκτηματα. Εμας περιλαμβανει πορτ μπεμπε, καροτσι και καθισμα αυτοκινητου. Όλα μπορουν να μπουν στον ιδιο σκελετο και με το παιδι να κοιταει τη μαμα και να κοιταει μπροστα. Αυτό είναι μαλιστα χρησιμο καθως επιλεγεις την κατευθυνση αναλογα την ηλικια του μωρου (συνηθως τα πολύ μωρακια κοιτουν τη μαμα) αλλα και τον καιρο (π.χ. προς ποια κατευθυνση φυσαει). Το πορτ μπεμπε εγω προσωπικα το χρησιμοποιησα πολύ, αλλα είναι μονο για λιγους μηνες, δηλαδη δεν είναι μεγαλη απωλεια αν καποιος δεν εχει πορτ μπεμπε. Πλεονεκτηματα επισης του συγκεκριμενου πολυκαροτσιου είναι ότι κανει πολύ καλο «περπατημα». Εχει χοντρες ροδες και είναι πολύ σταθερο, που για εμας φανηκε χρησιμο καθως αρκετους μηνες το χρονο βρισκομαστε στο χωριο με τους ατσουμπαλους δρομους. Δεν ξερω όμως αν αυτό ισχυει για όλα τα πολυκαροτσια! Βασικο μειονεκτηματα είναι ότι είναι πραγματι βαρυ και ογκωδες. Ειδικα με το πορτ μπεμπε ηταν σκετη ταλαιπωρια. Εβγαζα το πορτ μπεμπε για να κλεισω πρωτα το σκελετο κι επειτα να βαλω το πορτ μπεμπε στο αυτοκινητο. Εννοειται ότι δε χωρουσε να μπει τιποτε άλλο!! Τωρα που χρησιμοποιω το καροτσι τα πραγματα είναι καλυτερα, δηλαδη κλεινει ολο το συστημα μαζι, και χωρανε κι αλλα πραγματα στο πορτ παγκαζ – όχι πολλα όμως. Στις διακοπες ηταν οντως ένα μεγαλο θεμα!! Στο πορτ παγκαζ εμπαινε το καροτσι και τα πραγματα στα καθισματα!! Φετος δε που ειιμαστε 4, θα στειλουμε τα πραγματα με μεταφορικη στο νησι!! Κανε μια καλη ερευνα αγορας και αναλογως αποφασιζεις!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostoula

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 19/05/2011 12:06 #707

Γεια σας κι από μένα! Είναι λίγο πονοκέφαλος όντως το θέμα του καροτσιού!!! Οι μαμάδες ήδη σου είπαν αρκετά χρήσιμα, εγώ απλώς θα σου πω ότι καλό είναι να πάρεις κάτι καλό σε αυτή τη φάση, που στην ουσία σε καλύπτει καλύτερα τους πρώτους μήνες. Κι εμένα με βόλεψε ότι δεν τον ξύπναγα από το καρότσι στο αυτοκίνητο, αφού ήταν στο καρεκλάκι αυτοκινήτου που εφάρμοζε στο καρότσι... Δες κιόλας πώς είναι και η ζωή σου, δηλαδή αν μένεις σε μέρος που έχει πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, αν θα κινείσαι πολύ συχνά με το καρότσι ή πιο πολύ με αυτοκίνητο κτλ... Πάντως, νομίζω ότι θα έχεις και υπόψη σου ότι όταν μεγαλώσει λίγο το μωρό (και θα είναι και πιο βαρύ), μπορείς να πάρεις μετά ένα δεύτερο φτηνό, αυτά που λένε καλοκαιρινά συνήθως, που θα είναι και πολύ ελαφρύ και θα δεις ότι θα σε βολέψει πολύ και σε διακοπές και γενικότερα...
Αν πάλι σου φαίνονται πολύ ακριβά, δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις φίλες σου με μεγάλα παιδιά, αν μπορούν να σου δανείσουν... Ξέρω πώς είναι να θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο για το μωρό μας, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες και ας είμαστε και λίγο πρακτικοί! Καλή δύναμη!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Kostoula

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 19/05/2011 18:03 #708

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!! Είπατε χρήσιμα πράγματα και κάποια δεν τα είχα σκεφτεί! Ναι, το κόστος είναι μεγάλο, το καταλάβαμε από τις επισκέψεις στα μαγαζιά!!! Τι να γίνει!!! Σας ευχαριστώωω!!

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 20/05/2011 07:11 #709

Τα καλοκαιρινα είναι οντως μια καλη λυση για λιγο μεγαλυτερα παιδακια. Προσεχε όμως να ξαπλωνει πισω η πλατη τους, ώστε να μπορει το παιδακι να κοιμαται. Υπαρχουν πολλα καλοκαιρινα καροτσια επωνυμων εταιριων που όμως η πλατη δεν ξαπλωνει αρκετα για να κοιμηθει το παιδακι..

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 23/05/2011 19:51 #727

Να σου πω, καλά κάνεις και ρωτάς, γιατί την έχουν πατήσει πολλοί με το καρότσι!!! Εμείς να σου πω, είχαμε πάρει ένα καλό πολυκαρότσι 3 σε 1 και δεν το μετάνιωσα, ήθελα κάτι καλό. Αλλά όντως είναι βαρύ και όταν μεγαλώνει πια, π.χ. μετά τον 1- 1,5 χρόνο αρχίσει να είναι πρόβλημα... Πήραμε μετά για να έχει και η γιαγιά για να τον κοιμίζει κτλ ένα καρότσι και διαλέξαμε το πιο ελαφρύ που υπήρχε στο μαγαζί και ήταν μια χαρά, πολύ καλό, δεν του έλειπε κάτι. Έκλεινε σαν τετράγωνο και ήταν πανάλαφρο και πήγαμε και με αυτό διακοπές. Απλώς δεν κατέβαινε μέχρι πολύ κάτω για να κοιμηθεί. Βολευόταν δηλαδή μια χαρά, ξαπλωτά, αλλά για μωράκι νεογέννητο, και μέχρι 6 μηνών, δεν κάνει.. Σα τιμή, έκανε νομίζω το 1/3 από το πολυκαρότσι, αν θυμάμαι καλά. Αλλά στο πολυκαρότσι με βόλεψε απίστευτα το καρεκλάκι αυτοκινήτου που δεν το ξυπνάς όπως είπαν και τα κορίτσια, αλλά με βόλεψε πολύ και το πορτ μπεμπέ για τις βόλτες όταν ήταν πολύ μωρό.¨Όσο νάναι είναι εντελώς ασφαλές στο πορτ μπεμπέ και κοιμάται άνετα. Μεχρι και που τον κοίμιζα στο σπίτι την ημέρα στο πορτ μπεμπέ, μέχρι 5 μηνών σχεδόν. Τώρα που είναι πιο ζόρικα τα πράγματα οικονομικά δεν ξέρω τι να σου πω... αλλά ίσως χρειαστείς μετά ένα δεύτερο...

Απ: Ποιό καρότσι μου προτείνετε για το μωρό; 24/05/2011 16:11 #734

  • flora
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Εμείς είχαμε πάρει πολυκαρότσι που ήταν βαρύ όπως λέτε, αλλά ήταν καλή κατασκευή και μας έμεινε μια χαρά και για τη δεύτερη, ήταν πολύ ανθεκτικό. Είχαμε χρησιμοποιήσει και ένα καλοκαιρινό που μας είχαν δανείσει στις διακοπές. Γενικά, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις!!!
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.16 δευτερόλεπτα