Αρχική σελίδα Κινηματογράφος & DVD «Ο Μικρός Πρίγκηπας και οι περιπέτειές του» - συλλογή 8 DVD

«Ο Μικρός Πρίγκηπας και οι περιπέτειές του» - συλλογή 8 DVD

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» είναι μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και  βασισμένη στο πασίγνωστο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ που παραμένει πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως από την πρώτη κυκλοφορία του το 1943. Η σειρά περιλαμβάνει 26 ημίωρα επεισόδια βασισμένα στο βιβλίο φαντασίας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και όπως και το ίδιο το βιβλίο, έτσι και η σειρά δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά και σε θεατές όλων των ηλικιών που συγκινούνται ακόμα από τα μηνύματα του έργου. Η σειρά έχει διακριθεί με το βραβείο Παιδαγωγικού Θεάματος της Εθνικής Επιτροπής Παιδείας των Η.Π.Α.

Η σειρά κυκλοφορεί σε 8 DVD μεταγλωττισμένα στα ελληνικά, συνολικά με 28 επεισόδια συνολικής διάρκειας 780’, συσκευασμένα σε πολυτελή χάρτινη θήκη, στην τιμή των 9,90 ευρώ από τη Media Vista.

 

Αναλυτικά τα επεισόδια και οι περιλήψεις των DVD:

 

DVD1: «ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ»

ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ

Στην πρώτη του επίσκεψη στον πλανήτη Γη, ο Μικρός Πρίγκηπας θα προσγειωθεί στις Άνδεις και θα συναντήσει ένα παιδί, που ονειρεύεται να εκπληρώσει το όνειρο του πατέρα του, να φτάσει στην ψηλή κορφή της οροσειράς.

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ο Μικρός Πρίγκηπας θα προσγειωθεί στην Αυστραλία και θα συναντήσει ένα νεαρό τυχοδιώκτη, που θα τον φιλοξενήσει σε ένα εγκαταλειμμένο πλοίο. Θα παγιδευτούν και οι δύο σε μια φοβερή καταιγίδα και θα δώσουν μια άγρια μάχη με τη θάλασσα.

ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Στο επόμενο ταξίδι του, ο Μικρός Πρίγκηπας, θα βρει στο διάβα του ένα πληγωμένο γλάρο  και θα συναντήσει ένα νεαρό κορίτσι, που μαζί με τον παππού της, θα τον βοηθήσουν να γιατρέψει τις πληγές του γλάρου.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Ο Μικρός Πρίγκηπας θα βρεθεί στην άκρη του κόσμου και θα συντροφέψει ένα νεαρό που ψάχνει ένα δοχείο με χρυσάφι στην άκρη του Ουράνιου Τόξου. Δύο χωρικοί θα κρυφακούσουν το σχέδιό τους και θα τους ακολουθήσουν μυστικά.

 

DVD2: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ

Στην έρημο Σαχάρα, ο Μικρός Πρίγκηπας θα συναντήσει ένα Γάλλο πιλότο, που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση και που θα του διηγηθεί την περιπέτειά του. Μαζί διψασμένοι, θα ξεκινήσουν την περιπέτεια για να βρουν λίγο νερό.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Πάρτε μια γεύση από το ξεκίνημα της περιπέτειας του Μικρού Πρίγκηπα και πως από τη φροντίδα του μαγικού του τριαντάφυλλου, συνάντησε το διαστημικό πουλί Σουήφτι και πως ταξίδεψε για πρώτη φορά με έναν κομήτη στο Σύμπαν.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μετά από μια μακριά πλανητική περιπλάνηση, ο Μικρός Πρίγκηπας φθάνει σε ένα πλανήτη ολόιδιο με τη Γη. Θα συναντήσει ένα μικρό κορίτσι που βοηθάει τον πατέρα της, στη βοσκή των  προβάτων και θα ανακαλύψει το θαύμα της ζωής, από πρώτο χέρι.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Ο Σουήφτι θα ξεναγήσει τον Μικρό Πρίγκηπα στον Τέρα, έναν πλανήτη κατοικημένο από Αστροναύτες από τη Γη, που ήρθαν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο, αλλά εν τω μεταξύ κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη, που ήθελαν να διορθώσουν.
 

DVD3: «Ο ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ»

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΛΥΚΟΣ

Ο Μικρός Πρίγκηπας θα προσγειωθεί στη Σκωτία και θα γίνει φίλος με έναν περιπλανώμενο σκύλο, που όλοι τον νομίζουν άγριο και επικίνδυνο λύκο. Με τη βοήθεια του Μικρού Πρίγκηπα, το ευγενικό τετράποδο θα βρει μια ζεστή φωλιά, ένα σπιτικό.

Ο ΑΣΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΣ

Ο Σουήφτι θα ξεναγήσει τον Μικρό Πρίγκηπα σ’ έναν εξωγήινο πλανήτη, όπου θα συναντήσουν έναν ταπεινωμένο αστρονόμο, που πρέπει να αποδείξει την ύπαρξη του πλανήτη του Μικρού Πρίγκηπα, προκειμένου να αποκαταστήσει τη φήμη του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΟ

Ο Μικρός Πρίγκηπας προσγειώνεται στο Βέλγιο και πιάνει δουλειά σαν καμαρότος σε ένα μικρό πλοίο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μάθει στον καπετάνιο τη σημασία, να αντιλαμβάνεσαι τον χρόνο να περνάει και να βλέπεις τους αγαπημένους σου να μεγαλώνουν.

