Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD Οι Περιπέτειες του Τεντεν σε 3D

Οι Περιπέτειες του Τεντεν σε 3D

Ο Τεντεν έρχεται το Νοέμβριο τρισδιάστατος στη μεγάλη οθόνη σε μια μεγάλη περιπέτεια με ρετρό ατμόσφαιρα σε μια ταινία εξ ολοκλήρου γυρισμένη με την πρωτοποριακή τεχνική του performance capture από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Πίτερ Τζάκσον.

Πρόκειται για μια επική περιπλάνηση στην άκρη της γης από την Columbia Pictures και την Paramount Pictures , γεμάτη χιούμορ, ηρωισμό, μυστήριο, αγωνία, εξωτικούς προορισμούς, καταδιώξεις και κινδύνους που κόβουν την ανάσα, προορισμένη να συναρπάσει τους fans του ξανθομάλλη ρεπόρτερ με το ατίθασο τσουλούφι, αλλά και τους φανατικούς λάτρεις της αυθεντικής περιπέτειας ανά τον κόσμο.

 

Η ταινία

Ο Τεντέν, ένας ριψοκίνδυνος νεαρός δημοσιογράφος που διψά για περιπέτεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του μυστηριώδους, αποφασισμένου για όλα συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα χέρια του μια ρέπλικα του «Μονόκερου», ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα. Εν αγνοία του Τεντέν, στα σπλάχνα της κρύβεται μια περγαμηνή, που αποτελεί το πρώτο από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ, ενός θρυλικού κουρσάρου που σκορπούσε τον τρόμο στην εποχή του. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο διαβολικός Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να βγάλει από τη μέση τον Τεντέν, γεγονός που θα οδηγήσει τον τελευταίο σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου, με μοναδική συντροφιά του τον θαλασσοδαρμένο φίλο του Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα πανέξυπνο λευκό φοξ τεριέ… 

Η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Βέλγος κομίστας Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Hergé, ενώ οι σεναριογράφοι βασίστηκαν σε 3 από τα δημοφιλέστερα comics του Hergé: το «Μυστικό του Μονόκερου», ο «Κάβουρας με τις Χρυσές Δαγκάνες» και ο «Θησαυρός του Κόκκινου Ρακάμ».   

Όπως αναφέρει και ο Σπίλμπεργκ: «Εκείνο που επιδιώξαμε, ήταν να γυρίσουμε μια ταινία, η οποία να είναι λίγο θρίλερ μυστηρίου, λίγο αστυνομική, μα πάνω απ’ όλα μια καθαρόαιμη παλιομοδίτικη περιπέτεια, δομημένη γύρω από την εκπληκτική ιστορία φιλίας, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Κάπτεν Χάντοκ και τον Τεντέν».

 

Δείτε το τρέιλερ

 


THE ADVENTURES OF TINTIN 3D: THE SECRET OF THE...
by FeelgoodEntertainment

 

 

Γνωρίζατε ότι…

  • Ο Τεντέν ταξίδεψε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1961, μέσω μιας Γαλλικής παραγωγής με κανονικούς ηθοποιούς. Η ταινία, με τίτλο «Tintin et le mystere de la Toison d’or», διαδραματίζεται στην Τουρκία και στην Ελλάδα και στο καστ της συναντάμε, μεταξύ άλλων, το Δήμο Σταρένιο και τη Δώρα Στράτου! 
  • Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Hergé» του Ζορζ Ρεμί προέρχεται από την προσφώνηση στα γαλλικά των αρχικών του ονόματός του, αλλά αντίστροφα.
  • Οι περιπέτειες του Τεντέν απαριθμούν συνολικά 24 comics, με το τελευταίο, με τίτλο «Tintin an the Alph-Art», να έχει παραμείνει ανολοκλήρωτο.

 

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Στίβεν Μόφατ, Έντγκαρ Ράιτ, Τζο Κόρνις
Μοντάζ: Μάικλ Καν
Επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Εφέ: Τζο Λέτερι
Παραγωγή: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Πίτερ Τζάκσον, Κάθλιν Κένεντι
Μουσική: Τζον Γουίλιαμς
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Μπελ, Άντι Σέρκις, Ντάνιελ Κρεγκ, Σάιμον Πεγκ, Μαρκ Φροστ, Τόμπι Τζόουνς, Γκαντ Ελμαλέ, Μακένζι Κρουκ, Ντάνιελ Μέις   
Επίσημο site: www.us.movie.tintin.com    

 

 

Στους κινηματογράφους από τις 03 Νοεμβρίου 2011, σε διανομή Feelgood Entertainment

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2011