Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD "Mαλλιά Κουβάρια" από τη Disney

"Mαλλιά Κουβάρια" από τη Disney

 

MAΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ
(Tangled)


Η Walt Disney Pictures παρουσιάζει με υπερηφάνεια την 50η της animated ταινία, την αφάνταστα διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που κέρδισε επάξια υποψηφιότητα για 2 Oscar® φέτος, κάνοντας ανεπανάληπτο ρεκόρ στο παγκόσμιο και ελληνικό box office!

Όλη η οικογένεια θα γίνει "Μαλλιά Κουβάρια" στη διασκέδαση με τη μαγευτική αυτή ταινία που υπόσχεται απανωτές εκπλήξεις, άφθονο σασπένς, αλλά και δυνατές συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους!

Μια φορά κι έναν καιρό, ο γοητευτικός αρχιληστής του βασιλείου Φλιν Ράιντερ βρήκε καταφύγιο σε ένα μυστηριώδη πύργο μέσα στο πυκνό δάσος, κι εκεί… συνάντησε τη Ραπουνζέλ! Μια ατίθαση νεαρή πριγκίπισσα αλλιώτικη από τις άλλες, με 21 μέτρα κατάξανθα μαλλιά που έχουν μαγικές ιδιότητες. Εκείνη λαχταρά να ζήσει την περιπέτεια στον έξω κόσμο μέχρι το μεδούλι, κι εκείνος πρέπει να ξεφύγει από όσους τον κυνηγούν. Έτσι, το απίθανο δίδυμο το σκάει για ένα ταξίδι προς άγνωστη κατεύθυνση, γεμάτο απανωτές εκπλήξεις, αλλόκοτους ήρωες και φυσικά, τρελό γέλιο!

 

Με τις φωνές των: ΜΑΝΤΙ ΜΟΥΡ, ΖΑΚΑΡΙ ΛΕΒΙ, ΝΤΟΝΑ ΜΕΡΦΙ, ΡΟΝ ΠΕΡΛΜΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, τις φωνές τους δανείζουν οι ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ.
 

Σκηνοθεσία: ΝΕΪΘΑΝ ΓΚΡΙΝΟ, ΜΠΑΪΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
 
KYKΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ BLU-RAY™ DISC

ΕΓΧΡΩΜΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96’
ASPECT RATIO: 1.78:1 Widescreen Anamorphic 
ΓΛΩΣΣΕΣ:  5.1 DOLBY DIGITAL ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ
 
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ      
• Το Βιβλίο της Disney ανοίγει: 3 εναλλακτικές εισαγωγές της αυθεντικής ιστορίας
• Η Αντίστροφη Μέτρηση μέχρι την 50η ταινία Κινουμένων Σχεδίων της Disney
• Ξετυλίγοντας το Κουβάρι της Ιστορίας: Πως Φτιάχτηκε η Ταινία

Ημ/νία κυκλοφορίας: 11/04/2011
 

 

Το “ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ” είναι μια αφάνταστα διασκεδαστική ρομαντική περιπέτεια εποχής, με κεντρικούς ήρωες την πανέμορφη και δυναμική πριγκίπισσα Ραπουνζέλ με τα χρυσαφένια μαλλιά, και τον ακαταμάχητο και ονειροπόλο ληστή Φλιν Ράιντερ.

 

Γνωρίστε τους 2 ήρωες μέσα από τις αληθινά φανταστικές και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις τους!

 

 

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ

Ήρθε στη ζωή χάρη σε ένα μαγικό χρυσαφένιο λουλούδι, που φύτρωσε όταν μια ηλιαχτίδα έπεσε από τον ουρανό. Μωρό ακόμη, κατέληξε στην αγκαλιά της σατανικής Μητέρας Γκόθελ, η οποία την απήγαγε από το βασιλικό ζεύγος και την έκλεισε σε έναν ψηλό πύργο, κρυμμένο από τα μάτια του κόσμου, όπου τη μεγάλωσε σα δικό της παιδί, φροντίζοντας καθημερινά να απολαμβάνει πάνω της τις ευεργετικές επιδράσεις των μαγικών της μαλλιών. Όμως, η Ραπουνζέλ επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να βγει, για μια φορά έστω, στον πραγματικό κόσμο, ώστε να δει από κοντά τα χιλιάδες φαναράκια που ίπτανται στα ουράνια κάθε χρόνο, ανήμερα στα γενέθλιά της.

