Αρχική σελίδα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διατροφικές Συμβουλές

Διατροφικές Συμβουλές

Φράουλες – ένας καλοκαιρινός διατροφικός θησαυρός

Από τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών, οι φράουλες κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού, μοσχοβολούν και με το λαχταριστό κόκκινο χρώμα τους περιμένουν να τις απολαύσουμε!

Περισσότερα...

Τροφές που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν περίπου ποιές τροφές δεν είναι καλές για την υγεία των παιδιών τους, αλλά έχουν στο μυαλό τους τροφές που θα βοηθήσουν αισθητά την υγεία και την άμυνά τους; Μάθετε ποιές τροφές είναι αυτές που αξίζει να περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο των παιδιών για μια καλύτερη υγεία και λιγότερες ασθένειες.

Περισσότερα...

Πόσο σίδηρο χρειάζονται τα παιδιά;

Ο σίδηρος είναι ένα  πολύ σημαντικό μέταλλο για τον οργανισμό και βοηθά στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μέσω των ερυθροκυττάρων. Γι΄αυτό η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου είναι πολύ σημαντική στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα...

Σωστή ενυδάτωση και στο διάβασμα

Μπορεί να πιστεύουμε ότι ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενυδάτωση κυρίως στη φυσική δραστηριότητα και όχι τόσο σε άλλες ώρες της ημέρας, αλλά οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και κατά τη διάρκεια της μελέτης και της διανοητικής εργασίας.

Περισσότερα...

5 συμβουλές για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών

Στις καλοκαιρινές διακοπές το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό, η δυνατότητα για σπιτικό φαγητό πιο περιορισμένη και μερικές φορές η σωματική δραστηριότητα λιγότερη. Έτσι, αρκετά παιδιά επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές με αυξημένο βάρος και με συνήθειες μη ισορροπημένης διατροφής. Τι θα πρέπει να προσέξετε για την καλοκαιρινή διατροφή των παιδιών αυτό το καλοκαίρι;

Περισσότερα...

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της γαλουχίας

Ας δούμε τις συμβουλές της ειδικού για τη διατροφή που χρειάζεται μια μητέρα που θηλάζει, ώστε να παραμένει καλυμμένη από θρεπτικά συστατικά και υγιής τόσο εκείνη, όσο και το μωράκι της σε αυτή την όμορφη, αλλά και απαιτητική διατροφικά περίοδο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...