Αρχική σελίδα Οικογένεια Σχέσεις

Σχέσεις

Ο δεσμός του πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

Ο ρόλος του πατέρα έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, με τους πατεράδες να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Πώς μπορεί, όμως, ένας πατέρας να αναπτύξει δεσμούς με το μωρό του, από την περίοδο κιόλας της εγκυμοσύνης και τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του;

Περισσότερα...

Ποιός είναι ο αρχηγός στο σπίτι;

Αν νομίζετε ότι θα ψάξουμε να δούμε ποιός είναι ο «αρχηγός» στην οικογένεια ανάμεσα στον μπαμπά ή τη μαμά, στον άντρα ή τη γυναίκα, κάνετε λάθος! Θα ψάξουμε να δούμε, εάν κάποια λιλιπούτεια ανθρωπάκια, τα γλυκά παιδάκια σας, έχουν αναλάβει με το «έτσι θέλω» ή και με την ανοχή και την ενθάρρυνσή σας το ρόλο του αρχηγού στην οικογένεια!

Περισσότερα...

Οι άνδρες προγραμματίζονται βιολογικά για τον ρόλο του πατέρα

Παρόλο που πιστεύουμε ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που η φύση τις έχει προικίσει με το ένστικτο του γονιού και κάνουμε συχνά λόγο για το «μητρικό φίλτρο», νέα μελέτη αποδεικνύει ότι οι άντρες είναι στην πραγματικότητα βιολογικά προγραμματισμένοι να φροντίζουν τα παιδιά τους!

Περισσότερα...

Πρώτη φορά γονείς - όταν δεν είναι τόσο καλά όσο περιμένατε

Τα συναισθήματα που βιώνουν οι μελλοντικοί γονείς που περιμένουν το πρώτο τους μωρό  συχνά περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα, από χαρά, προσμονή, ενθουσιασμό, αλλά και αγωνία, περιέργεια και ανησυχία. Πώς θα είναι η ζωή τους από τη μέρα που θα γεννηθεί το μωράκι τους; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό από πριν, αλλά σίγουρα θα αλλάξουν πολλά στη ζωή τους και στην καθημερινότητά τους.

Περισσότερα...

Η παρουσία του πατέρα ενισχύει τη συναισθηματική και διανοητική νοημοσύνη

Όταν ο πατέρας έχει ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών, τα παιδιά είναι πιο ευφυή και αναπτύσσουν καλύτερες συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Concordia University.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...