Αρχική σελίδα ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Κατασκευές και χειροτεχνίες - τι προσφέρουν στα παιδιά;

Οι παιδαγωγοί τις εντάσσουν στο καθημερινό πρόγραμμά τους, μουσεία και φορείς οργανώνουν εργαστήρια, το mamakid προσφέρει πολλές με οδηγίες, αλλά σε τι ωφελούν οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες τα παιδιά μας, πέρα από μια ενασχόληση για να περνάει ευχάριστα η ώρα; Διαβάστε τα θαυμαστά οφέλη τους, έχοντας υπόψη ότι ορισμένα από αυτά κατακτώνται μόνο μέσα από τη δημιουργία.

 

Περισσότερα...

Υλικά για χειροτεχνία - μαμά, μην πετάξεις τίποτα!

Στο mamakid θα έχετε ήδη διαπιστώσει ότι μας αρέσει τα παιδιά να δημιουργούν κατασκευές και χειροτεχνίες στο σπίτι και να εκφράζονται μέσα από αυτές. Είναι σημαντικό, όμως, να τονίσουμε, ότι για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται να αναζητήσετε παράξενα και δυσεύρετα υλικά ή να δαπανήσετε πολλά χρήματα! Διαβάστε παρακάτω πώς θα βρείτε υλικά για κατασκευές χωρίς κόπο και κόστος!

Περισσότερα...

Μικροί καλλιτέχνες και ζωγραφική

Το ξέρατε ότι η ζωγραφική με τέμπερες μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική για το δίχρονο πιτσιρίκι σας; Τα πολύ μικρά παιδιά, από 2 έως 4 ετών, μπορεί να μην έχουν εξελίξει αρκετά τον λεπτό χειρισμό των χεριών τους για να μπορούν να φτιάχνουν όμορφες ζωγραφιές και κατασκευές, αλλά λατρεύουν να παίζουν με τα χρώματα και να δημιουργούν με αυτά. Παρακάτω σας περιγράφουμε πώς μπορεί το πολύ μικρό παιδάκι σας να απολαύσει τη ζωγραφική και τη χαρά της δημιουργίας.

Περισσότερα...

Οι Κατασκευές στο σπίτι και η μαμά

Το ξέρατε ότι μέσα στο σπίτι σας έχετε έναν μικρό καλλιτέχνη; Για να απολαύσετε τα έργα του θα χρειαστεί να τον βοηθήσετε και να του εξασφαλίσετε πού και πού ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, ώστε να δημιουργήσει και να εκφραστεί. Εάν η καλλιτεχνική ενασχόληση του παιδιού σας μέσα στο σπίτι σας φαίνεται ένα άγνωστο πεδίο ή εάν σας αγχώνει η το κακό σενάριο των ζωγραφισμένων τοίχων, χαλιών και επίπλων, διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές και τις προτάσεις μας για να απολαύσετε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας την πολύτιμη καλλιτεχνική έκφραση.

Περισσότερα...