 

DVD4: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ»
 

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

Ο Μικρός Πρίγκηπας πετάει στο Λονδίνο και βοηθάει ένα μοναχικό καθαριστή καμινάδων, να βρει το κουράγιο και να επανασυνδεθεί με την κόρη του, που έχει χάσει από πολλά χρόνια και που τώρα είναι διάσημη μπαλαρίνα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ

Ελπίζοντας να γευτεί τα πρώτα του Χριστούγεννα πάνω στη Γη, ο Μικρός Πρίγκηπας θα προσγειωθεί σε ένα τροπικό νησί, να φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα των γιορτών, σε έναν εγωιστή και φιλάργυρο γερο-Σκρούτζ.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Μικρός Πρίγκηπας φτάνει στην Ολλανδία και βοηθάει ένα παραπονιάρη και καντέμη γίγαντα να αποδείξει στους υπόλοιπους συμπατριώτες του, ότι η απίστευτη δύναμή του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει πραγματικότητα και τα πιο απίστευτα όνειρά τους.

 

DVD5: «Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ»
 

Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Ο Σουήφτι θα οδηγήσει τον Μικρό Πρίγκηπα στο Κεντάκι, όπου θα συναντήσουν ένα νεαρό, που το όνειρό του είναι να γίνει αναβάτης αλόγων και προπονείται σε ξύλινα άλογα, παρά τις απαγορεύσεις της μητέρας του.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Ο Μικρός Πρίγκηπας θα βοηθήσει ένα νεαρό κυνηγό, που κυνηγάει άγρια ελάφια, να συνειδητοποιήσει πως το να σώζεις ένα ζώο, είναι πιο ευγενική πράξη, από το να το σκοτώνεις.

Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ

Φθάνοντας στη Νέα Αγγλία, ο Μικρός Πρίγκηπας θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι που χρησιμοποιεί τη φαντασία και την εφευρετικότητά του, για να μετατρέπει ό,τι βρίσκει στο δρόμο και στα σκουπίδια, σ’ ένα μαγικό παιχνίδι.

 

DVD6: «Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ»
 

ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ

Ο Μικρός Πρίγκηπας θα βρεθεί στην Ιταλία και θα γίνει φίλος με μια αλεπού και θα απολαύσει την παρέα της, οργώνοντας τα χωράφια και κάνοντας μικροδουλειές.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ

Ο Μικρός Πρίγκηπας φθάνει στην Ουκρανία και θα ακολουθήσει έναν περιπλανώμενο με την αρκούδα του. Όταν θα κατασκηνώσουν σε ένα δάσος, μια ομάδα από λύκους θα τους επιτεθούν.

ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΗΤΗ ΧΑΛΕΫ

Ο Μικρός Πρίγκηπας ταξιδεύει σ’ ένα μακρινό πλανήτη για να δει τον Κομήτη Χάλεϋ να περνάει και συναντά ένα κορίτσι που προσπαθεί να πιάσει ένα αστέρι που πέφτει, για να κάνει καλά τον άρρωστο αδελφό της.
 

DVD7: «ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»
 

ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Σε μια επίσκεψή του στην ακτή του Μέιν, ο Μικρός Πρίγκηπας θα μείνει σε ένα φάρο και εθελοντικά θα βοηθήσει, όταν ένας άνδρας που ανάβει τον αναγνωριστικό φακό, ώστε να προστατεύει τα πλοία, αρρωσταίνει.

ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μικρός Πρίγκηπας προσγειώνεται στη Σουηδική εξοχή και βοηθά ένα αγόρι που θέλει να κρατήσει ένα ελάφι σαν κατοικίδιο, να καταλάβει ότι τα άγρια ζώα, πρέπει να είναι ελεύθερα.

Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΕΥΧΕΣ

Όταν βρεθεί σ’ ένα εξωγήινο πλανήτη, ο Μικρός Πρίγκηπας θα συναντήσει ένα κορίτσι που θα του δώσει μια μαγική πέτρα, που πραγματοποιεί ευχές. Θα δεχθεί το υπέροχο δώρο, αλλά αργότερα θα το χάσει κατά τη διάρκεια μιας νεροποντής.

 

DVD8: «ΤΙ ΘΥΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΤΖΙ;»
 

ΤΙ ΘΥΜΩΝΕΙ ΤΗ ΜΙΤΖΙ;

Ο Μικρός Πρίγκηπας στη Νορβηγία θα γίνει φίλος με τη Μίτζι, ένα νεαρό κορίτσι, που διώχνει όλα τα παιδιά μακριά της, μένοντας μοναχή, εξ αιτίας μιας υπόσχεσης που έχει δώσει.

ΣΒΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Ο Μικρός Πρίγκηπας ταξιδεύει σ’ ένα πανέμορφο κόσμο έτη φωτός μακριά και βοηθά τους κατοίκους του, να σώσουν τον πλανήτη τους πθ είναι γεμάτος από λόφους γεμάτους με λουλούδια και φυτά λόφους, από κατασκευαστές κτιρίων.

ΞΑΝΑΠΑΙΞΤΟ ΣΩΝ!

Στην Ιρλανδία ο Μικρός Πρίγκηπας θα συναντήσει ένα αγόρι με καταπληκτικό ταλέντο να παίζει φλάουτο και θα γίνει μάρτυρας της μαγείας της μουσικής, καθώς εξημερώνει τις ψυχές όλων όσων τον ακούν να παίζει.

 

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2012