Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD "Ο Γουίνι το Αρκουδάκι" στη μεγάλη οθόνη από 21/4

"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι" στη μεγάλη οθόνη από 21/4

Η Walt Disney Animation Studios επιστρέφει στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων και φέρνει και πάλι στη μεγάλη οθόνη τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Το Γουίνι το αρκουδάκι, τον Τίγρη, το Λαγό, το Γουρουνάκι, την Κουκουβάγια, τον Γκαρή το γαϊδαράκο, τον Ρω το καγκουρό μαζί με τη μαμά του την Κάνγκου και φυσικά τον αγαπημένο τους φίλο Κρίστοφερ Ρόμπιν, το πανέξυπνο αγόρι που ζει μαζί τους στο δάσος. Οι αγαπημένοι μας ήρωες δεν έχουν χάσει ούτε μια στάλα από τη χάρη, την ευστροφία, αλλά και την παιχνιδιάρικη διάθεση που ανέκαθεν τους διέκρινε. Χαρακτηριστικά, τα οποία από την πρώτη κιόλας στιγμή τους κατέστησαν μια από τις δημοφιλέστερες και πλέον κεφάτες συντροφιές για παιδιά… κάθε ηλικίας!        

 


Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ - OFFICIAL TRAILER
by FeelgoodEntertainment

 

 

Μια ωραία πρωία, ο Γουίνι ξυπνά γεμάτος όρεξη για την αγαπημένη του ασχολία: την εύρεση ικανής ποσότητας μελιού που θα ικανοποιήσει την πάντα αχόρταγη κοιλίτσα του, η οποία γουργουρίζει… θορυβωδώς. Η αναζήτησή του τον οδηγεί στον στάβλο του Γκαρή του γαϊδαράκου, όπου, προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπιστώνουν ότι η ουρά του τελευταίου έχει εξαφανιστεί.

Λίγες στιγμές αργότερα, η παρέα έχει μαζευτεί και, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν ανακοινώνει έναν διαγωνισμό, με στόχο την εύρεση του καταλληλότερου αντικειμένου για να αντικαταστήσουν τη χαμένη ουρά του Γκαρή και έπαθλο ένα κιούπι γεμάτο μέλι. Αποφασισμένος να είναι εκείνος ο νικητής, ο Γουίνι θα κάνει άνω-κάτω το δάσος ψάχνοντας, αλλά μάταια.

Κάποια στιγμή θα φτάσει απογοητευμένος ως το δεντρόσπιτο του Ρόμπιν, στην είσοδο του οποίου θα ανακαλύψει ένα σημείωμα. Ευθύς αμέσως θα το παραδώσει στη σοφή κουκουβάγια του δάσους, η οποία, όμως, γεμάτη ταραχή, θα συγκεντρώσει για μια ακόμη φορά την παρέα, με σκοπό να τους ανακοινώσει τα άσχημα νέα: ο Κρίστοφερ Ρόμπιν έχει πέσει θύμα απαγωγής από ένα… φριχτό πλάσμα με δασύ τρίχωμα και απαίσιους τρόπους, το Γυρίντομα! Τότε, o λαγός θα προτείνει ένα ευφυές σχέδιο, το οποίο και θα τους βοηθήσει να γλιτώσουν τον πολυαγαπημένο τους φίλο από τα νύχια του μοχθηρού αυτού πλάσματος…

 

Ποιά είναι η απίθανη παρέα;

Από τα μικρού μήκους φιλμ της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τη φετινή πολυαναμενόμενη επιστροφή τους στη μεγάλη οθόνη, ο Γουίνι και η παρέα του έχουν διασκεδάσει γενιές και γενιές. Ας τους ξαναθυμηθούμε, έναν προς έναν.  

 

  • Γουίνι, το αρκουδάκι

Το μυαλό του «μικρό» – σύμφωνα με τον ίδιο – αλλά η λαχτάρα του για μέλι… πελώρια! Πάντα πρόθυμος να προσφέρει μια… πατούσα βοηθείας στους φίλους του, ο Γουίνι συχνά-πυκνά μπλέκει με καταστάσεις που τον ξεπερνούν, τις οποίες, ωστόσο, αντιμετωπίζει πάντα με τη δέουσα στωικότητα και μια φιλοσοφία ζωής βασισμένη στις απλούστερες των απολαύσεών της. Αγαπημένη του ατάκα: «τι μπελάς!».

 

  • Γουρουνάκι

Το μικροκαμωμένο μέλος της παρέας που φοβάται και τη… σκιά του είναι γνωστό για την – αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους του – γενναιοδωρία του, αλλά και το αξιαγάπητό τραύλισμά του, το οποίο συνοδεύει σχεδόν κάθε του ατάκα. Ο πηγαίος φόβος του για το άγνωστο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να είναι πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει, όσο επικίνδυνη κι αν είναι η αποστολή που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η παρέα. 