 

Μίλησέ μας για τη σχέση σου με την Γκόθελ. Πρόκειται για μια τυπική σχέση μητέρας-κόρης;

Η καθημερινότητά μας περιστρέφεται κατά βάση γύρω από το να ξεπλέκω εγώ τα... υπερβολικά μακριά μαλλιά μου μέχρι τη βάση του πύργου, ώστε να τα χρησιμοποιεί εκείνη για να ανέβει να με επισκεφθεί, κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί «τυπικό». Απ’ την άλλη, διαρκώς μου λέει πως μ’ αγαπάει «μέχρι θανάτου» και πως θα έκανε τα πάντα για να με προστατέψει από κάθε λογής κινδύνους. Αυτή η υπερπροστατευτικότητα της Γκόθελ, ωστόσο, ομολογώ πως, ενίοτε, με «πνίγει»…

 

Η πρώτη σου επαφή με τον Φλιν Ράιντερ ήταν κάθε άλλο παρά η ιδανική. Τι ακριβώς πέρασε από το μυαλό σου τη στιγμή που τον είδες ξαφνικά μπροστά σου;

Η αλήθεια είναι πως, με το που τον είδα, έψαξα γύρω μου να βρω κάτι βαρύ για να τον χτυπήσω. Αρχικά σοκαρίστηκα και τρόμαξα – απολύτως λογικό, αν σκεφθείς πως για πρώτη φορά στη ζωή μου έβλεπα ολοζώντανο μπροστά μου κάποιον άλλον άνθρωπο, εκτός της Γκόθελ. Από τη στιγμή, όμως, που του κατάφερα το χτύπημα που τον έριξε ξερό, ξαναβρήκα την ψυχραιμία μου. Παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιον ανεπιθύμητο εισβολέα, σας συνιστώ να δοκιμάσετε το… τηγάνι. Άκρως αποτελεσματικό!

 

Τι συμβαίνει μ’ αυτά τα φώτα; Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο ξεχωριστά;

Μα αυτό ακριβώς θέλω να μάθω κι εγώ! Κάθε χρόνο, ανήμερα στα γενέθλιά μου – στα γενέθλια ΜΟΥ, το τονίζω – βλέπω εκατοντάδες λαμπυρίζοντα φώτα να εμφανίζονται στον ουρανό. Πάντα τα περιμένω με αγωνία, καθώς νιώθω ότι συμβολίζουν κάτι σημαντικό – ίσως τον έρωτα, την ελπίδα, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Δείχνουν τόσο όμορφα από το παράθυρό μου, που τρέμω από συγκίνηση και μόνο στην ιδέα του να μπορέσω κάποτε να τα δω κι από κοντά. 

 

 

ΦΛΙΝ ΡΑΪΝΤΕΡ

Ακαταμάχητα γοητευτικός και σίγουρος για τον εαυτό του, ο αρχιληστής Φλιν Ράιντερ ονειρεύεται να αποκτήσει κάποτε τον δικό του πύργο και μάλιστα σε ιδιόκτητο νησί. Η τυχαία γνωριμία του με την Ραπουνζέλ, θα τον ωθήσει να δει για πρώτη φορά τη ζωή με άλλα μάτια και θα τον κάνει να διαπιστώσει το πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί σε συνθήκες μάχης ένα συνηθισμένο… τηγάνι!

 

Σε έχουν χαρακτηρίσει «γοητευτικό» ληστή...

Γοητευτικό, ε; Χμ… Το σίγουρο είναι πως, κατά βάθος, είμαι καλόκαρδος τύπος. Μπορεί να έχω «δανειστεί» κάνα-δυο πράγματα από κάποιους που έχουν χιλιάδες, αλλά ουδέποτε είχα κακό σκοπό. Και, αν τα... ζεστά χαμόγελα που μοιράζω, στην περίπτωση που διασταυρωθούν οι δρόμοι μας, τους κάνουν να νιώσουν κάπως καλύτερα, ε τότε, το παραδέχομαι – είμαι γοητευτικός!  

 

Τι είναι εκείνο που σε προσέλκυσε στην Ραπουνζέλ;

Μα, φυσικά, τα υπέροχα χρυσαφένια της μαλλιά, τα πελώρια καταπράσινα μάτια της, η καταπληκτική της φωνή, η ζωντάνια και ο δυναμισμός της – πώς θα μπορούσα να αντισταθώ σ’ όλα αυτά; Σας παραμυθιάζω! Η αλήθεια είναι πως ο πύργος της ήταν που μου τράβηξε την προσοχή. Τόσο ψηλός και δυσπρόσιτος, που αποτελούσε την τέλεια κρυψώνα για μένα. Εντάξει, δε λέω, ισχύουν και τα παραπάνω. Και που να δείτε πόσο καλά τα καταφέρνει στο… «τηγάνισμα»! 

 

Έχεις κάποιο μεγάλο όνειρο;

Βεβαίως. Το θέμα, πάντως, με τα όνειρα είναι πως συνήθως κρύβουν παγίδες. Οι περισσότεροι ονειρεύονται αυτό που δεν μπορούν να έχουν. Για μένα, εκείνο που πάντα ονειρευόμουν, ήταν να μπορώ να έχω την ελευθερία μου, να είμαι ανεξάρτητος. Μια ζωή χωρίς έγνοιες. Και από μικρός συνειδητοποίησα πως ο μόνος τρόπος να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα ήταν αποκτώντας χρήματα. Όσα περισσότερα μπορούσα…

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2011