Αρχική σελίδα Βιβλίο «Η απαγωγή του Γκάπι» της Γιόλας Παπαδοπούλου

«Η απαγωγή του Γκάπι» της Γιόλας Παπαδοπούλου

alt«Η απαγωγή του Γκάπι» είναι ένα ολοκληρωμένο, πρωτότυπο νεανικό μυθιστόρημα με σύγχρονη θεματογραφία. Το συγκεκριμένο βιβλίο θίγει ποικίλα σύγχρονα θέματα μέσα από το μανδύα της επιστημονικής φαντασίας στην κοινωνική και ιατρική της μορφή και στα ηθικά ζητήματα που απορρέουν από αυτήν.

Πρόκειται για κράμα μυστηρίου, περιπέτειας, αστυνομικού μυθιστορήματος και επιστημονικής φαντασίας και πραγματεύεται ζητήματα, όπως είναι η οικολογία, το εμπόριο γυναικών, η εμπορία οργάνων κ.α. σύγχρονα προβλήματα. Η δράση του τοποθετείται στην Κύπρο και εμπλέκει μεγάλα παιδιά και εφήβους στη δράση και στην επίλυσή τους, καθώς αγωνίζονται να δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που τίθενται. Έτσι, το μυθιστόρημα γίνεται ακόμα πιο πειστικό, καθώς οι νέοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Η γραφή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, παρά τη συχνή χρήση του διαλόγου, και αποκαλύπτει ένα λογοτεχνικό ύφος που ταιριάζει απόλυτα στη θεματολογία του, μολονότι χαρακτηρίζεται από ρομαντικά στοιχεία.

Είναι απαλλαγμένο από κάθε ίχνος διδακτισμού, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο γοητευτικό, λαμβανομένης υπόψη και της ποικίλης θεματικής του.

Το μυθιστόρημα γράφεται από την οπτική ενός μεγάλου παιδιού και όλα τα γεγονότα περνούν μέσα από τα μάτια μυθοπλαστικών χαρακτήρων που ηλικιακά βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβικής ηλικίας. Είναι επομένως απαλλαγμένο από την οπτική του ενήλικα και συγκεκριμένα, του ενήλικα συγγραφέα. Η διαχείριση του αφηγηματικού υλικού και των αφηγηματικών τεχνικών της συγγραφέως προσανατολίζει προς μια ενδιαφέρουσα και σωστά δομημένη ιστορία για μεγάλα παιδιά και εφήβους.

 

Συγγραφέας: Παπαδοπούλου Γιόλα
Εικονογράφος: Θανάσης Τσίτσικας
Εκδόσεις: Άγκυρα,
www.agyra.gr
Βάρος: 0,34 kg
Σχήμα: 14 x 21
Εξώφυλλο: Μαλακό με αυτιά
Σελίδες: 240
Ηλικία: Aπό 12 ετών
Τιμή: 10,88€ (συμπεριλαβανομένου Φ.Π.Α.)