 

  • Τίγρης

Χοροπηδώντας διαρκώς πάνω στην χαρακτηριστική ουρά του που θυμίζει σούστα, ο πάντα ενθουσιώδης Τίγρης αποτελεί προσωποποίηση του κεφιού! Παρορμητικός μέχρι παρεξηγήσεως και με έφεση στην… ακατάσχετη λογοδιάρροια, ο τιγράκος της παρέας έχει βάλει σκοπό να εμφυσήσει στους υπόλοιπους λίγη από τη ζωντάνια του. Προς το παρόν, το μόνο που έχει καταφέρει, είναι να τους… γεμίσει σάλια, ένεκα του έντονου ψευδίσματός του!   

 

  • Γκαρής, ο γαϊδαράκος

Ο… αιώνια κατηφής γαϊδαράκος της παρέας έχει αποδεχτεί προ πολλού ότι η ζωή δεν πρόκειται να του αποφέρει τίποτα το αξιοσημείωτο και η μόνη του “διασκέδαση” περιορίζεται στο μάσημα... γαϊδουράγκαθων. Και παρότι εκτιμά τις προσπάθειες των φίλων του να του φτιάξουν τη διάθεση, ο ίδιος επιμένει να αντιμετωπίζει τα πάντα με μια παροιμιώδη απάθεια, καθώς, όπως λέει «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα…».

 

  • Κουκουβάγια

Η σοφία της αναμφισβήτητη, αλλά η… καυχησιά της ακόμη μεγαλύτερη! Η κουκουβάγια είναι ο “ξερόλας” της παρέας, που, στην προσπάθειά του να βοηθήσει, πολλές φορές καταλήγει σε βεβιασμένα συμπεράσματα. Το γεγονός ότι είναι σκράπας στο συλλαβισμό λέξεων, επίσης δε βοηθά και τόσο την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι συμβουλές της ενίοτε να οδηγούν την παρέα σε μπελάδες. Αλλά ποιος τους είπε να τα περιμένουν όλα από εκείνη;  

 

  • Λαγός

Ο φυσικός ηγέτης της παρέας έχει πάντα τις καλύτερες ιδέες όσον αφορά στα σχέδια που πρόκειται να καταστρώσουν, προκειμένου να βρουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Το κακό είναι πως σπανίως δέχεται υποδείξεις, ενώ είναι και ιδιαίτερα ευερέθιστος, ιδίως απέναντι στην… εκνευριστική ενεργητικότητα του Τίγκερ. Εντούτοις, είναι αρκετά έξυπνος να καταλάβει ότι δουλεύοντας ως ομάδα μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.  

 

  • Κάνγκου, η μαμά του Ρω

Η πάντα γλυκομίλητη Κάνγκου αποτελεί την μητρική-γονική φιγούρα της παρέας, καθώς δρα με γνώμονα την κοινή λογική και ένα δυνατό αίσθημα στοργής για τους γύρω της. Για εκείνη, το καλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει κάποιος είναι «μια ζεστή αγκαλιά». Και, κατά προτίμηση, τη δική της.

 

  • Ρω, το καγκουρό

Λάτρης της περιπέτειας, ο μικρούλης Ρω βιάζεται να μεγαλώσει, γι’ αυτό και είναι μονίμως έτοιμος να συμμετάσχει στις όποιες δραστηριότητες της παρέας. Η υπερπροστατευτική συμπεριφορά της Κάνγκου απέναντί του ενίοτε τον εκνευρίζει, ο Ρω, ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά, πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον… μάρσιπο της μαμάς!

 

  • Κρίστοφερ Ρόμπιν

Το αγόρι που ζει στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του Γουίνι και εκείνος στον οποίο ο αρκούδος στρέφεται συνήθως για συμβουλές. Αν και τον αποκαλεί “ανόητο γερο-αρκούδι”, ένεκα της έφεσής του να μπλέκει σε περιπέτειες αναζητώντας την αγαπημένη του λιχουδιά, ο Κρίστοφερ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Γουίνι θα είναι πάντα εκεί για εκείνον. Όπως, βέβαια, και τα υπόλοιπα ζωάκια της καλύτερης παρέας στον κόσμο!

 

Πληροφορίες: 

Είδος: Κινούμενα σχέδια
Σκηνοθεσία: Στίβεν Άντερσον, Ντον Χολ
Σενάριο: Μπάρνι Μάτινσον, βασισμένο σε 3 ιστορίες από την
κλασική συλλογή παιδικών διηγημάτων του Λονδρέζου
συγγραφέα Άλαν Αλεξάντερ Μίλνε με ήρωα τον Γουίνι το αρκουδάκι.
Παραγωγή: Πίτερ Ντελ Βέκο
Εκτέλεση παραγωγής: Τζον Λάσιτερ
Μουσική: Χένρι Τζάκμαν
Στα ελληνικά, με τις φωνές των: Ακίνδυνος Γκίκας, Σπύρος Μπιμπίλας,
Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνος Σούτης,
Ηλίας Πλακίδης, Γιάννης Στεφόπουλος, Πέρη Ποράβου,
Αρσένιος Χαλκιόπουλος, Νικόλας Λαμπαδαρίδης
Διάρκεια: 55’ ΗΠΑ, 2011