Αρχική σελίδα ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

Έχει το παιδί μου δυσγραφία ή κακογραφία;

Δεν γράφει καλά και ευανάγνωστα γράμματα; Πρόκειται για κακογραφία ή για δυσγραφία, μια μαθησιακή δυσκολία; Διαβάστε τις απαντήσεις.

 

Περισσότερα...

Μελέτη για το σχολείο και ΔΕΠΥ – πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία κατάσταση που αφορά σημαντικό μέρος του παιδικού πληθυσμού, σύμφωνα με τους ειδικούς. Επηρεάζει την ικανότητα των παιδιών να συγκεντρώνονται και να ολοκληρώνουν κάποιες εργασίες και αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει ιδιαίτερα τη μαθησιακή πορεία του παιδιού στο σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι τρόπου που οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του στο σχολείο και να διευκολύνεται στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.

Περισσότερα...

Τι κάνει το παιδί μου στο σχολείο;

Θέλετε να ξέρετε τι κάνει το παιδί σας στο σχολείο κι εκείνο σας λέει ελάχιστα; Δείτε με ποιούς τρόπους μπορείτε να γνωρίζετε τι συμβαίνει, ακόμη κι αν εκείνο δεν σας λέει κουβέντα!

 

Περισσότερα...

Πηγαίνοντας στο σχολείο με ασφάλεια

Τα παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο τους με αυτοκίνητο, με σχολικό, με ποδήλατο, με τα πόδια, συνοδευόμενα ή όχι από κάποιον μεγαλύτερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρώτο μέλημα στη μετακίνηση προς και από το σχολείο θα πρέπει να είναι η ασφάλειά τους.

Περισσότερα...

Προσαρμογή στο σχολείο… για τους γονείς

Αν νομίζατε ότι στη νέα αρχή του σχολείου χρειάζεται να προσαρμοστούν μόνο οι μικροί μαθητές, σίγουρα μέσα στις πρώτες ημέρες καταλάβατε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι! Οι γονείς των παιδιών που μπαίνουν για πρώτη φορά στον ευρύτερο χώρο του σχολείου, είτε στον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, είτε το δημοτικό, θα περάσουν κι εκείνοι τη δική τους (δύσκολη) φάση προσαρμογής!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...