Αρχική σελίδα 0 - 12 μηνών

0 - 12 μηνών

Πνευμονία στην Παιδική Ηλικία

Ο έμπειρος παιδίατρος κ. Παναγιώτης Σπυρίδης μας απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την πνευμονία στην παιδική ηλικία, πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί, πόσο διαρκεί και σε ποιές περιπτώσεις απαιτείται νοσηλεία.

Περισσότερα...

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι ένα  πολύ σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και βοηθά στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μέσω των ερυθροκυττάρων. Γι΄αυτό η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου είναι πολύ σημαντική στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα...

Τι εκφράζει το κλάμα του μωρού;

Γιατί κλαίνε τα μωρά; Εκφράζουν φόβο, θυμό ή πόνο; Γιατί οι ενήλικες δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποιό συναίσθημα εκφράζουν τα μικρά πλασματάκια; Δείτε τι απαντούν ερευνητές που μελέτησαν το κλάμα των μωρών και τις διάφορες παραλλαγές του!

Περισσότερα...

Ο δεσμός του πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

Ο ρόλος του πατέρα έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, με τους πατεράδες να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Πώς μπορεί, όμως, ένας πατέρας να αναπτύξει δεσμούς με το μωρό του, από την περίοδο κιόλας της εγκυμοσύνης και τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του;

Περισσότερα...

Τραγουδήστε στο μωρό, κάνει καλό!

Τα τραγούδια, ακόμη και σε μικρά μωρά λίγων μηνών, αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο ερέθισμα, που ταυτόχρονα προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε!

Περισσότερα...

Πώς να παραμείνει το μωρό σας δροσερό το καλοκαίρι

Το βρέφος ή το μικρό μωράκι σας στην ευαίσθητη αυτή ηλικία χρειάζεται την προστασία σας και από τη ζέστη του καλοκαιριού. Χρειάζεται να είναι δροσερό, ενυδατωμένο, ώστε να είναι ευδιάθετο και υγιές και να χαίρεται κι εκείνο τις καλοκαιρινές ημέρες με όλη την οικογένεια.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...