Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD "Arthur Christmas Ο Γιος του Αϊ Βασίλη" σε 3D

"Arthur Christmas Ο Γιος του Αϊ Βασίλη" σε 3D

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς παραδίδονται 2 δισ. δώρα σε μια νύχτα; Είναι οικογενειακό μυστικό! Ανακαλύψτε το στην ευρηματική τρισδιάστατη περιπέτεια με έναν απίθανο ήρωα, μια απολαυστικά δυσλειτουργική οικογένεια σε μια κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία!

Ο Άρθουρ δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα, καθώς ο πατέρας του δεν είναι άλλος από τον… Αϊ Βασίλη αυτοπροσώπως. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν ολοταχώς, ο Άρθουρ κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί χρήσιμος στην καλά κρυμμένη κάπου στο Βόρειο Πόλο υπερσύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση, όπου οι πάντες δουλεύουν πυρετωδώς, προκειμένου να ετοιμάσουν εγκαίρως τα παιχνίδια που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου.

Όμως, όταν από λάθος υπολογισμούς ένα κοριτσάκι κινδυνεύει να μείνει χωρίς δώρο, ο αδέξιος μα εξαιρετικά φιλότιμος Άρθουρ θα ξεκινήσει μια τρελή κούρσα με το χρόνο, προκειμένου να δώσει τη λύση, προτού ξημερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα! 

 

 

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως οι Άγιοι Βασίληδες αποτελούν ολόκληρη δυναστεία που χάνεται στα βάθη των αιώνων; Πως το εργαστήριο του είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας;  Ότι στη δούλεψή του βρίσκονται χιλιάδες ξωτικά που έχουν επιφορτιστεί με πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες, οι οποίες απαριθμούν 13 συνολικά κατηγορίες; Μήπως ότι η διανομή των δώρων σε όλα τα παιδιά του πλανήτη μέσα σε μία και μόνο νύχτα επιτυγχάνεται χάρη σε ένα υπερσύγχρονο και θεόρατο κλειστό έλκηθρο που κινείται 8 φορές γρηγορότερα από τον ήχο και μπορεί να μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο ξωτικά και μέχρι 2 δισεκατομμύρια δώρα; Κι όμως τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα… αγιοβασιλιάτικα μυστικά που μας αποκαλύπτονται στην ταινία!

Αλλά, ποιός είναι ο Άρθουρ; Ο Άρθρουρ πιστεύει ακράδαντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και θαυμάζει απεριόριστα τον Άγιο Βασίλη ως πατέρα, αλλά και ως σύμβολο της αγαπημένης του γιορτής. Αν και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της επιχείρησης, πάσχοντας από υψοφοβία και όντας αλλεργικός στο χιόνι(!), ο Άρθουρ έχει βρει την υγειά του ως υπεύθυνος του τμήματος αλληλογραφίας του Αϊ Βασίλη. Χωμένος στο γραφειάκι του, διαβάζει όλα ανεξαιρέτως τα γράμματα που του στέλνουν παιδιά από κάθε άκρη της γης, απολαμβάνοντας τις εξομολογήσεις τους. 

 

Σκηνοθεσία: Σάρα Σμιθ
Βοηθός σκηνοθέτη: Μπάρι Κουκ
Σενάριο: Πίτερ Μπέινχαμ, Σάρα Σμιθ
Παραγωγή: Πίτερ Λορντ, Ντέιβιντ Σπρόξτον, Κάρλα Σέλεϊ, Στιβ Πέγκραμ
Μουσική: Χάρι Γκρέγκσον-Γουίλιαμς
Στα ελληνικά, με τις φωνές των: Δημήτρη Μαρίζα, Βασίλη Μήλιου, Κώστα Δαρλάση, Μανώλη Γιούργου, Χρυσούλας Παπαδοπούλου, Μαρία Ζερβού  
Διάρκεια: 97’
Επίσημο site: http://www.arthurchristmas.com/   

 

Στους κινηματογράφους από τις 8 Δεκεμβρίου 2011, σε διανομή Feelgood Entertainment.