Αρχική σελίδα Για τη μαμά Θηλασμός

Θηλασμός

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Ας δούμε τις συμβουλές της ειδικού για τη διατροφή που χρειάζεται μια μητέρα που θηλάζει, ώστε να παραμένει καλυμμένη από θρεπτικά συστατικά και υγιής τόσο εκείνη, όσο και το μωράκι της σε αυτή την όμορφη, αλλά και απαιτητική διατροφικά περίοδο.

Περισσότερα...

Φυσιολογικός ύπνος για τα μωρά που θηλάζουν

Ένα ζήτημα που προβληματίζει πολλές μαμάδες όταν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον θηλασμό ή το μπιμπερό, ιδιαίτερα για το τελευταίο γεύμα της ημέρας ή τα νυχτερινά γεύματα, είναι η συχνή διακοπή του ύπνου των μωρών. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαμάδες που θηλάζουν τα μωρά τους για την ποιότητα του ύπνου τους.

Περισσότερα...

Ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα

Η διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα κατά τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής. Ενώ αρκετές έρευνες ως τώρα έχουν αποδείξει ότι ο θηλασμός προστατεύει από το παιδικό άσθμα, νέα έρευνα απέδειξε τη σημασία που έχει η διάρκεια του θηλασμού, καθώς και το να είναι αποκλειστικός τρόπος σίτισης του μωρού τους πρώτους μήνες.

Περισσότερα...

Ο αποκλειστικός θηλασμός "δένει" τη μητέρα με το βρέφος

Οι μητέρες που θήλασαν αρκετούς μήνες τα μωρά τους, οπωσδήποτε έχουν αισθανθεί τη μαγική αυτή στιγμή και το δέσιμο με το βρέφος τους, που προκύπτει μέσα από την σωματική επαφή και την προσφορά του μητρικού γάλακτος ως τροφή στο βρέφος. Στις μέρες μας, ολοένα και περισσότερες μελέτες προσεγγίζουν το ζήτημα από επιστημονική σκοπιά, καταλήγοντας στα ίδια συμπεράσματα.

Περισσότερα...

Πιο δυνατά πόδια για όσους ενήλικες θήλασαν όταν ήταν μωρά!

Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη του θηλασμού για τα μωρά και τα παιδιά, όμως δεν υπήρχαν αρκετές έρευνες που να μελετούν τη θετική επίδραση του θηλασμού στην ενήλικη ζωή.

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους, απέδειξε ότι οι ενήλικες που είχαν θηλάσει αποκλειστικά, είχαν πολύ δυνατότερους μύες στα πόδια από όσους δεν είχαν θηλάσει ως μωρά. Μάλιστα, όσο περισσότερο είχε διαρκέσει η περίοδος θηλασμού, τόσο πιο μεγάλη ήταν η δύναμη των ποδιών τους.

Το πεδίο αυτό δεν είχε ερευνηθεί ως τώρα και έτσι η λίστα για τα μακροπρόθεσμα οφέλη του θηλασμού στον οργανισμό γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

 

Ημερ/νία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2011 

Περισσότερα Άρθρα...