Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Ρόδι - το φρούτο της καλοτυχίας και της καλής υγείας!

Το ρόδι είναι το φρούτο που συμβολίζει την καλή τύχη, αλλά γιατί όχι, και την καλή υγεία αφού είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ιδιότητες.

 

Περισσότερα...

Η υγιεινή διατροφή βοηθά τα παιδιά στην ανάγνωση

Τι σχέση έχει η ανάγνωση με το φαγητό των παιδιών; Μεγάλη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το University of Eastern Finland, καθώς η υγιεινή διατροφή βοηθάει πολύ τα παιδιά στις δεξιότητες που αφορούν την ανάγνωση στις τρεις πρώτες τάξεις του σχολείου.

 

Περισσότερα...

Φράουλες – ένας καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός

Από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών, οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού, μοσχοβολούν και με το λαχταριστό κόκκινο χρώμα τους περιμένουν να τις απολαύσουμε!

Περισσότερα...

Τροφές που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν περίπου ποιές τροφές δεν είναι καλές για την υγεία των παιδιών τους, αλλά έχουν στο μυαλό τους τροφές που θα βοηθήσουν αισθητά την υγεία και την άμυνά τους; Μάθετε ποιές τροφές είναι αυτές που αξίζει να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο των παιδιών για μια καλύτερη υγεία και λιγότερες ασθένειες.

Περισσότερα...

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι ένα  πολύ σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και βοηθά στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μέσω των ερυθροκυττάρων. Γι΄αυτό η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου είναι πολύ σημαντική στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα...

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...