Αρχική σελίδα ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μέσα από την ενότητα αυτή, προσπαθούμε μαζί να αποκωδικοποιήσουμε τον ψυχικό κόσμο του παιδιού και την εξέλιξή του, καθώς αυτό αναπτύσσεται. Ο γονιός που κατανοεί καλύτερα το παιδί του, είναι σε θέση να επικοινωνεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά μαζί του και η διαπαιδαγώγησή του, όπως και η μεταξύ τους σχέση, μεταβαίνουν σε καλύτερο επίπεδο.
 

Κάνει κούνια στην παιδική χαρά; Θα συνεργάζεται καλύτερα!

Τα κρυφά οφέλη της κούνιας στην παιδική χαρά! Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η περιοδική κίνηση της κούνιας στην παιδική χαρά μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να συνεργάζονται μεγαλώνοντας σε δραστηριότητες με συνομηλίκους τους.

 

Περισσότερα...

Κατάθλιψη σε Παιδιά και Εφήβους: Αιτίες Εμφάνισης και Συμπτώματα

Η κατάθλιψη δεν κάνει διάκριση στις ηλικίες και επηρεάζει ακόμη και παιδιά και εφήβους. Σχετικά μας διαφωτίζει η κ. Αντωνίου Χριστίνα, Συμβουλευτική Ψυχολόγος, εθελόντρια στην ένωση "Μαζί για το Παιδί".

Περισσότερα...

Θέλετε να σας λέει την αλήθεια; Μην το τιμωρήσετε!

Τα παιδιά που δε φοβούνται ή δεν απειλούνται με τιμωρία είναι πιο πιθανό να πουν την αλήθεια, σύμφωνα με έρευνα. Οπότε, εάν έχετε περισσότερες πιθανότητες να ακούσετε από το παιδί σας την αλήθεια, μην το απειλείτε με τιμωρίες, αλλά ενθαρρύνετέ το και τονίστε τη σπουδαιότητα της ειλικρίνειας ως αξία.

Περισσότερα...

H τιμωρία…δεν βγήκε απ'τον παράδεισο

Γιατί τιμωρούμε τα παιδιά, τι θέλουμε να επιτύχουμε και πώς νιώθουν όταν τα τιμωρούμε; Τι κρύβεται πίσω από την τιμωρία και πώς μπορεί ο γονιός να θέσει όρια χωρίς να προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα στα παιδιά;

Περισσότερα...

«Μαμά, είμαι όμορφη;» - Πώς θα βοηθήσετε την κόρη σας να έχει μια καλή εικόνα αλλά και αυτό-εικόνα

Το «ωραίο» φύλο, όπως αποκαλείται, είναι γεγονός ότι δίνει περισσότερη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά αγωνιά και περισσότερο για αυτήν! Το ίδιο ισχύει για τις μαμάδες, το ίδιο ισχύει για τις κόρες. Πώς μια μαμά θα βοηθήσει την κόρη της να έχει μια θετική αυτό-εικόνα και να θέτει λογικά πλαίσια στην επιδίωξη της καλής εξωτερικής εμφάνισης σε μια εποχή που τα πρότυπα απαιτούν το τέλειο, αλλά και που οι διαταραχές όρεξης, όπως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις;

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...